Kedves fórumosok , talán Ágota?!
Itt a tél közepén engedjétek meg , hogy én is elmondjam a véleményemet , ill összefoglaljam a nyári eseményeket.
Még mielőtt belefognék egy kis segítséget is próbálok adni.
A Google Earth program ( ingyenes) segítségével elég nagy területet be lehet járni Sidariban.
Legfőképpen aki még nem járt erre , az megismerheti a városka legfőbb arculatát.
Sajnos a képek érzésem szerint valamikor tavasszal készültek , amikor még minden zárva volt.
Ennek ellenére lehet sétálgatni és felfedezni a helyet.
Látható , hogy a város elég rendezetlen . ( Görögös) Egy főutca kb 1 km. Itt lehet lazulni.
Felülről látszik , hogy sok a medencés hely. Ez a kínálat .
További soraimat engedjétek meg , hogy „Sárkány tanár úr „ szavait idézve kezdjem .
( a szakközép isk-ben volt az elektronika tanárom akit pont így hívtak . Jó aranyköpései voltak)
„NINCS ROSSZ NYARALÁS , CSAK KEVÉS PÁLINKA !!” Milyen igaz!
Azért itt történt egy-két érdekes eset a tavalyi szezonban. Nem unatkoztatok!
Volt itt leszállítás ( nem ár , hanem utas ) . Volt szökés . Nem szőkés és nem egy szerelmi háromszög végkifejlete , hanem maga az idegenvezető lógott meg. Azért ez nem semmi! Mi késztette erre?
Eltűnt csomag . Nem lett meg . Ez engem nem lep meg .
Valamint egész nyáron csak egymást maceráltátok !
Az olvasással nagy nehezen eljutottam a 18. oldalig . Aztán a 32. nál folytattam . Semmiről sem maradtam le.
Ami számomra fontos volt azért azt megtaláltam .Nem vészesek az árak . Sok az Angol "beteg ".
Szegény Grandos főnök úr párszor próbálta helyre tenni a csapatot . Nem túl nagy sikerrel.
Neki erre nincs se ideje , se energiája.
Ha már itt tartunk azért le a kalappal előtte! Sok negatív hangot gerjeszt , de egyszerűen nem tudja jobbá tenni a szegedi átpakolást .Sajnos sokszor előfordul gikszer Hol egy feledékeny utas miatt , hol műszaki , vagy egyéb gond miatt. Persze . Mindannyian sietünk haza. Ezt türelemmel el kell viselni !
Csak remélni tudom ,hogy most agyalnak a nyári probléma megoldásán. Miszerint ha vasárnap jövünk haza a Tesco be lesz zárva. 5-600 ember ott áll tele hólyaggal stb.
Talán a legegyszerűbb ha átszervezik az indulásokat és egy nappal korábban indulunk.
Más.
Minden nyaralásnál egyik legfontosabb , a telepített idegenvezető !
Figyeljétek meg! Aki saját magának szervezi a nyaralást . Értem ez alatt , hogy lemegy a csapattal, de bérel ezt azt . Maga járja be a környéket és leszar mindenkit. Ő érzi a legjobban magát.
Ha ne kerül bajba valahol.
Én viszont egy másik nagy csoportba tartozom. Aki részt vesz 1-2 fakultatív programon . Valamit nem mindig , de előfordul esetleg egy leégés , hasmenés , vagy így 50 felett kisebb keringési gondok.
Tehát kapcsolatban vagyok a helyi idegenvezetővel. Tapasztalatom szerint úgy 30-40% - t ad hozzá , vagy vesz el az utunkból ténykedése. Ez egy igen nehéz szakma. Olyan mint a foci. Sokan űzik , de csak páran csillagok benne.
Ilyen szerintem ( bocs a reklámért ) az Anett Tours . Vérprofi csapat kevés úti céllal.
Itt egy másik oldalon próbáltam tavaly segíteni egy első utasnak . Azonnal le lettem szólva a helyi által .Mit képzelek én ! Csak ő adhat itt tanácsot , hiszen ezért van . Mi csak kérdezhetünk.
(Ez az egyik véglet . Ez a fórum pedig a másik. Úgy látom éppen „gazdátlan” . Így se jó !)
Persze többet nem írtam. Ilyen volt lent is . Csinált ő mindent . Mégis görcsös volt az egész .
Még egyszer Santorinin találkoztam egy nagyon szuper emberrel az Apollonnal.
Tavaly a Pargai csoportnál láttam.
Az elmúlt évben Lefkadán voltunk. Nagyon lelkesnek tűnő volt a lenti srác. Egész tavasszal buzgón írogatott a helyről . Készségesen válaszolt még a fel nem tett kérdésekre is. Aztán lent jól megszívtuk! Soha nem jött velünk egy kirándulásra sem. Pl a Skorpió szigeti túrán kezünkbe nyomott egy gépelt papírt . Figyu ! Ha odaértem a sziget csücskéhez , majd olvassátok el ! Csá !
A kapitány egész úton mesélt angolul .Nekünk volt 6 sor gépelt szövegünk.
Hazaértünk , így szólítom a nejem . Anyus jó volt a nyaralás? Hát ja ! Jövőre ? Kérdeztem még halkan.
Nézünk valami mást ! Szerintem is.
A másik ami nagymértékben befolyásolja a nyaralást , ha nem vagyunk tisztában azzal , hová megyünk. Értem ez alatt azt . Meg kell szokni a Görög mentalitást . Városok látványát. A partokat .
Az egyszerűséget , néha koszt egy szintig . Az apartmanba csak aludni járunk.
Ezért a pénzért ne várjunk több csillagos ellátást !
Mégis visszamegyünk , mert összességében szép !
Végül sokan vannak , akik feltétlenül írnak a fórumba . Ha kell , ha nem .
Tényleg nem akarok bántani senkit ! De valóban sokan lemennek már májusban , aztán egész évben itt osztják az észt .Amikor abban az időben teljesen más minden . Alig van nyitva ez –az.
A tavalyi Lefkadás fórumon ( Hellasz) már-már kifejezetten idegesítő volt .
Leges leg végül : Ki a manó az Edit ?
Szép napot mindenkinek !
üdv.
Péter