(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Dátum: 2009-08-25 18:43:57
Honlapunk tartalma az utasbiztosítással kapcsolatban: Részvételi díjaink az utasbiztosítást nem tartalmazzák, de lehetőség van az irodánkban annak megkötésére. Ajánljuk Önöknek az utazási biztosítás megkötését, mert baj esetén mindenkinek (nekünk is) könnyebb dolga van, ha jó biztosítással rendelkezik az utas. Nem utazási biztosítás az "Európai Egészségbiztosítási kártya"! Ez csak arra elég, hogy "ne hagyják meghalni az embert"! Nem tartalmaz baleset-biztosítást, poggyászbiztosítást, hazaszállítást stb. Ez a kártya arra jogosít az unió országain belül, hogy ugyanazt a szolgáltatást ugyanazon az áron megkaphassuk mint az adott ország lakosai. Csakhogy a helyi lakosok, akik a mindennapi életüket élik, nincsenek olyan rizikófaktoroknak kitéve, mint aki utazik, kirándul, szórakozik stb. Ez jelentheti azt, hogy lényegesen drágább, mint amit Magyarországon megszoktunk (20-40 euro vizitdíj, önrész, magánkórházak, magánmentők kizárása a szolgáltatásból stb). Megjegyeznénk még, hogy a Görögországba történő utazásnál át kell utazni Szerbián és Makedónián kétszer, ami nem uniós ország és nem érvényes az Eu tb. kártya. Az utasbiztosítás is csak kiegészítő sportbiztosítással érvényes extrém sportokra, mint pl. a quadozás és motorozás
Dátum: 2009-08-25 18:26:19
szabo szilvia írta ekkor: 2009-08-25 10:37:03
ÉRDEKLÖDNI SZERETNÉK,HOGY KÖTELEZÖ-E UTASBIZTOSITÁST KÖTTNI? smile
Kedves Szilvia! Utasbiztosítást nem kötelező kötni, anélkül elindulni nem érdemes. Honlapunkon az Egyéb szolgáltatások/Utasbiztosítások menüpontban olvashatja a magyarázatot! Összefoglalva: Sidarin minden orvos magánorvos, akiknél fizetni kell (75-80 eurót) a vizsgálatért, ha az utasnak nincs biztosítása. Vannak olyan utasbiztosítások amelyek esetében szintén fizetni kell az orvosnál, és a biztosító számla alapján otthon téríti vissza a költségeket.Az EU-s tb-kártyát csak az állami egészségügyi intézményekben fogadják el, azaz Korfun pl. a kórházban, ami kb. 35 km-re van Sidaritól. (Taxi költség kb. 90.- eur oda-vissza, busszal megjárni fél nap és szintén nagy kiadás.)Ha busszal utazik Korfura, vagy autóval, áthalad nem uniós országokon, ott az EU-os tb-kártyát nem tudja érvényesíteni.Üdvözlettel: Zsuzsa
Kökény Tibor Dátum: 2009-08-25 12:02:30
Kardos Attila írta ekkor: 2009-08-24 23:12:19
Köszönöm az infókat! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy mi kell ahhoz hogy bérelhess robogót vagy autót? Valami spéci papír? A sebességkorlátok gondolom ugyan azok mint itthon? Előre is köszönöm! smile
A robogóhoz csak a jogsinkat kellett vinnünk(, még az útlevél sem kellett letétbe). Semmi spéci nem kell, valamint mindenhol kinn van h mennyivel mehettek, lényegében igen, ugyanaz mint itthon. Autóra sajnos nem tudom mi kell pluszban, de úgy gondolom a jogsi (és talán az útlevél) kell ahhoz is.
szabo szilvia Dátum: 2009-08-25 10:37:03
ÉRDEKLÖDNI SZERETNÉK,HOGY KÖTELEZÖ-E UTASBIZTOSITÁST KÖTTNI? smile
Kardos Attila Dátum: 2009-08-24 23:12:19
Kökény Tibor írta ekkor: 2009-08-19 09:07:42
Robogó: Mivel nekünk 6 robogóra volt szükségünk, így előző nap délután elkocogtunk Jim's Bikes-hoz (a sétáló utcán bal kéz felől) és adtunk neki a 6-ra 20 Euro előleget. De h a 1-2 robogóra van szükség azt mondom érdemes akkor is előző este 8 kor bemenni hozzá és akkor le tudod az erősebb robogókat foglalni másnapra. Érdemes 3 napra vagy annál többre kihozni, mert akkor kedvezményt is ad. Ahogy elnéztem, nem voltak zabagépek, 2 utast is 3-4 literrel elvitt százon, úgy hogy húztuk nekik folyamatosan. smile A sisakra vigyáznotok kell nagyon, mert ha elveszik 60 Euro/sisak, az egyiket érdemes bezárni a sisaktartóba, a másik jött velünk... Érdemes használni a büntetés úgy hallottam nem kevés ha nincs fenn, de nagy többségébe a görögök hanyagolják. Külön biztosítást nem kötöttünk, a szerződésen amit gyorsan megírt, volt feltüntetve valami biztosítás, de Zsuzsi felvilágosított bennünket, hogy igencsak megfizettetik ha nagyobb kár van. Úgy mondta 50%-ot fizet a biztosító (azt hiszem). A robogót utána oda viszed ahogy kigördülsz, ahol akarok Korfu szigetén belül, estére sem kell visszavinni, állhat szépen sorba az apartman előtt. Sün: Ahol homokos part van, mint Sidarin is, ott ugye nem tud letapadni, ahol kavicsos és köves, ott már nagyobb előszeretettel "héderelnek". Paleokastristán én 5 Euro-ért találtam, ha már vettél, érdemes elvinni, már csak a vízbejutás megkönnyítése miatt is. Úgy mondom, búvárkodáshoz nagyon jól jött, ha valaki csak pancsolni megy, nem találkozik sünnel a kövek oldalán. Bocsi, h megint majdnem leírtam az Iliászt oda-vissza, de hirtelen sztem minden eszembe jutott. smile
Köszönöm az infókat! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy mi kell ahhoz hogy bérelhess robogót vagy autót? Valami spéci papír? A sebességkorlátok gondolom ugyan azok mint itthon? Előre is köszönöm! smile