(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Sólya Nándor Dátum: 2014-07-27 19:09:06
Szepesi László írta ekkor: 2014-07-26 16:58:58
Szia Nándi! Elindult a visszaszàmlálás. Hogy álltok. Mi jól, bár még költõpénzünk nincs. Ilyen még nem volt de megoldjuk.
Szia Laci!Mi jól állunk.Szerintem ha csak egy rövidnadrágot és egy pólót plusz egy fürdőnadrágot tennék be akkor is ellennék Sidariban... smile smile De őszintén szólva szerintem megvagyunk nagyjából.A nejem tegnap vett magának egy pár ruhát még,nekem szükséges 2 rövidnadrág és megvagyunk szinte mindennel.Hála a jó Istennek a költőpénz is megvan már.Tehát csak elrendezzük a dolgokat otthon,bepakolunk és egy nagyon kellemeset buszozunk lefelé...majd egy brutális jót nyaralunk.Remélem tudjuk egymást üdvözölni majd Szegeden.Ha esetleg elkerüljük egymást akkor Sidariban biztosan.Ha netán keresel akkor én egy kockás kalapban leszek és piros kockás rövidnadrágban.Ha ez nem lesz netán meg és talán egy buszon utazunk...és ha látsz egy őrültet régi /80-as évekbeli/ horgászújságot olvasni...hát az leszek én..... smile smile smile smile A Gárot már nagyon várom,hogy üdvözölhessem.....egy őrülten rendes fickónak tartom....még soha ilyen idegenvezetővel nem találkoztam...csak elismerni tudom a munkásságát.Viszek neki valami kis meglepit.... smile Még 4 nap és MEGYÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜNNNNNNKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Üdv:Nándi smile
Busai Anikó Dátum: 2014-07-27 19:05:15
Jóni Zsuzsanna írta ekkor: 2014-07-08 20:28:17
Szia Tündi! Mi most jöttünk haza, én már két hónappal ezelőtt leleveleztem a Value Plus Car Rentallal a bérlést. Fiat Panda, illetve hasonló teljesítményű kocsit kértünk, aminek a bérleti díja 5 napra 172 EUR volt. Kértem hozzá a magyar Casconak megfelelő Super C.D.W.-t ( Total Collision Damage Waiver ), mivel úgy láttam, hogy az alap biztosítás nem mindenre terjed ki, ez pedig csak 12 EUR-ba került. Negyed tankkal adták át a kocsit , ennyivel is kellett leadni. Szabad km-használat volt, mi 500 km-t tettünk meg vele. A benzin 5 napra 60 EUR-ba került, a JET-kútnál a legolcsóbb , általában 1,74-1,80 EUR között mozog literje. Nagyon meg voltunk a céggel elégedve, a kocsit szó szerint házhoz hozták, a megadott időben bekopogtak a szobába a kulccsal, a kocsi a ház előtt állt. Leadni pedig úgy kellett, hogy leparkoltunk a ház előtt és a kulcsot egy megbeszélt helyre tettük. Késő este jöttek csak érte. A kocsi jó műszaki állapotú volt, légkondi légzsák stb. A közlekedés elég kaotikus, kisebb mellékutakon ( mi általában ezeken mentünk) sokszor kellett visszatolatni, illetve rátapadni a házfalakra, annyira keskeny volt az út. Mindenki nagyon türelmesen vezet, de nagyon észnél kell lenni. Jó utat, remélem tudtam segíteni. Ha van még kérdésed,szívesen válaszolok.
Szia Zsuzsa! Köszi a tippet. Most foglaltunk le egy autót négy napra az általad ajánlott oldalon. Mi helyben fizetést kértünk, ezzel a fullos biztosítással, amit Ti is kértetek. Remélem nem lesz semmi gond? Mennyire pontosak az átadás-átvétellel? Sajnos sokat felejtettem az angol tudásomból, mert nem használom napi szinten, most is a fiam segített a foglalásnál. Okozhat ez gondot majd az átvételnél? Addig sajnos már kevés az idő, hogy felfrissítsem az angolomat, de remélem megoldjuk majd a gondokat?! Kaukciót kérnek? Bár az oldalukon nem láttam és Te sem írtál ilyesmit?! Köszi előre is.
Busai Anikó Dátum: 2014-07-27 17:06:28
Olivér írta ekkor: 2014-07-15 16:04:30
Szia Anikó! Bocs mindenkinek a kimaradásért, de sajnos nem könnyű visszazökkeni a görög álomból a szomorú magyar valóságba! 12 órázás, szívatás szívatás hátán, éjszakai műszakok stb... Korfu az ami érdemes élni, magyar hon meg az amitől megszeretnél halni kb. smile Hát jól megmosoolyogtattál a hozzászólásoddal! Nem nászúton voltunk, inkább búcsúúton. Neos Marmaras volt életünk első közös nyaralása még 3 éve és most Korfu utolsó kapcsolatunk méltó lezárásául szolgált. :) De nagyon jól éreztük magunkat! Az esküvői képek amiket láttál az húgom esküvője volt, ahol én tanu voltam. :) Csak pár nap különbség volt az esküvője és a mi Korfui útonk között és nem te vagy az egyetlen, aki ezt rakta már össze a fejében... De vicces, jót röhögtem! :) Sajnos én még nem találtam meg azt akiért elmenne az eszem! Grand Nikiért mondjuk érdemes lenne visszamenni... smile A fotókat előre is köszönöm, mert nagyon felkeltették az érdeklődésemet Kefalóniával kapcsolatban. Mire vagy kíváncsi Louvros ügyileg? Sokan panaszkodtak utólag a Louvros tisztaságára(ezzel én is hazafele úton szembesültem), én sem mondom kifogástalan volt, de én nem vagyok annyira finnyás... Gondolok itt arra hogy a takarítás előtti és utáni állapot is hasonló volt, kicsit poros,homokos minden, de olyan extra nagy baj nem volt. Viszont nagyon jófej a fiatal tulaj srác, a medencét minden este tisztítja ilyen 20 óra fele és ha bármi problémád van, akkor nyugodt szívvel fordulhatsz felé. Angolul beszél, mint a legtöbb görög. A bár már nem működik évek óta a medencénél. Aminek egy előnye van, hogy bármilyen ételt,italt oda vihetsz, mert ha működne a bár akkor nem tehetnéd meg. :) Annyi hogy medencébe nem lehet semmit fogyasztani, de ezt talán érthető! Úgyhogy ott nem kezded a napot egy finom frappéval, viszont a szupermarkett kb. 5 perc sétára ha van, a 3 legnagyobb. Ott kezdhetsz egy finom mythossal! :) Vagy 20 perc séta után eléred a belváros szélét ott meg találsz bárokat, kis boltokat mindent. :) Hát az apartmanról túl sok extrát nem tudok mondani... Konyha felszereltségét leírtam azt hiszem. Szép medencéje és kertje van, ami a képeken is látszik. Egy egszerű, de célnak megfelelő apartman. Wifi van, hol jobban, hol rosszabbul működik.Ahhoz képest hogy messze van a központtól elég zajos, mert a főút mentén található. Elég zajos járgányok közlekednek a görgök még éjjel is. De itt se mindegy gondolom, hogy az úthoz közelebbi vagy a beljebb lévő apartmanba kerültök ami a medence mögött van, az talán vmivel csendesebb. Mi a 107-esbe voltunk az úthoz közelebbi apartmanba és az az erkélyünk a főútra nézett ki. A klímáról nem tudok nyilatkozni, mert van a szobában, viszont távkapcsolóját nem kaptuk meg, mondjuk nem is kértem mert nyitott ablaknál jó volt a hőmérséklet reggelig is. Mint exMariellásoknak járt volna, de nem volt rá szükségünk.Ha van még kérdésed tedd fel! Most így hirtelen ennyi! smile
Szia Olivér! Ne haragudj, rég jártam itt, és ellapozódott a válaszod, így nem vettem észre, hogy írtál. Először is elnézést kérek a félreértésért, tényleg azt hittem az esküvői képekből, hogy a Te esküvőd volt, azt már nem néztem, hogy a menyasszony nem stimmel. Bocsánat. Köszönöm a részletes választ, azért jó tudni, hogy mire számíthatunk. Azért meglep, hogy nem figyelnek a tisztaságra, főleg, hogy a neten is már régóta probléma ez, de majd megoldjuk. Legalábbis remélem nem lesz túl durva a helyzet!? Legalábbis bízom benne. Én úgy gondolom mi is az úthoz közeli épületben leszünk, mert a hátul lévők azok kétszintesek. De majdcsak kibírjuk, itthon is zajos utcában lakunk, úgyhogy megszoktuk. Bár jó lett volna egy csendes nyaralás! A büfét sajnálom, de tényleg van ennyi előnye, hogy legalább vihetünk enni-innivalót. Mi szeretnénk majd autót bérelni, mit gondolsz nagyon megrohanják az újonnan érkezők a kölcsönzőket, vagy általában van azért autó, robogó? Itt ajánlottak a fórumon egy webes oldalt, ahol meg lehet rendelni előre, de picit tartok tőle, ilyet még nem csináltam, Persze megvan az előnye, nem kell már ott helyben mászkálni érte, Te mit gondolsz erről? Köszi még egyszer a részletes választ, nagyon jó, hogy ezeket tudom előre.
Szepesi László Dátum: 2014-07-26 16:58:58
Sólya Nándor írta ekkor: 2014-07-26 09:43:13
Kedves Zsófia! Először is.Sidariban el kell mondani,hogy nincsenek olyan nagy távolságok.Tehát mindegy szinte,hogy melyikben foglal szállást.De...ha kellene választani nekem ezen apartmannok közül amelyeket megjelölt,akkor a Katerinát választanám.Ez nem jelenti azt,hogy a másikak nem lennének jók,vagy annyival roszabbak lennének a Katerinához képest.Én a maga helyében foglalnék és mennék...nem igazán érdekelne,hogy éppen melyikben van a szállásunk.Lehet ezt azért írom,mert én már voltam Sidariban és tudom,tapasztaltam azt, amit még nem tapasztalt meg az, ki nem volt még.A hely és a tenger,a helyi emberek,az adottságok és az ételek,a kedvesség amivel fogadnak.....eltörpül szerintem az mellett ami a szállást jelenti nekem.Azt tanácsolom,hogy foglaljon gyorsan amíg van hely.....és menjenek,mert ott a csoda várja önöket.A klíma és az időjárás lent szeptemberben nagyon jó még.Tehát úgy kell kalkulálni,hogy a 30 fok az biztosan meglesz.Lehet nem 40 de az sem kizárt.A tenger hőmérséklete 24-26 fok akkor még.Ha van kérdése nyugodtan írjon.Üdv:Nándi smile
Szia Nándi! Elindult a visszaszàmlálás. Hogy álltok. Mi jól, bár még költõpénzünk nincs. Ilyen még nem volt de megoldjuk.
Sólya Nándor Dátum: 2014-07-26 09:43:13
Fodor Zsófia írta ekkor: 2014-07-25 18:42:37
Sziasztok! Szeptemberben készülünk Sidariba. Tudnátok tanácsot adni, hogy melyik apartmanban szálljunk meg a következők közül: PLASTIRAS APARTMAN KATERINA APARTMAN CLIO APARTMAN LENA APARTMAN Azért ezeket néztem, mert ezek vannak közel a központhoz és a strandhoz egyaránt. Előre is köszönöm a tippeket :) Ja és még egy kérdés: Szeptember közepén milyen időre számíthatok Korfun? Ugye jó lesz még az idő? Üdv, Zsófi
Kedves Zsófia! Először is.Sidariban el kell mondani,hogy nincsenek olyan nagy távolságok.Tehát mindegy szinte,hogy melyikben foglal szállást.De...ha kellene választani nekem ezen apartmannok közül amelyeket megjelölt,akkor a Katerinát választanám.Ez nem jelenti azt,hogy a másikak nem lennének jók,vagy annyival roszabbak lennének a Katerinához képest.Én a maga helyében foglalnék és mennék...nem igazán érdekelne,hogy éppen melyikben van a szállásunk.Lehet ezt azért írom,mert én már voltam Sidariban és tudom,tapasztaltam azt, amit még nem tapasztalt meg az, ki nem volt még.A hely és a tenger,a helyi emberek,az adottságok és az ételek,a kedvesség amivel fogadnak.....eltörpül szerintem az mellett ami a szállást jelenti nekem.Azt tanácsolom,hogy foglaljon gyorsan amíg van hely.....és menjenek,mert ott a csoda várja önöket.A klíma és az időjárás lent szeptemberben nagyon jó még.Tehát úgy kell kalkulálni,hogy a 30 fok az biztosan meglesz.Lehet nem 40 de az sem kizárt.A tenger hőmérséklete 24-26 fok akkor még.Ha van kérdése nyugodtan írjon.Üdv:Nándi smile