Hát egy kicsit lerottyant a fórum. Pedig már túl vagyunk vagy 2 turnuson. Mi június 11-én indulunk! Jó néhány éve Görögbe járunk de én még ennyire nem izgultam az időjárás miatt. Aki teheti számoljon be milyen idő van, várható és mennyi idő alatt érnek le a buszok. Gondolom az sem véletlen, hogy egy órával korábban indulunk az eredetinél.Szép napot mindenkinek a pocsék idő ellenére.Üdv.
Kedves Attila! Az időjárás miatt ne aggódj! Egyfelől azért, mert nem lehet megváltoztatni, másfelől pedig azért, mert Görögörszág mediterrán ország, ahol a június egy meleg, nyári hónap, amikor ritka az esőzés és a hideg. 2-3 esős, borús nap jellemző erre a hónapra a statisztika szerint, de ez sem egész napos esőzést és hideget jelent. Szombatonkén van turnusváltás Korfun, Zakintoszon, Kefallónián és Tolón, azaz a buszok pénteken indulnak Görögországba. Kefallonia új desztinációnk, sziget (tehát az út időtartamának hosszát befolyásolja a komp indulási időpontja). Szombatonként így már 4 görög településre indulnak az autóbuszok (ebből 3 szigeten van). Gyűjtőjárataink az idén a dél-dunántúli vonallal egészültek ki, tehát a több desztináció és a több gyűjtőjárat és ezek időbeni és térbeli összehangolása miatt módosult az indulási időpont, hogy minden autóbusz biztonságosan haladva, a megfelelő pihenőidőket betartva érje el a kompokat alkalmazkodva immár az új desztinációhoz is és az aktuális menetrendekhez. Vegyük pl. Korfut! Ha valaki Miskolcon száll fel a buszra, akkor kb. 30 óra az út Sidariig, ha viszont Szegeden, akkor kb. 25 óra...mindennel együtt. A menetrendtáblázatból ez kis is derül. Ez minden héten így zajlik, az első héten az autópálya lezárása miatt egy későbbi kompot ért el a busz, de az ilyen váratlan esemény szerencsére nagyon ritka...:-) Aggodalomra semmi ok....Szép az idő, süt a nap, és Korfu csodálatos...:-) Üdvözlettel: Zsuzsa