(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Olivér Dátum: 2014-07-15 16:39:27
Molnár Gergely írta ekkor: 2014-07-06 13:22:42
És még annyit, hogy a 400-450 euró az két főre értendő vagy egy főre?!
Mi 330 Eurót vittünk fejenként, de ez ahogy Nándi is mondta teljesen igényfüggő. Voltunk szigettúrán,shopping Korfun,exem Paxos/Antipaxoson és görög esten is. Béreltünk vízibiciklit, kajáltunk voltunk étterembe is, de általában inkább ilyen gyros, suvlaki, kebap tálat (7-8Euró kb.),bátran beültünk bárhova sörözni (Mythos 2-3 Euró, Corfu beer olyan 3-5 Euró) , természetesen boltba is vásároltunk,szóval azért nem vontunk meg magunktól semmi földi jót, de azért nem volt eszetlen pénzszórás sem. Hazára vettünk bőven ajándékot. Persze volt olyan is, hogy exem főzött 2-szer azt hiszem pl. paprikás kumplit, meg bolognait. Reggelit sokszor hazai füstöltből oldottuk meg, de sokszor vacsit is. Általában ebédre ettünk vmi meleg finomságot. San Remóba jártunk az nekünk bevált. A kebap tál volt nekem a legfincsibb. A legfinomabb gyros meg az én felfedezésem: méghozzá Korfun a St. Spiridon mögötti utcának a végén található kis gyrososba kapható, isteni. smile Szóval így jöttünk ki fejenként 330-ból. Persze lehetett volna még több kirándulásra menni, autót vagy motort bérelni, drága vízijátkokkak játszani (40 Euró körül,jetski 50 Euró), vagy minden étkezést étterembe eltölteni és akkor ez az összeg mindjárt jóval több is lehetne. Ha meg nagyon spórolni akar nyílván lehet kevesebb is. Tényleg pénztárca és igényfüggő!
Olivér Dátum: 2014-07-15 16:26:22
Busai Anikó írta ekkor: 2014-07-04 22:56:07
Kedves Olivér! Megnéztem a fotóidat, szépek nagyon és jó hangulatot csinált már az utazáshoz. Jó lenne már ott lenni! Nem tudtam, hogy nászúton voltatok, sok boldogságot kívánok nektek! Ha megjön a fiam töltök fel fotókat, de az majd csak szeptember közepén lesz! Azért a Louvrosról még írhatnál pár sort. A bár milyen volt, minden nap működött? Szeretnénk ott kezdeni a napot egy finom frappéval. Az utazás milyen volt, mikor értetek Görögországba reggel? Köszi előre is.
Ja utolsó kérdésem megválaszolatlan maradt. :) Görögországba mikor léptünk be arra pontosan már nem emlékszem. De a kikötőhöz olyan 6 óra környékén és 6.45-kor indult a kompunk. Jó 2 órás út után érkezel meg Kerkyrába (Korfuba) Koru sziget fővárosába, innen kb. 1 órás buszút Sidari. Olyan 11 óra magasságba van az érkezés +/- 30 perc. smile
Olivér Dátum: 2014-07-15 16:20:31
M. Dávid írta ekkor: 2014-07-04 21:40:34
Üdv! Július 18-án indulunk egy 11 fős fiatalokkal teli társasággal a Louvros apartmanba. Már nagyon várjuk!!:) Felmerült 1-2 kérdés amire hosszas visszaolvasás során sem kaptam választ: 1. Lehet-e laptopot vinni? (ha igen, vámköteles-e?) 2. Robogó bérlés mennyibe kerül átlagosan egy napra? (autóra vonatkozó számokat már találtam) 3. Hogyan lehet túlélni egy ilyen hosszú buszos utat? Bármi hasznos túlélőtanácsot szívesen vennénk :) 4. Milyen gyakran áll meg a busz? Boltnál is megáll vagy csak 1-2 benzinkútnál? 5. Van-e lehetőség Sidarin vízibicikli bérlésre? Köszönöm előre is a válaszokat! Üdv, Dávid
Szia Dávid! Megpróbálom megválaszolni azokat a kérdéseket amiket feltettél. Lehet vinni laptopot, sokan hoztak is és van wifi Louvrosba. A vámkötelességi kérdésedet nem is értem EU-ból EU-ba mész. Robogó és autóbérléssel kapcsolatban sokan nyilatkoztak már, én nem béreltem. Robogón gondolkodtam, de inkább másra költöttem a pénzt, de szerintem érdemes bérelni. Csomó gyönyörű szép helyre eljuthatsz vele könnyedén. Pl. Drastis vagy Sunset Beach Kurva nehezen lehet túlélni, de szegény ember vízzel főz. Ha több pénze lenne az embernek biztos repcsivel telejsítené a távot. :) Így marad a filnézés, zene hallgatás, beszélgetés, olvasás,nézelődés, alvás, végtagok elgémberedése. :D Pihenők kb. 3-4 óránként sofőr függő, úgyhogy úgy időzítsétek magatokat. :) Inkább csak jól felszerelt benzinkútakon áll meg a busz, de ott minden kapható ami szem-szájnak ingere és az Eurót mindenhol elfogadják. (Szerbia,Macedónia) Haza fele áll meg a busz ilyen vám mentes boltba, ott az alkohol elég jó áron van! :) Meg van pár érdekes dolog. Sidarin több helyen lehet víziciklit bérelni. Szerintem a legszebb hely mind fürdésre mind vízibicikli bérlésre a Canal D'amour Hotel utáni partszakaszok. A vízibicikli 10 Euró/óra, de nem nézik nagyon szigorúan az 1 órát, volt aki máfelet volt és nem kértek tőle több pénzt. Ehhez csak annyit, hogy nemrég leruccantunk Balcsira hétvégén egy napot ott 2400Ft volt 1 órára. Akkor el lehet dönteni hol tekeri inkább az ember a vízibiciklit. Balcsin 2400-ért, vagy Korfun 10 Euróért. :) Most nem a Balcsi ellen beszélek mert az is szeretem, de azért durva nem? smile
Olivér Dátum: 2014-07-15 16:04:30
Busai Anikó írta ekkor: 2014-07-04 22:56:07
Kedves Olivér! Megnéztem a fotóidat, szépek nagyon és jó hangulatot csinált már az utazáshoz. Jó lenne már ott lenni! Nem tudtam, hogy nászúton voltatok, sok boldogságot kívánok nektek! Ha megjön a fiam töltök fel fotókat, de az majd csak szeptember közepén lesz! Azért a Louvrosról még írhatnál pár sort. A bár milyen volt, minden nap működött? Szeretnénk ott kezdeni a napot egy finom frappéval. Az utazás milyen volt, mikor értetek Görögországba reggel? Köszi előre is.
Szia Anikó! Bocs mindenkinek a kimaradásért, de sajnos nem könnyű visszazökkeni a görög álomból a szomorú magyar valóságba! 12 órázás, szívatás szívatás hátán, éjszakai műszakok stb... Korfu az ami érdemes élni, magyar hon meg az amitől megszeretnél halni kb. smile Hát jól megmosoolyogtattál a hozzászólásoddal! Nem nászúton voltunk, inkább búcsúúton. Neos Marmaras volt életünk első közös nyaralása még 3 éve és most Korfu utolsó kapcsolatunk méltó lezárásául szolgált. :) De nagyon jól éreztük magunkat! Az esküvői képek amiket láttál az húgom esküvője volt, ahol én tanu voltam. :) Csak pár nap különbség volt az esküvője és a mi Korfui útonk között és nem te vagy az egyetlen, aki ezt rakta már össze a fejében... De vicces, jót röhögtem! :) Sajnos én még nem találtam meg azt akiért elmenne az eszem! Grand Nikiért mondjuk érdemes lenne visszamenni... smile A fotókat előre is köszönöm, mert nagyon felkeltették az érdeklődésemet Kefalóniával kapcsolatban. Mire vagy kíváncsi Louvros ügyileg? Sokan panaszkodtak utólag a Louvros tisztaságára(ezzel én is hazafele úton szembesültem), én sem mondom kifogástalan volt, de én nem vagyok annyira finnyás... Gondolok itt arra hogy a takarítás előtti és utáni állapot is hasonló volt, kicsit poros,homokos minden, de olyan extra nagy baj nem volt. Viszont nagyon jófej a fiatal tulaj srác, a medencét minden este tisztítja ilyen 20 óra fele és ha bármi problémád van, akkor nyugodt szívvel fordulhatsz felé. Angolul beszél, mint a legtöbb görög. A bár már nem működik évek óta a medencénél. Aminek egy előnye van, hogy bármilyen ételt,italt oda vihetsz, mert ha működne a bár akkor nem tehetnéd meg. :) Annyi hogy medencébe nem lehet semmit fogyasztani, de ezt talán érthető! Úgyhogy ott nem kezded a napot egy finom frappéval, viszont a szupermarkett kb. 5 perc sétára ha van, a 3 legnagyobb. Ott kezdhetsz egy finom mythossal! :) Vagy 20 perc séta után eléred a belváros szélét ott meg találsz bárokat, kis boltokat mindent. :) Hát az apartmanról túl sok extrát nem tudok mondani... Konyha felszereltségét leírtam azt hiszem. Szép medencéje és kertje van, ami a képeken is látszik. Egy egszerű, de célnak megfelelő apartman. Wifi van, hol jobban, hol rosszabbul működik.Ahhoz képest hogy messze van a központtól elég zajos, mert a főút mentén található. Elég zajos járgányok közlekednek a görgök még éjjel is. De itt se mindegy gondolom, hogy az úthoz közelebbi vagy a beljebb lévő apartmanba kerültök ami a medence mögött van, az talán vmivel csendesebb. Mi a 107-esbe voltunk az úthoz közelebbi apartmanba és az az erkélyünk a főútra nézett ki. A klímáról nem tudok nyilatkozni, mert van a szobában, viszont távkapcsolóját nem kaptuk meg, mondjuk nem is kértem mert nyitott ablaknál jó volt a hőmérséklet reggelig is. Mint exMariellásoknak járt volna, de nem volt rá szükségünk.Ha van még kérdésed tedd fel! Most így hirtelen ennyi! smile
Békési Krisztina Dátum: 2014-07-14 21:58:17
Szepesi László írta ekkor: 2014-07-14 16:08:47
Kedves Krisztina! Én is ilyen dolgok miatt izgulok. Az utat egyébként többé-kevésbé én is átalszom. Néha azért megnézek egy filmet amit a sofőr berak. Oda felé Szerbián átmenve van világos. Mindig nyújtanak valami újat a tájak. Macedónia és Görög tök sötétben megyünk át. Akkor lehet aludni. Viszont érdemes a Görög autópályán a vége felé már mielőtt a kikötőbe érünk fent lenni, mert ahogy a hegyek át vannak fúrva és megyünk át az alagutakon arról példát vehetnek a magyar autó pálya építők. Fantasztikus!!
Szia Laci ! Igen én is így voltam tavaly Korfura menet még sötétben is élvezetes az út bár már ott tartanánk bár az lenne az össz gondom ,hogy zsibbad a fenekem meg ,hogy mikor érünk már a komphoz nagyon menni szeretnénk nagyon kéne az a menés ,de bízzunk ,hogy minden oké lesz és akkor akkorát nyaralunk hogy csak na . Üdv Kriszti