Kedves Nándor és Veronika! Nagyon köszönöm a tájékoztatást, én is így gondolom,hogy mindenkinek meg kell tapasztalnia mindent a helyszinen, hisz nem vagyunk egyformák és lehet, amit valaki égbekiáltó sértésnek, vagy személyes bosszantásnak fog fel, egy másik ember észre sem veszi.
Mi voltunk már kétszer Korfun nyaralni, sőt Sidariban is eltöltöttünk réges-rég egy napot, de akkor csak fürödtünk, úgyhogy kaptunk már ízelítőt a sziget szépségeiből, de most egy évforduló miatt megyünk szintén ide, és azért, mert még mindig maradt látnivaló, ami régen kimaradt nekünk. Azt szeretnénk bepótolni. Csak már tényleg elkeserített kicsit, hogy ennyi negatívumot olvastam erről a helyről, amit nem értek, mert barátaink is nemrég jöttek haza, és nekik tényleg van okuk elkeseredni, mert rengeteg értékes dolguk eltűnt hazainduláskor, de mégsem erről beszéltek, hanem Sidari és a sziget szépségeiről.
És is úgy gondolom, hogy nem lehet két helyet sem összehasonlítani Görögországban, hisz mindegyik település tengerpartja más és más. Nagyon sok helyen volt már szerencsém járni, de egyik kedvencünk egy pici halászfalu, ami szintén ennyire megosztja az embereket,mint Sidari. Makrygialos a neve, Paralia mellett található és az a falu sem nyeri el mindenki tetszését, mert sajnos sokan úgy mennek oda, hogy nem olvasnak utána, hová mennek. Minden katalógus, és weboldal is azzal kezdi a szállás leírásokat, hogy nagyon egyszerű, alap felszereltségű szállások ezek az apartmanok és ennyi pénzért ez is várható el. A takarítással kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy ha megfogadnák az emberek azt, hogy ne üldögéljenek a szálláson odaérkezéskor és távozáskor, hogy legyen idő kitakarítani rendesen, akkor lehet, hogy tényleg tisztább lenne a szállás. De én tudom magamról, hogy ha valamivel siettetnek, már nem úgy végzem el a munkámat, és az ottani takarítók is, akik látják a sok fáradt, ideges embert, aki már alig várja, hogy elfoglalja a szobát, persze, hogy összecsapják a takarítást, hadd menjen mindenki minél előbb a szobájába. Ezt talán az oldaná meg, ha lenne egy szoba, amit a távozó és érkező vendégek rendelkezésére bocsátanának, ahol fel tudna mindenki kicsit frissülni, és nyugodtabban várakozna! Lehet!? Nem tudom, de ez az én véleményem.
Nándor és Veronika, köszönöm még egyszer a sok információt és szerintem ne foglalkozzatok az elégedetlenkedőkkel, nem éri meg, sokan vannak, vagyunk, akik mindig kíváncsiak vagyunk az infókra és szivesen olvassuk a már ott nyaralt emberek tapasztalait. Persze a rosszabbakat is, hisz az is hasznos lehet, csak nem kellene személyeskedni és ellenségeskedni, nincs értelme!
Még annyi, hogy engem is sokan megvádoltak már azzal, hogy talán "fizetett ügynök" vagyok Makryval kapcsolatban és azzal is, hogy igénytelen vagyok, mert ott jól érzem magam. Nem foglalkozom vele, mert én tudom,hogy mit szeretünk abban a pici faluban, tudjuk a hibáit is, aki kéri annak mesélek róla, de nem érzem magam sem igénytelennek, sem hibásnak, amiért szeretünk odajárni. Köszönöm még egyszer.