Üdv Mindenkinek, Szia Zsuzsa!!!!! Én az első turnussal voltam Korfun! 2010.május 14-23. időpontban a Katerina Apartmanház 22. szobájában.
1. Varga Zsuzsa nagy kedves, segítőkész és felkészült idegenvezető! Csak felső fokon tudnék róla beszélni. 2. A Katerina apartmanba nem kértek kauciót. (hogy máshova kell-e, azt nem tudom.). 3. A görög válságot abszolút nem vettük észre a kint tartózokodás alatt, pedig én 3 napig Korfu középső és déli részén is barangoltam egy ismerős német házaspárral. Sőt, hihetetlen vendégszeretetről és figyelmességről tettek tanú bizonyságot az ottani görög emberek, akik főként a turizmusból élnek. 4. Buszunk odafelé egy útlezárás miatt 3 órát késett, de így láthattuk a Meteórákat is!

5. A kompok járni fogak Igumenitsa és Korfu között, nem lesz sztárjk, mivel azok magánkézben vannak (a sztrájkok az állami közszférát érintették). 6. A komp díja 8,50 EUR volt május közepén (oda-vissza: 17 EUR, de ez még változhat a főszezon beindulásakor). 8. Autóbérlés árai: most előszezonban 20 EUR/nap-tól indultak Sidariban. A főszezonban drágulnak majd az árak (A kölcsönzés árában nincs benne a CASCO biztosítás, az még kb. + 5 EUR /nap). 9. A Katerina apartman hűtőlyében van pici fagyasztó rekesz is (kb 3-4 doboz fagyinak elég). 10. Időjárás: Május közepén változékony volt az idő. Nappal 20-25 C fok között mozgott a hőmérséklet, eső is volt néhány alkalommal, de amikor kisütött a Nap, akkor meleg volt és égetett. Este hűvös volt és Sidariban mindig fúly vagy legalábbis lengedezik a szél mindig. Remek kirándulóidő volt. Káprázatos virágpompával fogadott minket a sziget. A táj festők vásznaira kívánkozik ilyenkor májusban. A kertek tobzódnak az illatoktól és a színektől. A tenger még friss volt május 15-22. között. Úgy 19-20 C fokos. Maga Sidari az angol nyaralók fellegvára és a sziget legolcsóbb települése. Ami nekünk magyaroknak nagyon fontos a vékonyabb pénztárca miatt. Az élelmiszerek, autóbérlések, ajándékok, képeslapok, éttermek itt a legolcsóbbak a szigeten, de ez nem megy a minőség rovására!! Étterem: Én meleg szívvel ajánlom a Katerina Apartman előtt található PARADISE éttermet! Nagyon finom a konyhája és nagyon barátságos az étterem személyzete! (Tudom halételből ajánlani a kardhalat és nyelvhalat!)

Minden héten rendez az étterem görög este, ahová nem kell belépőt fizetni! A szervezett, buszos szigettúrát senki ne hagyja ki (Korfu városa, Sissi kastélya az Achilleon, Kanoni kilátó, Paleokastritsa és a hab a tortán a Bella Vista kilátópont lélegzetelállító panorámája)! A buszos út Budapest viszonylatban úgy 30 óra volt a komp úttal együtt. (A kompút kb. 90-100 perc hajótól függően). Korfu csodálatos és várja a nyaralókat! Szép volt ez a májusi üdülés! Köszönet a Grand Tours-nak, a jó sofőröknek és Zsuzsának!