Sziasztok!
Gondoltam írok Nektek pár sort, hátha evvel tudok segíteni.
Mi most értünk haza Korfuról 9-én, busszal vágtunk neki a nagy útnak. Szerencsére út közben nem volt semmi probléma, megálltunk 3-4 óránként, a határoknál is tényleg nagyon jól haladtunk, csupán fél órákat álltunk max. Meleg ruhát, melegítőt azért vigyetek a buszra, de Sidarin már nem lesz rá szükség:) Komp oda-vissza 16 Euro/fő. Odaérve a nagy parkoló a főutca mellett húzódik, onnan már Zsuzsi is segít megtalálni a szállásaitokat és mindenben segít, amiben tud. A lényegre térve...
... az árak ... fakultatív programok, amiket Zsuzsinál fizethettek be durván mind 30 Euro/fő Aqualand, Sziget-túra, Görög-est, Hajókirándulás valamint van 6 Euro/fő-ért Korfura közvetlen járat Sidariról.
... a közlekedés ... Robogóbérlés általában 15-20 Euro/nap, mi a 100ccm-seket 3 napra 50 Euroért kaptuk (3 naptól kedvezményes) Jim's Bikes a hely ahonnan béreltünk a főutcán jobb oldalon, angolul is beszélnek és megbízhatóak. Autót is tudtok bérelni, Matizokat és kisebb 4 személyeseket 20 Euro/naptól is kaphattok, de érdemes mihamarabb akár előre is foglalózni, és a biztosításról érdeklődni. Benzin 1,14-1,20 között mozog kúttól függően. Biciklit is tudtok bérelni, árat sajnos nem néztem. (Mintha 6 Euro/ nap rémelne.)
... élelmiszerek és éttermek... Paradise-ba szól a félpanzió, elégedett volt aki oda fizetett be. Mi önellátósként voltunk. Van a főút mellett egy San Remo nevű hely, mi szinte mindig ott ettünk. Árak: Gyros pita small 2 Euro, Gyros pita large 3,3 Euro (csak farkaséheseknek)

Tálak és egyéb szendvicsek, Souflaki és Kebab 5-7 Euro között, nagyon kiadós adagokat adnak.
2 este mentünk el vacsorázni a Venezia étterembe, a pincérek nagyon jó fejek voltak, abszolút nem drága és nagyon finom ételeket készítettek. Tálak 5-7 Euro, pizzák 6-8 Euro között mozognak és valóban nagyon finomak és degeszre fogjátok magatokat enni.:)
Sör Edelsteiner 0.5 L 4,8% 0.60 Euro, de a nagyobb Supermarket Marketo-ban ami Sidari elején van úgymond, ott 1 Euroért 1 liter sört is kaphatunk. Szeletelt kenyér 1.60 és 2 Euro között mozog. A kisebb Supermarketek 10-20 Centtel drágábbak amúgy termékenként, mint a 2 nagy Sidari szélén. Felvágottak, tejtermékek elég drágák. 10 deka felvágott, szalámi olyan 2-3 Euro között mozog, valamint a tej is 1,5 liter olyan 2 Euro ahogy emlékszem. Összességében tudtok jó áron élelmiszert találni, nem az evéssel lesztek elfoglalva, hanem hogy minél többet láthassatok Korfuból:)
... kirándulás, szórakozás ... Sissy kastély belépő 7 Euro a felnőtt és 5 a diák meg tanuló. Korfu városban a régi erőd belépője 4 Euro. Koktélok 2,5-5 Euro között mozognak. Napernyőt nyugággyal 7-8 Euro között bérelhettek. Tengerparton lehet Ringozni, Paraglide-olni, 20 Euro valamint 50 Euro-ért, valamint számos vízisportot kipróbálni.
Nálunk a hét elején elég hideg volt a tenger, de meg lehetett vele barátkozni.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segítettem!
Üdv és kellemes nyaralást a még most indulóknak!