(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Márki Sándorné Dátum: 2014-08-11 18:20:16
Kozma József írta ekkor: 2014-08-11 17:05:51
Üdv! Az idegenvezető neve kellene aki kint él, ERIKA azt tudom de a vezetékneve elmaradt,sajnos... Köszönöm előre is.
Blaskó Erika
Kozma József Dátum: 2014-08-11 17:05:51
Üdv! Az idegenvezető neve kellene aki kint él, ERIKA azt tudom de a vezetékneve elmaradt,sajnos... Köszönöm előre is.
V. Bence Dátum: 2014-08-11 16:30:42
Görögöket eleve jellemzi egy "Balkáni" igénytelenség, tény, hogy szemetesebbek mint más nemzet, de idővel "hozzászokik" az ember! 2009-ben voltam utoljára Sidariban, akkor még minden reggel egy "gondnok" takarította a partot, nem tudom most mi a helyzet...! Éjszakai élet már akkor is megvolt (remélem most is!!) :D Tény, hogy természeti látnivalókban nem ér fel Korfu egy Zakynthossal, de mint lent is írtátok "ízlések-és pofonok"! Ez lesz a negyedik utam a Grandal, de eddig minden rendben volt! Augusztus 22 Sidari, Jövünk ;)
Veronika Dátum: 2014-08-11 12:54:55
Olivér írta ekkor: 2014-08-11 09:47:04
Kedves Veronika! Sok igazság van abban amit írtál! De személy szerint mai napig felfoghatatlan, hogy lehet egy Sidarit egy Sartival egy lapon még csak említeni is. Ízlésektől függetlenül is! Persze mindenkinek a saját döntése hova megy, hol próbálja magát jól érezni, de engem ez az összehasonlítás teljesen megdöbbentett! smile Igen, ezt is teljesen alá tudom írni, hogy sajnos a görögök nem tudják vagy nem akarják megbecsülni az értékeiket. Ez elég szomorú dolog! pl. Neos Marmaras is nagyon szemetes volt, akár a hegyekben , akár a parton is. Sidariban viszont ezt nem tapasztaltam, amikor még mi voltunk június 21-28 közti időszakba. Ez kellemes meglepetés is volt!
Kedves Olivér! Így van, mindenki maga dönti el, hová megy nyaralni és azt is, hogy Neki melyik hely tetszett jobban. Ízlések és pofonok. Mi három helyen jártunk eddig Görögországban, Platamonban (még nem a grand szervezésében), azután Korfun tavaly, idén pedig Pargán. Mind a három hely csodálatos, ha nagyon akarok sorrendet felállítani akkor nálam Parga az első, Korfu a második és Platamon a harmadik. De mindegyik nyaralás másért volt jó, más gyönyörű helyeket láttunk, mindegyiknek más volt a hangulata. Sztem Görögországban mindenhol csodákat lát az ember, viszont hogy kinek melyik táj tetszik jobban, egyéni ízléstől függ. Valakinek Paralia a tuti hely, másnak Parga vagy Korfu. Én pl. sosem mennék Paraliára, se Nei Poriba, mert a hideg ráz a hosszú monoton tengerparttól, ahol egymillió ember tolong a parton. Nekem nem szép, én a változatos, sziklás, öblös partokat kedvelem. De ha vkinek ezek a helyek a legklasszabbak, akkor szíve joga, ezen nem fogok senkivel vitázni. A másik, hogy a csodás természeti adottságaik mellett sokszor zavaró a kosz és a rendetlenség, amivel az ember találkozik. Mikor először tapasztaltam, teljesen le voltam döbbenve, azóta már megszoktam, tudomásul veszem és igyekszem nem foglalkozni vele, mert az álomszép helyek miatt megyek oda. Mi tavaly ősszel voltunk Sidariban, mi akkor sok szemetet láttunk, és a környéken kirándulva az lett a végső véleményünk, hogy Korfun talán Sidari a legelhanyagoltabb hely. De ettől függetlenül amit a természet ott produkált, azt látni kell. Mind ahogy Korfu egyéb csodás tájaira is igaz ez. Viszont ha újra Korfura megyünk, akkor kizárt, hogy Sidariba. Szóval nekem ez a véleményem, a saját tapasztalataink alapján. Idén viszont Parga gyönyörű volt és tiszta, sokkal tisztább, mint tavaly Sidari, amikor ott jártunk. Sztem attól is függ, ki mikor megy, szezon végén már szemetesebb egy hely a rengeteg turista után. Mindenesetre mindenkinek azt javasolnám, hogy úgy induljon el, hogy minden jó lesz, ne abból induljon ki, hogy egy másik ember hogy járt, mit tapasztalt, mert lehet, hogy ő nem így fogja megélni, vagy ő egyáltalán nem fog azokkal a negatív dolgokkal találkozni. Ezért tényleg mindenki a saját tapasztalatai alapján döntse el, hogy melyik hely hogy tetszett neki. Mindenkinek más az értékrendje, ami vkinek koszos, lehet másiknak fel sem tűnik ( és ezzel senkit nem akarok megbántani, de így van). Lehet az egyik apartman egyik szobája koszosabb volt, viszont a másik egyáltalán nem. Valaki találkozik sok hínárral, a másik pedig nem. Szóval előre kár ezen rágódni, hogy húúúú úgyis kosz lesz, hínáros lesz a víz meg stb. stb. Nem kell, szép lesz minden és szuper nyaralása lesz mindenkinek. smile
Olivér Dátum: 2014-08-11 09:47:04
Veronika írta ekkor: 2014-08-01 15:39:45
Kedves Mindenki! Egy ideje nem írtam ide a Sidari fórumra, de úgy látom kicsit elszabadultak az indulatok. Sztem egy fórumnak pont az a lényege, hogy megismerhessük egy másik ember véleményét, tapasztalatait. Ha ezek nem egyeznek meg a saját véleményünkkel, attól még el kell fogadni és vitatkozni teljesen felesleges. Minden ember más és más, mindenki mást szeret, mások az igényei, tehát meddő dolog azon vitázni, hogy kinek van igaza. Aki Sidariba készül majd a saját élményei alapján eldönti, hogy mennyire tetszett neki a hely, mennyire érezte jól magát. Egy másik ember véleménye ne befolyásoljon senkit a készülődésben, se pozitív se negatív irányba. Mi tavaly szeptemberben voltunk ott, mi is úgy mentünk hogy minden szuper lesz. Értek minket is kellemetlen meglepetések és hatások, de összességében akkor is nagyon pozitív nyaralás volt. Én is leírtam az akkori élménybeszámolómban, hogy Korfu csodás, elképesztően szép természeti adottságokkal rendelkezik, egyszer látni kell. Viszont ha egyszer még visszatérünk erre a szigetre, akkor mi sem Sidariba megyünk, az tuti. De az igazság az, hogy háromszor voltunk eddig Görögországban, és mindhárom útnál elmondhatom, a görögökre jellemző kosz, rendetlenség, káosz, igénytelenség még mindig meglep. Viszont igyekszem mindig túltenni magam rajta, elfogadom, hogy ők ilyenek, a szépséges helyek miatt megyek oda és próbálom kizárni a kellemetlen tényezőket, mert változtatni úgysem tudok rajtuk. Ezután is fogok még Görögországban nyaralni, tudom, hogy fogok még látni, szagolni, tapasztalni "érdekes" dolgokat, de a végén mindig a csodás emlék marad meg, még ha az ember abban a pillanatban le is döbben azon amit éppen lát. Úgyhogy én kívánok mindenkinek szép nyaralást, előítéletmentes készülődést, utólag pedig mindenki írja csak le, hogy mit tapasztalt. üdv: V. smile
Kedves Veronika! Sok igazság van abban amit írtál! De személy szerint mai napig felfoghatatlan, hogy lehet egy Sidarit egy Sartival egy lapon még csak említeni is. Ízlésektől függetlenül is! Persze mindenkinek a saját döntése hova megy, hol próbálja magát jól érezni, de engem ez az összehasonlítás teljesen megdöbbentett! smile Igen, ezt is teljesen alá tudom írni, hogy sajnos a görögök nem tudják vagy nem akarják megbecsülni az értékeiket. Ez elég szomorú dolog! pl. Neos Marmaras is nagyon szemetes volt, akár a hegyekben , akár a parton is. Sidariban viszont ezt nem tapasztaltam, amikor még mi voltunk június 21-28 közti időszakba. Ez kellemes meglepetés is volt!