(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Kiss Tamás Kálmán Dátum: 2014-07-31 11:07:00
A gyermeki színvonalon "versengőkkel" pedig nem kívánok versenyre kelni, mert ez egy fórum, amit leírtam pedig az én véleményem, ha valaki nem osztja azt, az az ő dolga. Ja, és végül még egy negatívum: a sok magyar birka. Akiknek tízszer kellett elmagyarázni, hogy melyik napon lesznek a kirándulások, akik fellöktek a WC előtti sorbaállásnál, mert "neki nagyon kell", akik eltapostak, hogy 2 méteren belül legyenek az idegenvezető mellett, meg akik zsugorral hozták az ásványvizeket (asszed iszom majd a másfél eúráús görög vizet, he?). Na, belőlük viszont van mindenhol. Üdv még egyszer: Tamás
Olivér Dátum: 2014-07-31 11:03:50
Márki Sándorné írta ekkor: 2014-07-29 06:38:43
Mi egy héttel előbb értünk haza és mi is eltöltöttünk 3 órát Korfu városban. Ezek szerint ez rendszeresen így van. Most már biztos vagyok benne, hogy ez eleve így van kitalálva és nem a többi busz késése miatt van. Mi is azt kérdeztük, hogy miért nem lehet akkor később indulni Sidariból. Az észrevételeim nekem is hasonlóak voltak. A Gáborral mi is kb. annyit találkoztunk. Erika tényleg fantasztikus volt. A tengerparttól sem voltam elájulva elég piszkos és hínáros volt. Ezért minden nap elsétáltunk a Canal d' amourhoz ott gyönyörű volt a tenger. Gábor azt mondta nincs sün és medúza sem. Az apartmanunkban lakók közül az egyik első nap sünibe lépett a másikat meg megcsípte egy medúza és nagyon csúnya lett a lába. Ennek ellenére mi is nagyon jól éreztük magunkat és lehet hogy legközelebb is az irodával utazunk.
Mi tényleg nem találkoztunk a mi időszakunkban (július 21-28)sem sünnel, sem medúzával és csodálatosan szép volt a tenger. Ki az a Erika? Mi van szépséges Nikivel? smile Nálunk nem volt tökölés oda és vissza is minimális várakozási idő volt Korfun talán 15 perc komp indulásig, pedig én meg pont örültem is volna egy utolsó sétának. :D
Kiss Tamás Kálmán Dátum: 2014-07-31 10:59:06
- A diákokról csak annyit, hogy 2X kellett erélyesebben szólnom rájuk, később az is elég volt, ha kimentem az erkélyre, már halkították le a zenét; - Szúnyogok ellen a folyadékos elektromos riasztót használtuk, és csak napközben volt néha nyitva az erkély, de így is kaptunk csípéseket; - A hazaút olyan szinten nyomta rá a bélyegét az egész nyaralásra, ami nem volt méltó hozzá. Várakozás Sidariban 9-től 16-ig (ez még OK, tengerpart, napágy, pihi). Várakozás Kerkyrában 17-től 20-ig (na ez az, amire már senki nem vágyott; aki akarta, megnézte korábban). Várakozás a kompra (nem sokat), és végül, de nem utolsósorban: mivel túl jók voltak a sofőreink és aranyosak a vámosok, 14-től 18-ig Szegeden is várakozhattunk a többi (délebbről jövő) buszra, hogy eloszthassák a népet... Nem tudom, nincsen logisztikai végzettségem, de nem lehetne ezt valahogy máshogy megoldani? Összességében azért pozitívan gondolunk mindketten a nászutunkra (még ha a negatív dolgokat hosszabban is írtam), mert csodás volt ez az egy hét. Köszönöm, hogy végigolvastátok, mindenkinek jó nyaralást, kellemes időtöltést kívánunk! Üdv: Kata és Tamás
Olivér Dátum: 2014-07-31 10:58:58
Kiss Tamás Kálmán írta ekkor: 2014-07-31 10:57:08
Kedves fórumozók és Grand Tours! Itt az idő, én is leírom a nászút tapasztalatait. Sokáig gondolkodtam, megtegyem-e, de végül úgy gondoltam: mindenki épülésére-szépülésére... Vasárnap értünk haza a csodás Korfuról, amit mindenképpen látnia kell mindenkinek! Egyszer. Mert legközelebb (ha adj Isten) lesz lehetőségünk nyaralni menni, biztos nem ezt az utat választjuk (tavaly volt szerencsénk Sartihoz, ami kevésbé egzotikus, de ezerszer szimpatikusabb). Pozitívumok: - Görög vendégszeretet; - Homokkő sziklás rész gyönyörű; - A tengerpart azért tengerpart; - Erika csudajó idegenvezető, érződik rajta az ott töltött 20 év és a görögök szeretete; - A szigettúra nagyon szép helyekre elvitt minket (Sissi kastély, Paleokastritsa); - Aki jót akar enni viszonylag jó (éttermi) áron, annak javaslom a Sea Breeze éttermet a Fish mix platter – rel (tessék a kagylót legalább megkóstolni, megéri!) és a Small fish portion – nal (Sarti- i Gavros - hoz hasonló). Gyros majdnem mindenhol rendben van, bár a legjobbat Kerkyrában ettem.
Sarti? Vicc! :D
Kiss Tamás Kálmán Dátum: 2014-07-31 10:58:55
Negatívumok: - A görög vendégszeretet egyszer csúfos kudarcot vallott, amikor a „behívóembertől” érdeklődtünk a halételek után, és faképnél hagyott minket két mondat után, mert meglátott 2 angol törzsvendéget... Nem nagy dolog, de tüskét hagyott. - Homokkő sziklás rész zsúfolt; - A tengerpart inkább való napfürdőzésre, mint fürdésre (hínáros, zavaros víz); - Gábort nem láttuk csak fél percig a buszon, Nikinek még van hova fejlődnie...; - A falu olyan szinten az angolokra van berendezkedve, hogy alig lehet igazi jó görög kaját kapni (bezzeg Fish’n chips, English breakfast meg barbecue van minden helyen...). Rengeteg idő elment az étlapok böngészésével, mert kerestük a tengeri kajákat, és nem azt találtuk többnyire, amit vártunk; - Kénytelenek voltunk klímát fizetni a már említett diákok miatt, hogy csukott ajtónál alhassunk. Meg is kaptuk a távkapcsolót 1 nap csúszással, amiért a Clio tulaja el akarta kérni a 7 napi pénzt. Nagy nehezen eltáncoltam neki (mivel angolul egy szót nem tudott), hogy a csúszás miatt mi csak 6 napot fogjuk használni és az nem 40 Euro lesz, erre ő kegyesen engedett 35-re... Ez se nagy dolog, csak azért zavart, hogy simán elrakta volna a 7 napi pénzt;