(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Szepesi László Dátum: 2014-06-16 13:13:06
Szabó Zoltánné írta ekkor: 2014-06-15 20:53:27
Kedves László! Köszönöm a gyors választ! Érdekelne, hogy tudna-e bővebb infókat adni, tapasztalatból esetleg, merre érdemes kirándulni, melyek azok a programok, amik igazán kihagyhatatlanok? A családommal főleg a szigettúrán, illetve a görög esten gondolkodunk, emellett olvastam, hogy a Paxos/Antipaxos kirándulás is elég népszerű, de sajnos úgy tudom, az angol nyelvű. Ha esetleg lennének tippei, amiket érdemes fontolóra venni bármivel kapcsolatban (kirándulás, étkezés, esti szórakozás stb.), annak nagyon örülnék! Üdvözlettel: Andrea
Kedves Andrea! Nehéz megmondani mely fakultatív utakra érdemes menni! Tulajdon képen mindegyikre csak akkor nem marad idő a tengerparti fürdőzésre. A szigettúra és a hajó kirándulás szerintem tuti kihagyhatatlan. A görög est nagyon hangulatos. A paxos út állítólag (én nem voltam) gyönyörű de dedalon elengedhetetlen! Kirándulni ott helyben is érdemes! A homokkő sziklák felé nagyon szép! Korfu városba mindenféle képen érdemes elmenni( kb. 6 eu. oda-vissza/fő). A szigettúra ugyan érinti kb. 2-3 óra időtartamban de megér egy teljes napot bent tölteni vagy a shopping járattal bemenni este! Étkezés szempontjából nagy kedvenc a SAN REMO de érdemes a többit is kipróbálni. Mindenhol van olyan étel vagy sütemény ami finom. Olvastam lentebb, hogy nincsen sütemény. Ez nem igaz!!! Nagyon finom süteményeket lehet kapni a főutcán és a Katerina közelében egy kis üzletben "1000" féle süti van. Baklava, krémesek, torták stb. Azon kívül a főutcán lehet óriás palacsintát kapni (2-3 eu) ami isteni finom. Van édes (pl. csokis-kókuszos) de van húsos is (3-4 eu.) ami bőven elég egy vacsorának! És még sorolhatnám! Este nagyon hangulatos a főutca. A tavernákban meghívott művészek énekelnek ismert énekesek dalait (Bob Marley, Tina Turner stb.). Van ahol nagy tévék előtt ülve italoznak. Van ahol görög táncestet tartanak. A fiataloknak meg van disco is! De ha csak a szépen kivilágított nyitott üzleteket akarja valaki nézegetni (shoppingolni) azt is megteheti. Ami biztos, hogy pl. az arany olcsóbb mint itthon és híres is. Még Korfu városban is megcsodálták és felismerték az ékszerészek a Sidariban vásárolt gyűrűt!!! Most hirtelen ennyit!
Nagy Mária Dátum: 2014-06-16 13:12:33
Márki Sándorné írta ekkor: 2014-06-16 10:35:28
Szia! Mi is július 11-én indulunk Korfura Szolnokról. Mi a Nikos Pool Apartmanban leszünk. Görögországban mi is voltunk már többször, de ide először megyünk. Már én is pakolászom gondolatban. Már készítem a listát, hogy mit kell még addig megvenni. A Google Earth-on bekerestem még az apartmant is. Számolom a napokat mennyi van még az utazásig. Szép napot! Márkiné Tünde
Kedves Tünde! Akkor Ti is legalább olyan izgalommal várjátok az utazást, mint mi:) Elég hosszú útra számítunk, és még kompon sem utaztunk eddig..Kicsit tartok is tőle:) Lesz nálam utazási gyógyszer:) Nekünk is venni kell még néhány dolgot, de a készülődés is ugyanolyan izgalmas, mint a nyaralás. Remélem a Ti üdülésetek is jól fog sikerülni, és az apartman is kényelmes lesz:) Üdv: Nagy Mária
Szabó Zoltánné Dátum: 2014-06-16 11:07:51
Nagy Mária írta ekkor: 2014-06-16 07:53:17
Kedves Andi! Mi is július 11-én indulunk, csak Püspökladányból. :)Ti is először jártok Korfun? Mi már voltunk többször Görögországban, de itt még nem. Nekünk a Katerina apartmanra esett a választásunk. Mi is nagyon várjuk az utazást, már képzeletben mindent bepakoltunk:) Szép Napot! Nagy Mária
Kedves Mária! Igen, ez lesz az első alkalom, hogy Korfun nyaralunk, már mindannyian számoljuk visszafele a napokat. :) Eddig csupán egyszer jártunk Görögországban, Paralián, ami persze kicsivel közelebb van. :) Mi is már próbáljuk összeszedni, amit vinni akarunk, mindenki nagyon izgatott, talán az utazástól tartunk egy kicsit, de mindenféleképpen megéri a hosszú buszozás! Szép napot! :)
Márki Sándorné Dátum: 2014-06-16 10:35:28
Nagy Mária írta ekkor: 2014-06-16 07:53:17
Kedves Andi! Mi is július 11-én indulunk, csak Püspökladányból. :)Ti is először jártok Korfun? Mi már voltunk többször Görögországban, de itt még nem. Nekünk a Katerina apartmanra esett a választásunk. Mi is nagyon várjuk az utazást, már képzeletben mindent bepakoltunk:) Szép Napot! Nagy Mária
Szia! Mi is július 11-én indulunk Korfura Szolnokról. Mi a Nikos Pool Apartmanban leszünk. Görögországban mi is voltunk már többször, de ide először megyünk. Már én is pakolászom gondolatban. Már készítem a listát, hogy mit kell még addig megvenni. A Google Earth-on bekerestem még az apartmant is. Számolom a napokat mennyi van még az utazásig. Szép napot! Márkiné Tünde
Nagy Mária Dátum: 2014-06-16 07:53:17
Szabó Zoltánné írta ekkor: 2014-06-15 17:54:51
Sziasztok! Családommal júl. 11-én indulunk Orosházáról, szállásunk a Clio apartmanban lesz. Tudnátok pár szót mondani róla, korábbi tapasztalatok, ilyesmik? Mi már izgatottan várjuk a nyaralást! :) Szabóné Andi