Tisztelt Utazási Iroda ! és fórum használók ! Gyakran nézegetem a fórumon lévő infókat.Sok hasznos tanácsot lehet olvasni az utazással,látnivalókkal stb. kapcsolatban.Törzsutasnak számítok. Több helyen voltam az utazási iroda által szervezett utakon.Semmi negatívumot nem tudok említeni. Illetve egy,amit Pazdernyik János korábbi írásában említett.: a szerb határon mindig sokat kell várni.Miért nem Románia és Bulgária útvonalon közlekednek a buszok ? Túl sokba kerülne az a pár km az utazási irodának? Mi utasok szeretnénk zökkenőmentesebben leérni a célállomásra,ne kelljen a hátáron esetenként 2-3 órát is várakozni.Igaz,hogy nem kötelező busszal utazni,repülővel ill.személygépkocsival is utazhatunk.De a buszos utazást sokan,beleértve engem is,azért választjuk,mert a repülőjegy túl sokba kerül.A buszos utazás pedig kényelmeseb a személygépkocsival való utazástól.Vagy pont ezek miatt kell "elviselnünk" a határon való hosszú várakozást ?
Kedves István! Az csak jó, hogy Románia kimarad az utazásból. Többször vittem már diákcsoportot Erdélybe busszal, mindig vártunk elég sokat a határon, a határőrök is mindig kitaláltak valamit. No meg a közutak, Szerbiában is sok rendőr van, de csak azokkal foglalkoznak akik szabálytalankodnak, Romániában ez is másképp van. Nem is beszélve az útminőségről, Szerbiában szinte végig autópályán lehet menni. Bulgáriáról kevés tapasztalatom van. Hogy kényelmesebb-e a busz? Szerintem erről megoszlanak a vélemények, a busztól és az autótól is függ. Mi évek óta autóval megyünk nyaralni, élvezzük, a vetetőnek kicsit macerás, a melegben nem lehet hideg sört sem inni. A szigeten meg jól jön az autó. A határon való várakozás talán a hétvége miatt van, mi mindig két-három nappal a buszok előtt megyünk, mert összekötjük más programmal is az utazást, alig vannak a határokon.