(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Vági Zoltán Dátum: 2010-05-26 18:06:55
Az helyesírási hibákért bocsánat! smile Csak most látom őket!! smile
Vági Zoltán Dátum: 2010-05-26 18:04:19
Üdv Mindenkinek, Szia Zsuzsa!!!!! Én az első turnussal voltam Korfun! 2010.május 14-23. időpontban a Katerina Apartmanház 22. szobájában. 1. Varga Zsuzsa nagy kedves, segítőkész és felkészült idegenvezető! Csak felső fokon tudnék róla beszélni. 2. A Katerina apartmanba nem kértek kauciót. (hogy máshova kell-e, azt nem tudom.). 3. A görög válságot abszolút nem vettük észre a kint tartózokodás alatt, pedig én 3 napig Korfu középső és déli részén is barangoltam egy ismerős német házaspárral. Sőt, hihetetlen vendégszeretetről és figyelmességről tettek tanú bizonyságot az ottani görög emberek, akik főként a turizmusból élnek. 4. Buszunk odafelé egy útlezárás miatt 3 órát késett, de így láthattuk a Meteórákat is! smile 5. A kompok járni fogak Igumenitsa és Korfu között, nem lesz sztárjk, mivel azok magánkézben vannak (a sztrájkok az állami közszférát érintették). 6. A komp díja 8,50 EUR volt május közepén (oda-vissza: 17 EUR, de ez még változhat a főszezon beindulásakor). 8. Autóbérlés árai: most előszezonban 20 EUR/nap-tól indultak Sidariban. A főszezonban drágulnak majd az árak (A kölcsönzés árában nincs benne a CASCO biztosítás, az még kb. + 5 EUR /nap). 9. A Katerina apartman hűtőlyében van pici fagyasztó rekesz is (kb 3-4 doboz fagyinak elég). 10. Időjárás: Május közepén változékony volt az idő. Nappal 20-25 C fok között mozgott a hőmérséklet, eső is volt néhány alkalommal, de amikor kisütött a Nap, akkor meleg volt és égetett. Este hűvös volt és Sidariban mindig fúly vagy legalábbis lengedezik a szél mindig. Remek kirándulóidő volt. Káprázatos virágpompával fogadott minket a sziget. A táj festők vásznaira kívánkozik ilyenkor májusban. A kertek tobzódnak az illatoktól és a színektől. A tenger még friss volt május 15-22. között. Úgy 19-20 C fokos. Maga Sidari az angol nyaralók fellegvára és a sziget legolcsóbb települése. Ami nekünk magyaroknak nagyon fontos a vékonyabb pénztárca miatt. Az élelmiszerek, autóbérlések, ajándékok, képeslapok, éttermek itt a legolcsóbbak a szigeten, de ez nem megy a minőség rovására!! Étterem: Én meleg szívvel ajánlom a Katerina Apartman előtt található PARADISE éttermet! Nagyon finom a konyhája és nagyon barátságos az étterem személyzete! (Tudom halételből ajánlani a kardhalat és nyelvhalat!) smile Minden héten rendez az étterem görög este, ahová nem kell belépőt fizetni! A szervezett, buszos szigettúrát senki ne hagyja ki (Korfu városa, Sissi kastélya az Achilleon, Kanoni kilátó, Paleokastritsa és a hab a tortán a Bella Vista kilátópont lélegzetelállító panorámája)! A buszos út Budapest viszonylatban úgy 30 óra volt a komp úttal együtt. (A kompút kb. 90-100 perc hajótól függően). Korfu csodálatos és várja a nyaralókat! Szép volt ez a májusi üdülés! Köszönet a Grand Tours-nak, a jó sofőröknek és Zsuzsának! smile
Gőcze Judit Dátum: 2010-05-26 16:31:10
Kedves Zsuzsi, vagy bárki, aki tud válaszolni a kérdésemre! Először is engem is nagyon érdekelne, hogy milyen volt az első két turnus nyaralása, gördülékenyen ment-e minden? Mennyi ideig tartott az út? Praktikus kérdésem pedig, hogy a Katarina apartman hűtőszekrénye tartalmaz-e fagyaszó (mélyhűtő) rekeszt, az kb. mekkora? Végül érdeklődnék, hogy a kaucióról író utastársak melyik apartmanban foglaltak szállást? Az utazási feltételek között ugyanis nem szerepel kaució, meglepődve látom... Zsuzsi, tudsz valamit erről? Jó készülődést mindenkinek, mi jövő pénteken indulunk! smile smile
Zs Erzsi Dátum: 2010-05-26 16:16:39
írta ekkor: 2010-05-26 15:43:35
Kauciót is kell már fizetni az apartman után?
Én most kaptam levelet az utazási irodától és 50euro kaukciót írt, hogy kell fizetni. Azt hogy hol nem irta. Így nem tudom, hogy mindenkire vonatkozik, vagy csak egyes apartmanokra
Dátum: 2010-05-26 15:43:35
Kauciót is kell már fizetni az apartman után?