(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Veres Mónika Dátum: 2010-04-22 09:32:16
Szia Zsuzsi! Nem nagyon ismerem Görögország időjárását. Tavaly júliusban voltunk Veletek Zakynthoson, ahhoz tudok viszonyítani csak. Azt szeretném kérdezni, hogy az előszezonban érdemesebb inkább utazni, vagy az utószezonban? Én leginkább az esőtől és a borult időtől félek! Úgy olvastam, hogy eső csak májusban és szeptemberben várható, az is heves és gyorsan elmegy. Tényleg így van? Május végén milyen a hőmérséklet? A fürdéshez gondolom nagyon hideg a víz. Így ilyen szempontból jobb szeptemberben menni? Köszi Mónika
Földesi Gáborné Dátum: 2010-04-19 19:57:39
Szia Zsuzsi! Szépen fogynak a napok!!!! Már "csak" 25 nap és utazunk! Azt szeretném kérdezni , hogy a Vochert postán , vagy emailban szokták küldeni??????És mennyi idővel az utazás előtt????? Köszi a választ! üdv: Marcsi
Berki Attila Dátum: 2010-04-17 18:40:18
Köszönöm gyors válaszodat.
Dátum: 2010-04-17 14:27:35
Berki Attila írta ekkor: 2010-04-17 11:46:55
Sziasztok! Én arra lennék kíváncsi, hogy Korfun egy 4 személyes kis autónak kb. mennyi a napi bérlési ára és kérnek-e kaukciót? 10 éve voltunk Korfun és ahhoz, hogy a sziget minden zeg-zugát bejárjuk szerintem nélkülözhetetlen egy- két napra autó.
Kedves Attila! Sidari az északi part legyik legolcsóbb helye az autókölcsönzést illetően, számos autókölcsönző működik a településen. A tavalyi szezonban egy napra kb. 25 euró volt egy kicsi, 4 személyes autó kölcsönzési díja biztosítással. Tehát a bérlési napok száma, az autó mérete, márkája, a hónap függvényében a napi legalacsonyabb ár kb. 20.- eur, a legmagasabb ár 50.- eur volt 4-5 fős autók esetében. Utasaink kb. napi 30 eurós átlagáron béreltek, ehhez a benzinköltséget kell még hozzáadni. A tankot annyi benzinnel kell visszavinni, amennyivel a kölcsönzőből elhoztuk. Néhány helyen kérnek kauciót (kb. 20.- eur), a legtöbb helyen előleget kérnek (kb. 10.- eur). A nagyobb, ismertebb autókölcsönzőknél (pl. Budget) általában kérnek benzinkauciót. Önöknek is jó készülődést kívánok! Üdvözlettel: Zsuzsa
Dátum: 2010-04-17 14:11:51
Kiss Edina írta ekkor: 2010-04-15 18:54:00
Kedves Zsuzsa, Imre, Fórumozók! A lent említett itinerben kiemelten szerepel, hogy ne induljon senki útnak éjszaka. Ennek van az emberi tényezőn kívül egyéb oka is? Az utikalauzos linken pont ajánlják, hogy éjszaka utazzon az ember, ha már rutinosabb ebben (kisebb forgalom, kisebb hőség) - ezt magam is így vélem. A válaszokat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Edina
Kedves Edina, kedves autós Utasaink! Ahogyan az az előző hasznos hozzászólásokból is kiderül, valóban nagyon sokat változott a helyzet az elmúlt években, jelentősen lerövidült az utazás időtartama az autópálya kiépítésének köszönhetően. Az egyéni utasok számára készült információs anyagot hamarosan frissítjük itt a weboldalon, hogy a szezon kezdetére naprakész legyen az odaút (autópálya, kompdíj) és a Sidarin való tájékozódás tekintetében is. Javaslom én is a szabályok szigorú betartását nemcsak úton Görögország felé, hanem a szigeten is, főleg a sebességhatárok, a parkolás (robogózás esetében a bukósisak-viselés) kapcsán. A szórakozásra szánt pénzt ne büntetésekre költsük, ne bosszankodjunk feleslegesen...:-) Mindenkinek jó készülődést kívánok és továbbra is várom, várjuk a a kérdéseket és a hozzászólásokat a fórumon! Üdvözlettel: Zsuzsa