Kedves Zsanett!
Háromszor jártam eddig Tolóban (májusban, augusztusban és októberben), mindig gyönyörű volt, így idén is visszatérek az utolsó turnusban. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam, de lássuk a részleteket. ;)
Mindig nyári meleg volt (nappal min 30 fok), augusztusban kánikula. A víz májusban is kellemes, bár inkább úszóvíz hőmérsékletű. Nyáron és októberben tökéletes órákon keresztüli pancsolásra is. Egy-két zápor mindig előfordul, de amilyen gyorsan jön, úgy el is tűnik.
Nyáron tuti összegyűlik a fakultatív program létszáma, bár én májusban és októberben is voltam fakultatív kirándulásokon, mert akkor sem maradt el. Azon túl a helyi járatú busszal is sokfelé lehet kirándulni, ha ez kevés lenne. Az én szüleim mindenféle nyelvtudás nélkül is simán boldogultak ezeken a buszokon.
Nyáron nagyobb a nyüzsgés, de alapvetően egy kellemes, nem hangos és bulizóktól zajos hely Toló. Azt hiszem van valamiféle diszkó, és a parton tavaly volt egy koktélbár is, de én ezeket nem látogattam. Magyar étlapokkal sok helyen találkozhatsz, de 1-2 magyar szóval is. Jorgosnak évek óta kitartóan tanítgatjuk a magyar szavakat. (A tengerparton, az Eleana apartman mellett 2 házzal van a vendéglőjük. Nagyon finoman főznek, de nem ők az egyedüli jó hely a városban. ;) A gyros 2-3 euró körül volt, gyrostál, souflaki 8-9, tengeri herkentyűk 15-20, ha jól emlékszem. Jorgosék töltött paradicsomja isteni! (5-6 euró) Muszakát nem ettem, így arra még körülbelül sem emlékszem.
Az Eleana apartman olyan közel van a parthoz, hogy ha közelebb lenne, akkor már a tengerben lenne. :) A földszinten hatalmas teraszok vannak, ahonnan minden reggel gyönyörű a napfelkelte. :) Sosem szálltam meg máshol, így a többiről nem tudok nyilatkozni.
Sok helyen jártam már Görögországban, de egyértelműen Toló a kedvencem. Napozni is tökéletes, nagyon szuper a víz, és sok a látnivaló a környéken. Ági és Melinda, az idegenvezetők pedig készségesen segítenek bármiben. Részemről alig várom az októbert, hogy újra Tolóban legyek!
Remélem minden kérdésedet megválaszoltam. Szólj, ha akad még! A szüleidnek pedig előre is jó utat! :)
Kedves Zsuzsanna! Nagyon-nagyon szépen köszönöm a teljes körű beszámolót, és válaszokat! Most már egyre jobban szeretnék oda menni, amit eddig gondoltam/reméltem azt most megerősítetted :) ! A meglepetéshez még gyűjtenem kell, de ha idén nem is sikerül, jövőre (a válaszaid után) biztosan elmegyünk és biztosan meglepem őket! Ha nem túl nagy kérés, meg tudnád adni esetleg a privát e-mail címedet, hogy ha kérdésem lenne még utazás előtt, akkor azzal "zaklathassalak" ? :) Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítőkészségedet és jó kívánságaidat! Nagyon szép és élményekben gazdag utat kívánok így előre is az októberi utazáshoz!!!