(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Badeebné Kövesdi Ildikó Dátum: 2009-07-30 12:28:38
http://www.vandorfoto.hu/szotar/szazmondatgorog.html http://www.vandorfoto.hu/modules/content/index.php/gorogszotar http://zante.gportal.hu/gindex.php?pg=745244
Badeebné Kövesdi Ildikó Dátum: 2009-07-30 12:07:07
Budai Edina írta ekkor: 2009-07-30 11:21:36
Kedves Ildikó!! Sok-sok köszönettel tartozom ezekért a hasznos információkért!!! Azonban eszembe jutott még valami, mennyire fontos az idegen nyelv, mondjuk az angol ismerete? Mert én évekig tanultam angolul, viszont legalább 3 éve abszolút nem használom és félek el is felejtettem. Még egyszer köszönöm a segítőkézségedet és a kedvességedet. Üdv: Edina
A férjem és a lányom elég jól beszélnek angolul, én csak egy éve tanulom, ugyhogy nem nagyon. A Sirtaki étteremben van magyar nyelvű étlap is, a többi helyen angol és görög, de itt is elég volt a csirke, disznó, marha, víz, görög ételek nevei a rendeléshez, illetve mutogatva a nagy víz, gondolhatod, hogy én rendeltem. Én találtam görög szavakat az interneten fonetikusan ezeket kinyomtattam. A házigazdánk szülei és testvérei csak görögül beszélnek kézzel, lábbal, megértettük egymást. Ha megtalálom a linket elküldöm neked, ez hasznos és szép gesztus lehet. A tulajdonos remekül beszél angolul, ugyanis a felesége angol. A telepített idegenvezető mindenben segíteni fog nektek, mindig elérhető, s minden problémátokat elintéz, minden utasra odafigyel. Önálló szervezésnél viszont hátrányt jelenthet, tájékozódás a szigeten (nem túl jók az útjelző táblák, könnyen el lehet tévedni) és fakultatív programok szervezésénél. Nekünk nem nagyon volt szükségünk az angolra, mert Grandos programokon vettünk részt, és gyalog közlekedtünk, de remekül éreztük magunkat.
Badeebné Kövesdi Ildikó Dátum: 2009-07-30 11:51:44
Ha untok, szóljatok nyugodtan! Nekem ez volt az első önellátós, buszos utam. Előtte mindig repülő és félpanzió. A kettő egészen más, ezért igen nagy gondban voltam amikor csomagoltam. Mi az amit nem vinnék, hanem ott venném: napernyő (5-7euró), matrac (4-6 euró), gyékény-feleslegesen foglalják a helyett, egyébként az első kettőt kinn vettem. Vinnék, amit itt vettem- mosogatószivacs, kevés mosogató, papírszalvéta, törlőruha, élelmiszerek (a hűtőtáskába, úgyhogy nem nyitogattam, remekül bírta a sajtok, vaj, sült húsok, virsli-legalább 4 akuval, de vittem konzerveket, paprikát, dzsemet is, na és kávé, tea, cukor, citromlé, sőt a bőrönbe tartós szeletelt kenyér, kekszek.) A reggeli és ebéd (a meleg miatt úgyse vagy nagyon éhes) ezekből megoldható, néha ha unod, vehetsz girost pitában ebédre, s vacsorára így nyugodtan azt rendelhetsz bármelyik tavernában amit akarsz, ezen sohase spóroltunk. Üdítőt, sört mindig szupermarketben vettünk, s nem tavernában, így aztán lelkiismeretfurdalás nélkül kóstolgattuk a helyi sütiket a lányommal, ami nem igazán olcsó 3-5 euró, s vettünk gyümölcsöket is, barack 2,20, dinnye 1-1,50. A Jennyben van szúnyogháló, de mivel tolóajtó szerű ezért, nagyon hasznos volt a folyékony szúnyogrisztó.
Budai Edina Dátum: 2009-07-30 11:21:36
Kedves Ildikó!! Sok-sok köszönettel tartozom ezekért a hasznos információkért!!! Azonban eszembe jutott még valami, mennyire fontos az idegen nyelv, mondjuk az angol ismerete? Mert én évekig tanultam angolul, viszont legalább 3 éve abszolút nem használom és félek el is felejtettem. Még egyszer köszönöm a segítőkézségedet és a kedvességedet. Üdv: Edina
Badeebné Kövesdi Ildikó Dátum: 2009-07-30 11:04:14
Budai Edina írta ekkor: 2009-07-30 09:00:00
Kedves Badeebné Kövesdi Ildikó!!! Annyira örülök a beszámolódnak, hogy azt el sem hiszed. Ugyanis itt mindenki csak a Georgináról és az Ibériáról írt, mi pedig hely hiányában csak a Jennyben tudtunk szállást foglalni. borzasztóan aggódtam, hogy nem lesz jó hely, de teljes mértékben megnyugtattál. Annyi lenne a kérdésem, hogy mennyire van távol a Georginától? Illetve, hogy valóban érdemes e saját szervezésben bejárni a szigetet? És még egyszer köszönöm a megnyugtató információkat!!! Na és azt is megnyugtatóan olvasom, hogy többen jönnek aug. 14-én, remélem jó kis utazás lesz!!!! Ildikó mégegyszer köszönöm!!!
Szia! Hogy mindenki csak a másik kettőről ír, annak szerintem az az oka, hogy a Jenny csak nem rég került a Grand Tours kínálata közé. Mi is csak ide kaptunk helyet, de ahogy írtam egyáltalán nem bánom, sőt a látottak alapján máskor is ezt választanám. A szobák nagyok és tágasak, van vízforraló, kenyérpirító is, nagyon hasznos reggelente. Mi a 105-s be laktunk, hűvös szoba volt, légkondit sem kellett bérelnünk. Tényleg csendes nyugodt hely, s mindössze 2 percre van a Georginától, aminek egyébként fogyasztás nélkül is használhatjátok a medencéjét, bár mi inkább a tengerbe fürödtünk. A tenger kb.8-10 perc kényelmes sétával, Laganas 20 perc, Kalamaki 50 perc. Az appartmanhoz legközelebbi szupermerketben ne nagyon vásároljatok, elég drága, kb 2 percre tőle a tengerparton van egy másik az valamivel olcsóbb. A Jennyben a kulcson van egy műanyag lap, amit az ajtó mellett be kell helyezni egy kis dobozba, akkor van áram a szobában, kivéve a hűtő, amely mindig üzemel. Azt tanácsolom, hogy a kulcsot ne felejtsétek a szobában, mert tudtommal nincs pótkulcs, s adjátok le a recepción ha elmentek. A háziak este 11 óráig ott vannak. Családi vállalkozásban dolgoznak, nagyszülők és gyerekek. Nagyon kedvesek, barátságosak. Jól fogjátok magatokat érezni! A szigetet érdemes szerintem saját szervezésben végig járni, mert ott álltok meg, ahol akartok, ott vásároltok ahol akartok. A szervezett túrák elég szabályozottak, gyakran éreztem úgy, hogy én itt megállnék, s a 4 soppingot kihagynám. De sajnos a férjem nem akart vezetni. Az utak egyébként keskenyek és szerpentinesek, de mindenki óvatos és lassan közlekedik. Zsuzsi a telepített idegenvezető segít nektek autót bérelni, 3 főnél szerintem kb. annyi lesz mintha szervezettre fizetnétek be. Én legközebb biztosan bérelnék, este 5 után, már igen nyűgös voltam a bórkostolásnál, ahol az egyik "lehetőség" a vásárlás. A sziget körüli hajó út, szerintem megéri, bár az is kb. 5-ig tart, de gyönyörű. A szigetet látni kell berülről és kívülről is. Ha bármi kérdésed van kérdez nyugodtan! Üdv ILdikó