Tisztelt Grand Tours !
Tegnap érkeztünk haza Korfuról. Főként az idegenvezetéssel kapcsolatban volna észrevételem. Elsősorban is szeretném kiemelni a buszkirándulást levezető Erika tevékenységét. Nála felkészültebb és lelkesebb idegenvezetővel ritkán találkozik az ember. Az amúgy is csodálatos kirándulást sokoldalú szakmai felkészültségével és persze helyi tapasztalataival, információival még élvezetesebbé tette számunkra.
A másik észrevételem sajnos negatív. Gábor idegenvezetőnket kb.3x 1,5 percig láttuk egész hét alatt. Niki volt aki néha megjelent az apartmanban, ő viszont véleményem szerint nem látta el megfelelően a feladatát. Egy konkrét példa: Pénteken délután 4 órától nem volt meleg víz a házban. Sósan,homokosan,napolajosan hazaérkeztünk a partról, és merészeltem megkérdezni Nikit,mikor lesz meleg víz. Azt válaszolta, kb.1 óra múlva jön a szerelő. Ismervén a görög 1 órát, vártam úgy 1/2 7-ig, amikor újra érdeklődtem nála. Na ekkor azt a választ kaptam, " én nem tudom megcsinálni a kazánt". Egy másik utasnak azt válaszolta " miért,annyira hideg a víz ? " Véleményem szerint ez egy idegenvezetőtől elfogadhatatlan válasz. Tudom, hogy nem ő tehetett róla, hogy elromlott a kazán, de neki az a feladata, hogy a vendégeket megfelelően tájékoztassa és ha én 100x megkérdezem, hogy mikor lesz meleg víz, akkor kötelessége normális választ adni. Egyébként valamikor este 10 körül lett meleg víz, közben megoldottam a problémát, melegítettem vizet a hajmosáshoz. Tehát hangsúlyozom, nem ezzel volt a problémám, hanem a hozzáállásával.
Még egy apró észrevétel a visszautazással kapcsolatban. A többi busz késése miatt Korfuvárosban töltöttünk 3 órát. Ez magában jó ötletnek tűnik, ám lehet talán úgy is meg lehetne oldani, hogy később indul el a csoport Sidariból és akkor este 6-7ig nyugodtan lehetne fürdőzni, letusolni az apartmannál és nem izzadtan , 3 órás városnézés után nekivágni a hazafelé útnak. Ez csak egy javaslat, amit többen észrevételeztünk egymás között.
Összességében megint nem csalódtam a Grand Tours-ban, és továbbra is ha csak lehetőségem lesz, Önökkel utazom.
Köszönöm, hogy elolvasták a levelemet.
Üdvözlettel: Mészáros Rudolfné Szeged
Mi egy héttel előbb értünk haza és mi is eltöltöttünk 3 órát Korfu városban. Ezek szerint ez rendszeresen így van. Most már biztos vagyok benne, hogy ez eleve így van kitalálva és nem a többi busz késése miatt van. Mi is azt kérdeztük, hogy miért nem lehet akkor később indulni Sidariból. Az észrevételeim nekem is hasonlóak voltak. A Gáborral mi is kb. annyit találkoztunk. Erika tényleg fantasztikus volt. A tengerparttól sem voltam elájulva elég piszkos és hínáros volt. Ezért minden nap elsétáltunk a Canal d' amourhoz ott gyönyörű volt a tenger. Gábor azt mondta nincs sün és medúza sem. Az apartmanunkban lakók közül az egyik első nap sünibe lépett a másikat meg megcsípte egy medúza és nagyon csúnya lett a lába. Ennek ellenére mi is nagyon jól éreztük magunkat és lehet hogy legközelebb is az irodával utazunk.