(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Kovács Zoltán Dátum: 2014-07-14 22:08:54
H.Jocó írta ekkor: 2014-07-09 10:38:19
Szia! Nálunk is opció volt az egyéni utazás autóval (aztán több okból a busz mellett döntöttünk), ezért körülnéztem a témába, és két leírást ajánlanék a figyelmedbe, az egyik 2014-es leírás, a másik 2012-es, de az zakyntos-ig: http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333 http://myzakynthos.blog.hu/2012/01/03/http_en_gefyra_gr_toll_rates_simple_crossing A gyorshajtással kapcsolatban: mindenhol azt olvastam, hogy nagyon be kell tartani a sebesség korlátozást, mert elég szép összeggel "jutalmaznak" a rend őrei. Ezt is érdemes átnézni: http://www.grandtours.hu/uploads/admin/Itiner_arlista_menetrend/gorog_itiner_20070118-093125.pdf__20080418_141708.pdf Jó utat és kellemes nyaralást :)
Köszönöm az infókat! :)
Kovács Zoltán Dátum: 2014-07-14 22:07:50
Szabára István írta ekkor: 2014-07-09 21:39:42
Mi június 27 én indultunk Debrecen mellől 11:45 kor és 28-án 19 órakor érkeztünk meg autóval. A magyar szerb határon Röszkén több mint két órát várattak, a magyar határőrök. A 13 órakor induló kompot lekéstük 45 perccel így várnunk kellett a 17 órakor induló következőre. Mi a kettes autópályán jöttünk a nyugati parton. Összesen az úton 37 euró autópálya díjat kellett fizetni melyben benne volt a Rió hidon való átkelés díja is ami 13,2 euro. A komp díja oda vissza négy személlyel 103 euro érdemes oda-vissza megvenni, mert így kedvezőbb és a vissza út időpontját nyitva hagyják így bármelyikkel jöhettek vissza. Szerbeknél volt trafipax. Görögöknél nem tapasztaltam, de rengeteg helyen ki van táblázva, hogy van, de csak kevés helyen láttunk fixen telepített készüléket. Az elsőbbségi szabályokkal vannak gondok. A KRESZ szabályokat csak tájékoztató jelleggel tartják be. A körforgalommal vigyázz, csak akkor szabad behajtani, ha biztos vagy benne hogy megadták az elsőbbséget, minket majdnem összetörtek. Autó pályák és az országutak nagyon szélesek, de a településeken nagyon leszűkülnek. Zakinthoson sok a busz és a motoros forgalom az utak pedig képesek egy sávra leszűkülni úgy hogy a forgalom két irányú marad. sok sikert
Köszönöm a választ! :)
Gaál Gábor Dátum: 2014-07-14 18:36:00
Horváth Csilla írta ekkor: 2014-07-13 21:05:21
szia Kata!gépemmel nem stimm vmi,leírom még 1x.Mi a 203,és a 303-as apartmant béreltük.Nagyon szép,tiszta hely,amolyan központi is,általában onnét indulnak a fak.kirándulások,és a Grand busz is onnét indul vissza haza,nem kell a csomagokkal ott állni az apartman előtt ha nem ott volt a szállás.jó tanács-átadáskor ha jöttök már haza,figyelni kell,mert kreálhatnak hibákat az apartmanban,és kellemetlen lehet,ha mondjuk egy törött lábú müa.asztalért 30eurót elkérnek-és nem is te törted el.Szóval,a sziget csodás,a hajós szigettúrát nem szabad kihagyni,akkor tudatosult bennünk is,hogy hova érkeztünk.egy gyönyörűség!!béreltünk autót 9fős kisbusz 90euró/nap Vivi segített a Smart-ban lealkudni. Ő a helyi idegenvezető,nagyon kedves,profi,mindenben segít!!Szigettérképen bejelölgetett nekünk mindent,hogy merre kell menni,mit nézzünk meg.Laganasban a fő-buli utcán vásároljatok souvenirt,jóval olcsóbb.Mi egyik nap strandoláskor mentünk fel mindent megvenni,ezt majd látjátok érkezéskor végig mentek azon az utcán,majd mondja a Vivien úgy is,hogy azaz az utca.ott van 4euróért a tenger felől felfelé jövet balra gyros menü colával.amúgy 1,5-től van gyros,egy tál kaja 7-10 euró között.A Jenny mellett van az Ole-Ole bár,ott magyar a felszolgáló,nagyon aranyos csajszi,és tök jó a kaja.Van hal is,és isteni a "görög pizza"azt ki ne hagyjátok-tele fetával..:))mi Laganason strandoltunk,az Oázis bárnál,ott ha csak egyszer fogyasztasz a nap folyamán egy frappét,vagy egy sört,akkor nem kell fizetni az ágy,és napernyőért.Egyépként kb.6euró/nap.De itt kapszágyat-ernyőt,és még fogyaszthatsz is.A tengercipőre nem nagyon lesz szükségetek itt,sekély,és homokos,meleg a víz.
Úgy látom az Oazis bar megszünt. Mármint Facebook oldalán ez van..
Horváth Csilla Dátum: 2014-07-14 13:22:09
Grand Zakynthos írta ekkor: 2014-07-13 23:19:54
Helló Csilla! A Koukla apartman a Koukla Beach végén van, emlékeztek a Jenny mögött a part felé induló kis útra (a kukánál)? Ott kell sétálni az olajfaligeten keresztül kb. 300 m-t. A strand csak néhány lépés :) A ház minőségre és felszereltségre olyan, mint a Jenny ;) foglaljatok gyorsan! Üdv.Vivien
Helló Vivien!Köszi az infót!Persze csak én nem figyeltem,Zsolti rögtön tudta,hogy hol van! Nagyon mennénk már..minden nap erre várunk! Gondolom,hogy nincs gond a minőségével,és a felszereltséggel,Zakyntoson az összes Grandos ház-négyet láttam-szép,és jó helyen van!!kicsit képlékeny volt most a munka miatt az indulás,de reméljük hamarosan be tudjuk foglalni!szép nyarat,jó munkát,ÜDV,csilla.
Grand Zakynthos Dátum: 2014-07-13 23:19:54
Horváth Csilla írta ekkor: 2014-07-03 14:21:17
szia Vivien. a Koukla apartmannál nem jártunk igaz? Merre van az a ház? a Koukla beach-en? Mi oda nem mentünk strandolni,viszont az helyileg jó lehet- mi azon a részen szeretnénk maradni inkább.kösziii:)))
Helló Csilla! A Koukla apartman a Koukla Beach végén van, emlékeztek a Jenny mögött a part felé induló kis útra (a kukánál)? Ott kell sétálni az olajfaligeten keresztül kb. 300 m-t. A strand csak néhány lépés :) A ház minőségre és felszereltségre olyan, mint a Jenny ;) foglaljatok gyorsan! Üdv.Vivien