Sziasztok! Mi csak buszjegy vásárlásán gondolkodunk, közelebb szeretnénk megszállni a fővároshoz. Valaki mesélne nekem bővebben a buszos útról? Mennyi idő összesen? Lehet használni a WC-t, vagy ki kell bírni a megállóig? Mennyire fárasztó az út?Köszönöm a segítséget:Bea
Kedves Beatrix! Először is azt tudnám tanácsolni, hogy beszéljetek az irodával, hogy hol tudtok leszállni, vagy milyen módon tudtok eljutni másik szálláshelyre, ha csak buszjegyet vesztek. Egyébként a buszos út hosszú és fárasztó, de ki lehet bírni, a határ átlépésektől nagyban függ, hogy hány óra alatt értek le. Mi amikor Korfura mentünk 30 órát utaztunk, de ebbe én beleszámolom a Veszprémtől Szegedig lévő gyűjtőjárat idejét is, hiszen azt is buszon töltöttük tulajdonképpen. A buszon nincs WC, szóval csak a megálló helyeken lehet elmenni. 3-4 óránként áll meg a busz, viszonylag igényes benzinkutakon, ahol mindig van 20-30 perc hogy mindenki el tudja végezni a dolgait, igyon egy kávét stb. A busz kényelmes, bár ilyen hosszú úton már nincs olyan ülés amiben jól érzi magát az ember. Kis pléd és fejpárna jól jöhet, túl sok holmit nem érdemes felvinni a buszra, mert nem fér el, csak zavarja az embert az utazásban. A kalaptartó igen alacsony, szóval nagy cuccot nem lehet oda tenni. Hűtőtáskát nem lehet felvinni a buszra, azt a csomagtérben kell tárolni, de minden részletesen le van írva a grandos tájékoztatóban, érdemes elolvasni. Mi háromszor tettük már meg az utat Görögországba busszal, őszintén szólva mindig egyre jobban szenvedek, hiába a rutin, de ez egyéntől függ. Mire odaérünk, olyan vagyok mint egy zombi, de aztán a csodás táj mindenért kárpótol.

Hazafelé úton eddig még mindig megálltunk a vámmentes boltnál, egyedül ott kell fizetni a wc használatért, összesen ott is van fél óra vásárlásra és minden egyébre. Remélem tudtam segíteni! üdv: V.