(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Busai Anikó Dátum: 2014-08-24 13:29:59
Kedves Nándor és Veronika! Nagyon köszönöm a tájékoztatást, én is így gondolom,hogy mindenkinek meg kell tapasztalnia mindent a helyszinen, hisz nem vagyunk egyformák és lehet, amit valaki égbekiáltó sértésnek, vagy személyes bosszantásnak fog fel, egy másik ember észre sem veszi. Mi voltunk már kétszer Korfun nyaralni, sőt Sidariban is eltöltöttünk réges-rég egy napot, de akkor csak fürödtünk, úgyhogy kaptunk már ízelítőt a sziget szépségeiből, de most egy évforduló miatt megyünk szintén ide, és azért, mert még mindig maradt látnivaló, ami régen kimaradt nekünk. Azt szeretnénk bepótolni. Csak már tényleg elkeserített kicsit, hogy ennyi negatívumot olvastam erről a helyről, amit nem értek, mert barátaink is nemrég jöttek haza, és nekik tényleg van okuk elkeseredni, mert rengeteg értékes dolguk eltűnt hazainduláskor, de mégsem erről beszéltek, hanem Sidari és a sziget szépségeiről. És is úgy gondolom, hogy nem lehet két helyet sem összehasonlítani Görögországban, hisz mindegyik település tengerpartja más és más. Nagyon sok helyen volt már szerencsém járni, de egyik kedvencünk egy pici halászfalu, ami szintén ennyire megosztja az embereket,mint Sidari. Makrygialos a neve, Paralia mellett található és az a falu sem nyeri el mindenki tetszését, mert sajnos sokan úgy mennek oda, hogy nem olvasnak utána, hová mennek. Minden katalógus, és weboldal is azzal kezdi a szállás leírásokat, hogy nagyon egyszerű, alap felszereltségű szállások ezek az apartmanok és ennyi pénzért ez is várható el. A takarítással kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy ha megfogadnák az emberek azt, hogy ne üldögéljenek a szálláson odaérkezéskor és távozáskor, hogy legyen idő kitakarítani rendesen, akkor lehet, hogy tényleg tisztább lenne a szállás. De én tudom magamról, hogy ha valamivel siettetnek, már nem úgy végzem el a munkámat, és az ottani takarítók is, akik látják a sok fáradt, ideges embert, aki már alig várja, hogy elfoglalja a szobát, persze, hogy összecsapják a takarítást, hadd menjen mindenki minél előbb a szobájába. Ezt talán az oldaná meg, ha lenne egy szoba, amit a távozó és érkező vendégek rendelkezésére bocsátanának, ahol fel tudna mindenki kicsit frissülni, és nyugodtabban várakozna! Lehet!? Nem tudom, de ez az én véleményem. Nándor és Veronika, köszönöm még egyszer a sok információt és szerintem ne foglalkozzatok az elégedetlenkedőkkel, nem éri meg, sokan vannak, vagyunk, akik mindig kíváncsiak vagyunk az infókra és szivesen olvassuk a már ott nyaralt emberek tapasztalait. Persze a rosszabbakat is, hisz az is hasznos lehet, csak nem kellene személyeskedni és ellenségeskedni, nincs értelme! Még annyi, hogy engem is sokan megvádoltak már azzal, hogy talán "fizetett ügynök" vagyok Makryval kapcsolatban és azzal is, hogy igénytelen vagyok, mert ott jól érzem magam. Nem foglalkozom vele, mert én tudom,hogy mit szeretünk abban a pici faluban, tudjuk a hibáit is, aki kéri annak mesélek róla, de nem érzem magam sem igénytelennek, sem hibásnak, amiért szeretünk odajárni. Köszönöm még egyszer.
Veronika Dátum: 2014-08-24 09:13:01
Még szeretném elmondani, (akit érdekel elolvassa, akit nem, az nem ), hogy a nevemet azért változtattam át csak a keresztnevemre, mert úgy gondolom, hogy a mai világban nem árt óvatosnak lenni. Ez egy teljesen nyílt fórum, bárki hozzáfér, akár rosszindulatú emberek is, akik ha jól figyelnek, bizonyos elejtett fél szavakból információkat tudnak leszűrni arra vonatkozóan akár, hogy kik vagyunk, hol élünk és hogy mikor megyünk nyaralni. Én ezt nem kockáztatom, ezenkívül lehet hogy "üldözési" mániám is van, de nekem így jó. Aki pedig úgy gondolja, hogy egy keresztnéven író fórumozó társát levegőnek nézi, az azt gondolom őt minősíti. És ez igaz egy nick névre, vagy egy becenévre is. Attól, hogy valaki nem fedi fel a valódi nevét ( akár biztonsági szempontból, akár más szempontból), ami egyébként nem is értem miért fontos, hiszen az ország ezer pontjáról írhatunk ide, nem valószínű hogy személyesen ismerni fogjuk egymást, szóval attól még a véleménye értékes lehet. Aki pedig tényleg csak azért ír, hogy másokat megbántson és nem érdemi információt oszt meg, vagy nem egy kulturált beszélgetésben vesz részt, nos rá vonatkozóan én is úgy gondolom, hogy érvényes a " ha nem szóltál volna, okosabb maradtál volna" kifejezés.
Veronika Dátum: 2014-08-24 09:02:07
Kedves Anikó és Mindenki! Szerintem senki nem írt olyat, hogy Sidariban semmi nem szép és semmi nem jó. A "vita" abból alakult ki, hogy vannak olyan utasok (pl. én is) akiknek volt vmilyen negatív tapasztalata és ezt más/ok nem hiszik el, negatív reklámnak minősítik. Ha mindenki végig olvassa az általam és mások által leírtakat, akkor abból kiderül, hogy gyönyörű helyeken jártunk, szép nyaralásunk volt, ugyan akkor a kellemetlen tapasztalatokat is leírtam. Viszont akkor most a teljesség igénye nélkül a szép és csodás helyekről néhány gondolatot: Sidariban sztem a legeslegszebb a homokkő sziklás rész, fantasztikus, mi mindig a Canal-nál fürödtünk, a víz csodás tiszta volt, méterekre el lehet látni, sok színes hallal úszkáltam, óriási élmény volt. Sidariban csak finom ételeket ettünk, nekünk sehol nem volt gondunk a kiszolgálással, tényleg még magyarul is köszöntek, kaptunk magyar étlapot is. A san remóban isteni a gyros, de ki kell próbálni a sétáló utca közepén lévő óriás palacsintát is. Életem legfinomabb csokitortáját Jenny kávézójában ettem, a Három kismalaccal majdnem szemben, azóta sem ettem sehol olyan istenit, minden nap megengedtem magamnak egyet egy frappé kíséretében. Sidariban nagyszerű, pezsgő az éjszakai élet, késő éjszakáig lehet sétálni, nézelődni, rengeteg bár kínál élő zenés programot, igazán kellemes. Perulades felé ha elmegyünk a világ legszebb naplementéjét láthatjuk, aki pedig a Drastis fokot nem látta, a világ egyik csodáját nem látta. Ezek csak Sidari közvetlen közelében található csodák. Nem beszéltem még Paleokastritsa gyönyörű öbleiről, vagy a fővárosról, vagy még sorolhatnám napestig. Korfu csodálatos hely, biztos vagyok benne, hogy mindenkinek szép és élményekben gazdag nyaralása lesz, ha ezt a szigetet választja. Nekünk is szép élményeink vannak (a már említett negatív dolgokon kívül, ami nem csak a szállás milyensége volt...), összességében igazán szuper nyaralás volt. Úgyhogy senki ne búslakodjon, ne úgy induljon neki, hogy minden rossz lesz, mert amint már írtam is, lehet hogy ő semmilyen negatív dologgal nem fog találkozni, ugyanis mindenki a saját, szubjektív értékrendje alapján mérlegel. Ha már megjárta Sidarit, csak utána tud mindenki érdemben értékelni, összehasonlítást tenni más nyaralóhelyekkel kapcsolatban. Kinek a pap, kinek a papné. smile Úgyhogy mindenkinek jó nyaralást!
Edit Dátum: 2014-08-24 08:50:42
Sárkány Sándor írta ekkor: 2014-08-24 08:13:02
Kedves Nándor! Örülök hogy nem érdekellek,nekem sem vagy az estem. Ami az önzetlen tájékoztatásodat illeti,van mit fejleszteni rajta, mivel nem a realitást tükrözi sokszor.
Kedves Sándor! Szóra sem érdemes ez a 2 "veterán"!! Visszanézve már régóta uralják a fórumot,szinte ők válaszolnak és cáfolnak meg itt mindent, megy a mézes-mázos nyalizás és ha véletlenül új utas vagy új fórumozó mer közbeszólni,akkor az már twitteres vagy facebookos, vagy egyáltalán mit is keres itt!!! Szép napot! :D
Sárkány Sándor Dátum: 2014-08-24 08:26:27
Sólya Nándor írta ekkor: 2014-08-24 07:41:39
Kedves Anikó! Elnézést,hogy írok önnek,és elnézést,hogy talán tudok adni önek tájékoztatást Sidarival kapcsolatban.Én voltam nem olyan régen Pargán......szép hely nagyon...a szállások nem jobbak mint Sidariban...lehet nem is roszabbak.A tengerpartja más teljessen.Ott sokat kell gyalogolni azért,hogy valaki homokos parton fürödhessen.Igaz van akinek nem gond az a 1-1.5km amit egy magas dombon keresztül kell megtenni azért,hogy fürödhessen.Vagy elfogadja a városi strand tengerfüves részét,vagy a Piso-kryoneri beach nagykavicsos strandját.Sajnos itt kialakult a fórumon egy szakadás azok közt akik szeretik a görögöket...szeretik Sidarit és persze már voltak párszor pár helyen és azok közt akik negítívan élték meg nyaralásukat.Nem írom önnek azt /nem véletlenül most már/,hogy húúúú minden rendben lesz...inkább írom azt,amit egy elöttem hozzászóló úriember írt.Menjen el sidariba és tapasztalja meg azt amit ott kell és ami ott várja.A szállás olyan amilyen,a tenger olyan amilyen,a vendéglátás olyan amilyen.Nekem tettszett minden.Lehet,hogy voltak kisebb problémák,de én ezekkel nem foglalkozom a nyaralás alatt.Szerintem az embernek elég itthon 350 napon keresztül foglalkozni a problémáival.Ott lent nem azt teszem.Élvezzék a nyaralásukat és tegyenek meg mindent azért,hogy az a lehető legszebb legyen.Mindent amit leírnék önnek a magam szemszögéből tenném és írnám.A mások szemszögéből nem tehetem....nem is teszem.Nem vagyok imposztor sem fizetett írogató it a fórumon.Segíteni szerettem volna önnek és a többieknek akik kérdeznek.Sajnos egyes emberek áthozták ide a twitteres és facebook-os hangnemüket ahol lehet egymást .....hadne mondjam mit.Én nem teszem ugyanezt,mert ez inkább minősíti őket mint engem.De visszatérve Sidarira....nyaraljanak kellemessen....csak annyit a tengerrel,hogy ha elkerülik a nagystrand vége felé lévő befolyást és nem fürdenek ott,hanem mondjuk átmennek a Canal-hoz vagy esetleg elsétálnak az Apotripiti beach-hez akkor csodálatos partot és szép tiszta vizet fognak látni.Vagy az első kis strandnál fürdenek ami a Katerínához van a legközelebb,mert ott is szép tiszta vizet és homokos partot fognak találni.Üdv:Nándi
Lehet én nem figyeltem,de Anikó már volt Pargán,talán többször is. Sidariban is gyalogolni kell ha normális strandra akarunk menni, viszont közel sincs olyan hangulata mint Pargának. A dombról fel,dombról le dolog azoknak kell hogy problémát jelentsen, akiknek van valamilyen egészségügyi problémája. A Görögök,de más népek is meg tudják tenni ezeket a távokat,gondolom nekünk sem akadály,csak már el vagyunk lustulva,mert már a 100 méterre lévő közértbe is kocsival megyünk. (tisztelet a kivételnek)