Sziasztok!
Aug.11-18-ig turnusban voltam az Eleana Apartman-ban, emeleten. Többször voltam már görögben, de Tolo a legjobb eddig.
Tengerpart a ház előtt, balra 2-ik szomszéd Jorgos Tavernája. ( A koktél bár után rögtön)
Finoman főznek. Jók az árak, bár ez elmondható az összes tavernáról, ugyanaz az étel max 1 EUR-val tér el.
Sok szabadidős lehetőség mind programok mind sportolás szempontjából.
Zöldséges+pékség:
Induljatok a partneriroda felé, utánuk pár házzal balra zöldséges, jobbra pékség. Azok a legjobbak.
Supermarket:
Ebből viszont utazási irodához képest lefele, az utolsó balra. Ott kettő is van, hasonlóan jó árakkal.
- A metaxa a 2-ikban olcsóbb ;) -
Búvárkodás:
Aki még nem merült az próbálja ki. 50 EUR. Nagyon profi az oktató búvár, előtte már szárazon felkészít és tesztel, majd a vízben is folytatja. Maga a merülés kb 45 perc volt, 4 méteres mélységig ment le velünk. Első tapasztalatnak tökéletes, élvezetes, hangsúlyozom nagyon precíz, jó oktatóval.
A vízben nem érezni, de a merülés után igencsak fáradt volt az ember lába, vádlija.
Vannak komolyabb merülési lehetőségek is, ha van már tapasztalat és ezt igazolni tudjuk.
Nemzetközi vizsgával záruló 4 napos búvártanfolyam ára: 500 EUR. / 18 illetve 28 méteres mélységig /
És akkor főbb témám az ételek:
Imádom a herkentyűket a salátákat, és Tolo-ban nem lehet csalódni e téren.
Utazási iroda tud adni 10% kedvezményre jogosító kártyát. Nem mindenhova.
Feltétlen kipróbálni javaslom:
Romni Taverna
rendeljetek 2 személyes tengeri tálat - összesen 15 EUR. - Nagyon állat! :D
Jorgos Tavernája, lásd fentebb.
A kikötő felé menet az úton egy S kanyarban balra van egy taverna. Szintes kerti terasszal. Hihetetlen hangulatos, pláne este. Ne féljetek tőle, nem drága, de annak tűnhet kívülről!
Gyros pitában: 2 EUR
Görög saláta: 5 EUR
Tonhal saláta: 6,5 EUR
Tintahal krumplival 6,5-8 EUR
Üdítő: 1,5-2,5 EUR
Mythos sör: 2-2,5 EUR
Moussaka: 6,5 EUR
A Gyros tál őrült nagy, árra nem emlékszem.
Fagylalt: kis adag 1,5EUR, megjegyzem ez itthon 4-5 gömbnek felel meg.
0,5 kg fagyi - 7 EUR
1 kg fagyi - 14 EUR
Tavernában 1,5L víz - 1,5 EUR
Pékáru:
Egész kenyér nagy: 1,1-1,8 EUR
kis kenyér: 0,8-1,2 EUR
Csokis fánkszerű, nagyon porcukros valami: 1,5 EUR / jó nagy /
Mazsolabor - Mavrodaphne /remélem jól írtam, ha nem bocsánat/ 5,2 EUR boltban!
Programok:
BBQ hajó - ne hagyd ki
Esti hajózás Nafplion-ba, szintén kötelező. Fantasztikus az esti élet arrafelé.
Aki még nem volt Athénban, menjen, mert közel van!!! Egyszer azt is látni kell.
Részemről ennyit. Tele vagyok élményekkel, végre megint élvezhettem Göröghont, pláne az ételeket.
Aki többre kíváncsi, kérdezze Bán Zsuzsiékat!
Bartha Norbert
Ui: Tolo - még visszatérek