(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Tolon
Fórum bejegyzései

Bartha Norbert Dátum: 2012-08-22 18:49:22
Sziasztok! Aug.11-18-ig turnusban voltam az Eleana Apartman-ban, emeleten. Többször voltam már görögben, de Tolo a legjobb eddig. Tengerpart a ház előtt, balra 2-ik szomszéd Jorgos Tavernája. ( A koktél bár után rögtön) Finoman főznek. Jók az árak, bár ez elmondható az összes tavernáról, ugyanaz az étel max 1 EUR-val tér el. Sok szabadidős lehetőség mind programok mind sportolás szempontjából. Zöldséges+pékség: Induljatok a partneriroda felé, utánuk pár házzal balra zöldséges, jobbra pékség. Azok a legjobbak. Supermarket: Ebből viszont utazási irodához képest lefele, az utolsó balra. Ott kettő is van, hasonlóan jó árakkal. - A metaxa a 2-ikban olcsóbb ;) - Búvárkodás: Aki még nem merült az próbálja ki. 50 EUR. Nagyon profi az oktató búvár, előtte már szárazon felkészít és tesztel, majd a vízben is folytatja. Maga a merülés kb 45 perc volt, 4 méteres mélységig ment le velünk. Első tapasztalatnak tökéletes, élvezetes, hangsúlyozom nagyon precíz, jó oktatóval. A vízben nem érezni, de a merülés után igencsak fáradt volt az ember lába, vádlija. Vannak komolyabb merülési lehetőségek is, ha van már tapasztalat és ezt igazolni tudjuk. Nemzetközi vizsgával záruló 4 napos búvártanfolyam ára: 500 EUR. / 18 illetve 28 méteres mélységig / És akkor főbb témám az ételek: Imádom a herkentyűket a salátákat, és Tolo-ban nem lehet csalódni e téren. Utazási iroda tud adni 10% kedvezményre jogosító kártyát. Nem mindenhova. Feltétlen kipróbálni javaslom: Romni Taverna rendeljetek 2 személyes tengeri tálat - összesen 15 EUR. - Nagyon állat! :D Jorgos Tavernája, lásd fentebb. A kikötő felé menet az úton egy S kanyarban balra van egy taverna. Szintes kerti terasszal. Hihetetlen hangulatos, pláne este. Ne féljetek tőle, nem drága, de annak tűnhet kívülről! Gyros pitában: 2 EUR Görög saláta: 5 EUR Tonhal saláta: 6,5 EUR Tintahal krumplival 6,5-8 EUR Üdítő: 1,5-2,5 EUR Mythos sör: 2-2,5 EUR Moussaka: 6,5 EUR A Gyros tál őrült nagy, árra nem emlékszem. Fagylalt: kis adag 1,5EUR, megjegyzem ez itthon 4-5 gömbnek felel meg. 0,5 kg fagyi - 7 EUR 1 kg fagyi - 14 EUR Tavernában 1,5L víz - 1,5 EUR Pékáru: Egész kenyér nagy: 1,1-1,8 EUR kis kenyér: 0,8-1,2 EUR Csokis fánkszerű, nagyon porcukros valami: 1,5 EUR / jó nagy / Mazsolabor - Mavrodaphne /remélem jól írtam, ha nem bocsánat/ 5,2 EUR boltban! Programok: BBQ hajó - ne hagyd ki Esti hajózás Nafplion-ba, szintén kötelező. Fantasztikus az esti élet arrafelé. Aki még nem volt Athénban, menjen, mert közel van!!! Egyszer azt is látni kell. Részemről ennyit. Tele vagyok élményekkel, végre megint élvezhettem Göröghont, pláne az ételeket. Aki többre kíváncsi, kérdezze Bán Zsuzsiékat! Bartha Norbert Ui: Tolo - még visszatérek
Dávid Zoltán Dátum: 2012-08-22 16:44:48
Most 24.-én induló Toló -i buszos utasokat nem szeretném elkeseríteni, de ma felhívtam az utazási irodát, hogy milyen busszal fogunk menni .És közölték ,hogy az Irizar nevű busszal. Sajnos ,tavaly volt szerencsénk megtapasztalni a többi utastársunkkal egyetemben, milyen kényelmetlen hosszú távon az ilyen busz. (Ez az utazási iroda legkisebb busza) Pedig akkor " csak" a Görög határtól jöttünk hazafelé, ami 800km távolság volt. Most közel 1500km-t fogunk vele utazni.Hát elég húzós lesz! Pláne olyan magas embereknek, mint amilyen én is vagyok. (186cm) Ezt most nem azért írtam, hogy elvegyem az utazástól a kedvet. Valahogy majd kibírjuk, de lábélénkítő krémmel szerintem nem árt felszerelkezni! Tavaly nagyon sokunknak elég rendesen bedagadt a lába. De lebegjen mindenki szeme előtt, hogy a Tolón eltöltött idő majd kárpótol érte! Minden utastársamnak jó utat és élményekben gazdag nyaralást kívánok ! Üdv:Zoli smile
Bán Zsuzsanna Dátum: 2012-08-22 12:29:55
Tóth Judit írta ekkor: 2012-08-21 15:02:49
Sziasztok! Kis csapatunk szeptember végén menne, pontosan 09.21-29-ig és az lenne a kérdés tudunk e Tolo-ban bérelni vizi szórakozási lehetőségeket parachute, banana, jet ski, extreme ride, water ski, pedal boat, stb.... smile ? És milyen árban vannak? Előre is köszi, ha valaki tud segíteni!
Kedves Judit! Az Eszter által említetteken túl volt még vízibicikli óránként 7-8 euróért, kajak 4 euróért. A banana 7-9 euróért volt, attól függ, hány fő megy egyszerre. Én vízisíztem és valóban remek volt! :) (Tavaly Sartiban drágább volt.) Vízisí oktatás is van kezdőknek: ha jól emlékszem 100 euró, de több alkalom van az árban. Több hely is van, ahol lehet vízi sportokat űzni, érdemes végignézni őket. Nagyon kellemes a levegő és a tenger hőmérséklete egyaránt. Bárcsak most is beugorhatnék csobbanni egyet! :) Üdv és kellemes nyaralást a hamarosan indulóknak! Zsuzsi :)
Bán Jánosné Dátum: 2012-08-21 15:52:45
Kedves Judit! Mi aug. 11-18-ig voltunk most Tolo-ban. Akkor tudtunk vizisízni és láttunk banánt is. A vizisí 25 euro volt, de nagyon rendes volt a pasi és megérte. Láttam más eszközöket is, de nem tudom az árakat. Aki elment merülni az 50 eurot fizetett, de nagyon rövid ideig voltak és csak kb. 4 m-re mentek. Nem hangzik túl jól. Erről ennyit, de ha érdekel még valami szólj, segítek /ha tudok/ :)) üdv: Eszter
Bán Jánosné Dátum: 2012-08-21 15:42:20
Kedves Zoli! Örülök, hogy segíthettem. Próbálom ezt tenni most is :) Tolo-ból Nafplio-ba induló buszok, hétfőtől szombatig : 7:15, 8:15, 9:15, 10:15, 11:15, 12:15, 13:15, 14:45, 16:15, 17:15, 18:50, 20:15, 22:15. Vasárnap és ünnepnapokon: 7:15, 9:15, 10:15, 11:15, 13:15, 15:15, 17:15, 18:45, 20:15, 22:15 Vissza Nafplio-ból Tolo-ba :7-től 13-ig minden egész órában, majd 14:30, 16:00, 17:00, 18:30, 20:00, 22:00 Vasárnap és ünnepnapokon 7:00-17:00 óráig 2 óránként, majd 18:30, 20:00, 22:00.Az első utazásod alkalmával ha bemész a buszirodába, /végállomás és egyébként is ott szállsz le/ ott van kitéve kis zöld könyvecske és abban mindent megtalálsz. Nafplio-ból sok helyre el lehet jutni amit ebben megtalálsz. Már többször utaztam, de annyira zsúfolt sosem volt, hogy ne lett volna ülőhely. Se fő- se utószezonban. A Dimitrábol ha leérsz a főutcára rögtön ott áll meg a busz. Persze ha nem várja senki LE KELL INTENI. Nem vicc, ez így működik :) A vár már nyitva volt akkor is amikor az első busszal mentünk ezért nem tudom mikor nyit. A piac szerdán és szombaton van, de most a szerdait keddre tették, mert ünnep volt. A busszal kapcsolatban pedig azt tudom javasolni, hogy utazás előtti napon meg tudják mondani, milyen busszal fogtok utazni. Ha gondolod 3.000.- Ft ellenében választhatsz általad kiszemelt ülést. A "kicsi" 50 férőhelyesen ajánlanám a sofőr mögötti második ülést. Azt mondják a legkényelmesebbnek. Mi 38 fokban "tengődtünk" :) és kb. 28 fokban fürödtünk :) Ha van még kérdés nyugodtan tedd fel :) Válaszolunk!! Jó nyaralást! :)) Üdv: eszter