(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Dátum: 2010-05-31 12:45:40
írta ekkor: 2010-05-25 13:02:04
Hát egy kicsit lerottyant a fórum. Pedig már túl vagyunk vagy 2 turnuson. Mi június 11-én indulunk! Jó néhány éve Görögbe járunk de én még ennyire nem izgultam az időjárás miatt. Aki teheti számoljon be milyen idő van, várható és mennyi idő alatt érnek le a buszok. Gondolom az sem véletlen, hogy egy órával korábban indulunk az eredetinél.Szép napot mindenkinek a pocsék idő ellenére.Üdv.
Kedves Attila! Az időjárás miatt ne aggódj! Egyfelől azért, mert nem lehet megváltoztatni, másfelől pedig azért, mert Görögörszág mediterrán ország, ahol a június egy meleg, nyári hónap, amikor ritka az esőzés és a hideg. 2-3 esős, borús nap jellemző erre a hónapra a statisztika szerint, de ez sem egész napos esőzést és hideget jelent. Szombatonkén van turnusváltás Korfun, Zakintoszon, Kefallónián és Tolón, azaz a buszok pénteken indulnak Görögországba. Kefallonia új desztinációnk, sziget (tehát az út időtartamának hosszát befolyásolja a komp indulási időpontja). Szombatonként így már 4 görög településre indulnak az autóbuszok (ebből 3 szigeten van). Gyűjtőjárataink az idén a dél-dunántúli vonallal egészültek ki, tehát a több desztináció és a több gyűjtőjárat és ezek időbeni és térbeli összehangolása miatt módosult az indulási időpont, hogy minden autóbusz biztonságosan haladva, a megfelelő pihenőidőket betartva érje el a kompokat alkalmazkodva immár az új desztinációhoz is és az aktuális menetrendekhez. Vegyük pl. Korfut! Ha valaki Miskolcon száll fel a buszra, akkor kb. 30 óra az út Sidariig, ha viszont Szegeden, akkor kb. 25 óra...mindennel együtt. A menetrendtáblázatból ez kis is derül. Ez minden héten így zajlik, az első héten az autópálya lezárása miatt egy későbbi kompot ért el a busz, de az ilyen váratlan esemény szerencsére nagyon ritka...:-) Aggodalomra semmi ok....Szép az idő, süt a nap, és Korfu csodálatos...:-) Üdvözlettel: Zsuzsa
Dátum: 2010-05-31 11:26:29
Zs Erzsi írta ekkor: 2010-05-19 15:36:40
Mi csak júniusban indulunk, de engem is érdekelne az útidő Sidariba és kompok ilyen sűrűn járnak, ha esetleg lekésünk egyet? Remélem ott már melegszik a tenger! Üdvözlettel:Erzsi
Kedves Erzsi! Júliusban a kompok óránként járnak! A tenger melegszik, a sekély, lassan mélyülő partoknál már most langyos a víz, sokan fürdőznek jelenleg is a csoportból! Üdvözlettel: Zsuzsa
Dátum: 2010-05-31 11:20:45
írta ekkor: 2010-05-18 18:51:45
Kedves Zsuzsa! Milyen jó, hogy a fórum segítségével kapcsolatba lehet lépni veled és megkérdezhetek egy pár dolgot. Tavaly, május végén Toloban töltöttünk egy remek hetet irodátok szervezésében. Az idén lehet, hogy Korfu lesz az úticél. Most csak július eleje jöhet szóba és ez néhány kérdést is felvet. Az édesanyámat is vinném magammal, aki nagyon szereti Görögországot, de már nem tartozik a fiatal nemzedék közé. Szidáriban rendkívül vonzó a lassan mélyülő, homokos tengerpart. Végig olvastam több fórumot is, kicsit riasztó, amit az főszezoni zsúfoltságról írtak. /Igazából pont július elejére találtam elég kevés információt./ Július első felében tényleg olyan sokan vannak? Döntően fiatalok vagy az idősebbeknek is tudod ajánlani? A Katerina apartmant már sokan dicsérték. Július első felében is nyugodt pihenést tud biztosítani? Tudom, hogy Görögországban általában a július a legmelegebb hónap. Szidárira mi jellemző július első két hetében? Üdvözöllek: Györgyi
Kedves Györgyi! Júliusban és augusztusban nagyon meleg van a szigeten, 30 fok feletti a hőmérséklet napközben és este is kellemes az idő. Eső ezekben a hónapokban nem nagyon fordul elő...Sidari minden korosztály számára megfelelő üdülőhely és minden hónapban jönnek fiatabb és idősebb vendégek is. A Katerina valóban jó választás, mert egyrészt közel van a tengerhez és a főutcához, elhelyezkedésének köszönhetően azonban ide nem nagyon szűrődik be a főutca zaja. A medencés Nikos Pool apartman teljesen csendes környezetben van, viszont 900 m-re a parttól. Biztos vagyok benne, hogy jól fogjátok itt érezni Magatokat! Édesanyádra való tekintettel mind a két apartmanban a földszinti szobákat javaslom. A nyári zsúfoltság egy ideje már nem érezhető annyira, mint évekkel ezelőtt (ez Görögország minden részére igaz), és Sidarinak több öble is van, tehát találtok majd júliusban is olyan partot, ahol nincsenek egymás hegyén-hátán a fürdőzők (pl. az Elektra előtti kis öböl és tőle keletre lévő partszakasz). Remélem, tudtam segíteni: Üdvözlettel: Zsuzsa
Dátum: 2010-05-31 10:28:31
Kankai Istvánné írta ekkor: 2010-05-18 12:20:07
Május 21 én indulunk Sidari-ra,remélem addigra már jó idő lesz és tudunk fürödni a tengerbe.Szeretném megkérdezni,kb. mennyi az utazási idő?
Sziasztok....:-)....Múlt időben tudok már csak írni, de remélem jól éreztétek Magatokat! Az idő nagyon szuper volt...:-) Üdvözlet Korfuról: Zsuzsa...:-)
Dátum: 2010-05-31 10:25:36
Szabó Ferenc írta ekkor: 2010-05-17 14:34:26
Kedves Zsuzsa ! Még ugyan messze van augusztus amikor egyénileg utazunk két hétre, Elektra ház 9-es, 10-es appartmanjaiba. Kérdéseim : komp menetrend hol és mikortól hozzáférhető? A jelzett appartmanokban mekkorák a hütők a hozzátartozó fagyasztórekeszekkel? További kérdéseim válaszát is előre köszönöve. Tisztelettel: Szabó Ferenc
Kedves Ferenc! A 9-es szobában egy nagy méretű (kb. 160 literes) hűtő van, kétajtós, fagyasztós. A 10-es szobában egy normál méretű, egyajtós hűtő van, amely fagyasztó résszel együtt kb. 80 literes. Az Elektra apartman Képek linkjénél látható a nagyobb méretű hűtő. A kompok sűrűn járnak, óránként, de ha ír egy e-mailt a [email protected] címre, küldök Önöknek menetrendet. Üdvözlettel: Zsuzsa