(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Nagy Dániel Dátum: 2015-01-21 15:39:31
Sziasztok!Olyan kérdésem lenne,hogy ki volt már Lourvos Apartmanba?Milyen a hely?Messze van Paradise taverna?Part milyen a közelben?Köszönöm előre is a segítséget.Képeket is elfogadok aki volt már ott.
Lingvai Beatrix Dátum: 2015-01-20 12:53:02
Kovács Attila írta ekkor: 2015-01-20 11:25:26
Sziasztok! Nekem olyan kérdésem volna, hogy az utolsó 3-4 turnusok közül érdemes-e valamelyik választani vagy inkább az első 3-4 turnus közül érdemes választani? Mennyire meleg a tenger, milyen időjárási viszonyokra lehet számítani illetve mennyire vannak nyitva a boltok? Illetve melyik apartmant tudjátok ajánlani? Ha esetleg nem Sidari akkor melyik Görög úti célt tudnátok ajánlani? :) Előre is köszönöm a válaszokat!
A tenger előszezonban még nem olyan meleg(mi voltunk már). Ezért ha a kettő közül választani kellene mi biztos az utószezont választanánk! Hogy milyen az idő??? Na ez az amire sosincs válasz!!! Azt még egy héttel előtte sem lehet megmondani pontosan .Persze általában mindkét időpontban napközben kellemes nyári idő van viszont este már egy hosszú ujjú póló, pulóver nem árt.
Lingvai Beatrix Dátum: 2015-01-20 12:28:32
Hegyi Ildikó írta ekkor: 2015-01-19 18:56:01
Sziasztok! Még sosem voltunk Görögbe, most megyünk először. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen Korfu-Sidariba a tengerpart? kell e vinnünk fürdőpapucsot? van-e tengeri sün? Köszönöm! :)
Kedves Ildikó! Ha vízi cipőre gondoltál a homokos részen (Sidariban van ilyen) nem szükséges. Tengeri sün a sziklásabb partokon van. Strandpapucs ajánlott ha főszezonban utazol mert a forró homokban nem olyan kellemes járni. Mi mindig viszünk magunkkal mind a kettőt mivel nem csak a szállásunk melletti részen szoktunk fürdeni. Van hogy távolabbi öblök strandjait is felkeressük így jobb az óvatosság.
Kovács Attila Dátum: 2015-01-20 11:25:26
Sziasztok! Nekem olyan kérdésem volna, hogy az utolsó 3-4 turnusok közül érdemes-e valamelyik választani vagy inkább az első 3-4 turnus közül érdemes választani? Mennyire meleg a tenger, milyen időjárási viszonyokra lehet számítani illetve mennyire vannak nyitva a boltok? Illetve melyik apartmant tudjátok ajánlani? Ha esetleg nem Sidari akkor melyik Görög úti célt tudnátok ajánlani? :) Előre is köszönöm a válaszokat!
Kiss Péter Dátum: 2015-01-20 05:39:56
Kedves fórumosok , talán Ágota?! Itt a tél közepén engedjétek meg , hogy én is elmondjam a véleményemet , ill összefoglaljam a nyári eseményeket. Még mielőtt belefognék egy kis segítséget is próbálok adni. A Google Earth program ( ingyenes) segítségével elég nagy területet be lehet járni Sidariban. Legfőképpen aki még nem járt erre , az megismerheti a városka legfőbb arculatát. Sajnos a képek érzésem szerint valamikor tavasszal készültek , amikor még minden zárva volt. Ennek ellenére lehet sétálgatni és felfedezni a helyet. Látható , hogy a város elég rendezetlen . ( Görögös) Egy főutca kb 1 km. Itt lehet lazulni. Felülről látszik , hogy sok a medencés hely. Ez a kínálat . További soraimat engedjétek meg , hogy „Sárkány tanár úr „ szavait idézve kezdjem . ( a szakközép isk-ben volt az elektronika tanárom akit pont így hívtak . Jó aranyköpései voltak) „NINCS ROSSZ NYARALÁS , CSAK KEVÉS PÁLINKA !!” Milyen igaz! Azért itt történt egy-két érdekes eset a tavalyi szezonban. Nem unatkoztatok! Volt itt leszállítás ( nem ár , hanem utas ) . Volt szökés . Nem szőkés és nem egy szerelmi háromszög végkifejlete , hanem maga az idegenvezető lógott meg. Azért ez nem semmi! Mi késztette erre? Eltűnt csomag . Nem lett meg . Ez engem nem lep meg . Valamint egész nyáron csak egymást maceráltátok ! Az olvasással nagy nehezen eljutottam a 18. oldalig . Aztán a 32. nál folytattam . Semmiről sem maradtam le. Ami számomra fontos volt azért azt megtaláltam .Nem vészesek az árak . Sok az Angol "beteg ". Szegény Grandos főnök úr párszor próbálta helyre tenni a csapatot . Nem túl nagy sikerrel. Neki erre nincs se ideje , se energiája. Ha már itt tartunk azért le a kalappal előtte! Sok negatív hangot gerjeszt , de egyszerűen nem tudja jobbá tenni a szegedi átpakolást .Sajnos sokszor előfordul gikszer Hol egy feledékeny utas miatt , hol műszaki , vagy egyéb gond miatt. Persze . Mindannyian sietünk haza. Ezt türelemmel el kell viselni ! Csak remélni tudom ,hogy most agyalnak a nyári probléma megoldásán. Miszerint ha vasárnap jövünk haza a Tesco be lesz zárva. 5-600 ember ott áll tele hólyaggal stb. Talán a legegyszerűbb ha átszervezik az indulásokat és egy nappal korábban indulunk. Más. Minden nyaralásnál egyik legfontosabb , a telepített idegenvezető ! Figyeljétek meg! Aki saját magának szervezi a nyaralást . Értem ez alatt , hogy lemegy a csapattal, de bérel ezt azt . Maga járja be a környéket és leszar mindenkit. Ő érzi a legjobban magát. Ha ne kerül bajba valahol. Én viszont egy másik nagy csoportba tartozom. Aki részt vesz 1-2 fakultatív programon . Valamit nem mindig , de előfordul esetleg egy leégés , hasmenés , vagy így 50 felett kisebb keringési gondok. Tehát kapcsolatban vagyok a helyi idegenvezetővel. Tapasztalatom szerint úgy 30-40% - t ad hozzá , vagy vesz el az utunkból ténykedése. Ez egy igen nehéz szakma. Olyan mint a foci. Sokan űzik , de csak páran csillagok benne. Ilyen szerintem ( bocs a reklámért ) az Anett Tours . Vérprofi csapat kevés úti céllal. Itt egy másik oldalon próbáltam tavaly segíteni egy első utasnak . Azonnal le lettem szólva a helyi által .Mit képzelek én ! Csak ő adhat itt tanácsot , hiszen ezért van . Mi csak kérdezhetünk. (Ez az egyik véglet . Ez a fórum pedig a másik. Úgy látom éppen „gazdátlan” . Így se jó !) Persze többet nem írtam. Ilyen volt lent is . Csinált ő mindent . Mégis görcsös volt az egész . Még egyszer Santorinin találkoztam egy nagyon szuper emberrel az Apollonnal. Tavaly a Pargai csoportnál láttam. Az elmúlt évben Lefkadán voltunk. Nagyon lelkesnek tűnő volt a lenti srác. Egész tavasszal buzgón írogatott a helyről . Készségesen válaszolt még a fel nem tett kérdésekre is. Aztán lent jól megszívtuk! Soha nem jött velünk egy kirándulásra sem. Pl a Skorpió szigeti túrán kezünkbe nyomott egy gépelt papírt . Figyu ! Ha odaértem a sziget csücskéhez , majd olvassátok el ! Csá ! A kapitány egész úton mesélt angolul .Nekünk volt 6 sor gépelt szövegünk. Hazaértünk , így szólítom a nejem . Anyus jó volt a nyaralás? Hát ja ! Jövőre ? Kérdeztem még halkan. Nézünk valami mást ! Szerintem is. A másik ami nagymértékben befolyásolja a nyaralást , ha nem vagyunk tisztában azzal , hová megyünk. Értem ez alatt azt . Meg kell szokni a Görög mentalitást . Városok látványát. A partokat . Az egyszerűséget , néha koszt egy szintig . Az apartmanba csak aludni járunk. Ezért a pénzért ne várjunk több csillagos ellátást ! Mégis visszamegyünk , mert összességében szép ! Végül sokan vannak , akik feltétlenül írnak a fórumba . Ha kell , ha nem . Tényleg nem akarok bántani senkit ! De valóban sokan lemennek már májusban , aztán egész évben itt osztják az észt .Amikor abban az időben teljesen más minden . Alig van nyitva ez –az. A tavalyi Lefkadás fórumon ( Hellasz) már-már kifejezetten idegesítő volt . Leges leg végül : Ki a manó az Edit ? Szép napot mindenkinek ! üdv. Péter