(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Sólya Nándor Dátum: 2014-08-21 19:58:03
Szia Szepesi Laci! Most neked írnám e pár sorom.Sajnos elharapóztak itt a dolgok egy kicsit.Magam próbáltam a "mundért" védeni,próbáltam hiteles képet felvázolni itt a Sidariban lévő helyzetről,de sajnos vannak olyanok akik ha elmennek nyaralni akkor ahogyan te is írtad elfelejtik,hogy itthon Magyarországon milyen állapotok uralkodnak a nyaralóhelyeken.A vendégek lehúzása,kosz,a nyaralóhely szélén lévő szemétrakás,szintén poros szobák amiket drága pénzért lehet kivenni,mert mondja a balatoni nyaraló tulaj pl.,hogy neki ebből a 3 hónapból kell kigazdálkodnia az egész évi megélhetését és ezért a költségeit a minimálisra csökkenti/ közölték velünk már egyszer-kétszer/. Itthon az emberek nagyrésze 5 csillagos szállodában él és az otthona olyan,hogy enni lehetne a földről ugye.Tisztelet a kivételtől.Vannak akik a kákán is csomót keresnek még ha netán nincs is.....stb-stb.Én a magam nevében írom most le utoljára,hogy szerintem Kerkyra /Sidari/ a világ legszebb helyei közé tartozik azzal együtt ami ott van egészében.Én soha egyik nyaralóhelyen sem azt kerestem,hogy mibe lehet belekötni,hanem megpróbáltam a legtökéletesebb nyaralást kihozni abból ami ott várt.Magam még görögországban SOHA nem csalódtam negatívan...csak POZITÍVAN.Én ezután is ide fogok járni nyaralni ha a jó Isten is engedi.A Grand-al fogok menni,mert ők a legjobbak Mgyarországon.Nekik vannak a legjobb ár/érték arányú szállásaik más irodákat nézve is.A szervezésük is kimondottan jó.Viszont azt megfogadtam....,hogy ezentúl is minden 2-ik nap feljövök ide....de csak akkor fogok véleményt írni,vagy választ.....ha olyan emberek kérdeznek valamit akik értelmesen tudnak nyaralni és nem keresnek mindenáron kifogásokat miután hazajöttek nem ócsárolják a nyaralóhelyeket,valótlan vagy nem teljessen igaz dolgokat híresztelnek.Akik ha nyaralni szeretnének akkor nem 5 csillagos szállodákat várnak ezért az árért hanem realitás alapon maradnak.Akiket nem zavar és nem törik le a kisulyukról a köröm ha netán fel kell seperni vagy fel kell mosni.....akiket ez derogált azok otthon biztossan takarítónőt alkalmaznak.Akiket nem zavar ha a víz olyan Sidariban amilyet a természet ad..és nem keresnek benne kivetnivalót.Tehát nem akarok én itt nyarat csinálni másokkal szemben és nem akarok már több pozitív VALÓS dolgot írogatni.Ezúton is kívánok neked is a jövőben kellemes nyaralást Sidariben...és ha valami kell csak szólj...Üdv:Nándi smile
Veronika Dátum: 2014-08-21 18:33:24
Beatrix írta ekkor: 2014-08-21 18:31:05
Szia! Milyen időjárás volt szeptemberben Korfun?
Szia! csodás jó idő volt, 28-32 fok, egy napon volt eső délelőtt, de utána kisütött a nap és bazi meleg volt. A tenger pedig nagyon kellemes langyos volt! smile
Beatrix Dátum: 2014-08-21 18:31:05
Veronika írta ekkor: 2014-08-20 14:24:59
Kedves Nándi! Már elnézést, de muszáj nekem is hozzá szólnom a dolgokhoz. Miért érzed Te úgy, hogy ha vki leírja a negatív tapasztalatát, vagy véleményét, akkor az negatív kampány? Miért lenne az? a negatív dolgok is a valóság részét képezik, attól hogy nem beszélünk róla, még nem szűnnek meg létezni. Sőt, sokkal hihetőbb, ha vkit érnek kellemetlen dolgot a nyaralása során, mint amit Te írsz, hogy Nektek mindig minden szupi-szuper Sidariban. Pl. mikor mi tavaly szeptemberben mentünk, előtte érdeklődtem itt a fórumon, Tőled kaptam a legtöbb infót, amit ismételten köszönök, azonban utólag jöttem rá, hogy számomra nem a valóságot tükrözte (max. a Te valóságodat) mert bizony nagy csalódás volt leszállni a buszról. Azt vártam a leírások alapján, hogy Sidari a legeslegszebb hely, amit csak el lehet képzelni, ehhez képest kosz, igénytelenség várt minket. Ettől függetlenül továbbra is azt mondom én is, hogy Korfut egyszer látni kell, mert csodás adottságokkal rendelkezik, de a kosz, bűz, mocskos apartman stb. bizony okozott nem kevés idegességet az első egy-két napban. És persze, én is inkább csak a jóra emlékszem, és csodás helyeken jártunk, viszont a valósághoz ezek a negatív dolgok is hozzátartoznak, amire nem voltunk felkészülve. Igazából úgyis mindenki a saját értékrendje alapján ítél meg mindent, ezért nem is írtam le részletesen én sem, hogy mik voltak a gondok, mert majd mindenki vagy megtapasztalja, vagy nem, de attól még a realitáshoz hozzá tartozik, hogy vannak/voltak gondok. És még azt is szeretném megkérdezni Tőled, hogy miért van, hogy azt írod, hogy Te elfogadod, hogy ha vkinek más a véleménye és örülsz is neki, hogy ennyi értékelés születik Sidariról, közben pedig amint vki negatív dolgot említ máris írsz, hogy nem ezzel kell foglalkozni, meg hogy ez negatív kampány..... akkor hogy is van ez? Most elfogadod mások véleményét, vagy nem? Már kezd néha olyan érzése lenni az embernek, mintha Te Sidari felbérelt marketing ügynöke lennél, aki éjjel-nappal csak a pozitív és jó dolgokat szajkózza. Ez nem mindenkinek szimpatikus, főleg ha vki másképp ítéli meg az átélt dolgokat. Akkor szerinted Sidariról vagy jót vagy semmit? Ez egy fórum, az a lényege, hogy elmondhassa mindenki hogy mit élt át, ő hogyan gondolja a dolgokat, milyen érzésekkel jött haza. Engedtessék már meg, hogy szabadon leírhassa mindenki a véleményét, még ha az nem is egyezik a Tiéddel! Korfu sztem is csodás hely, de én is úgy vagyok vele, ezt írtam is már, hogy ha visszatérek oda, kizárt hogy Sidariba. Mert én így éltem meg, ez a saját, szubjektív véleményem. De nem negatív kampány, mert másnak lehet a legistenibb hely a világon. De attól még mindenkinek a szava sztem pont ugyan annyit ér, mint a Tiéd, van akinek tuti jó hely és visszamegy, másnak pedig csalódás és nem megy vissza többé. Idén mi Pargán voltunk és a Te véleményeddel ellentétben sztem nagyon finom volt a gyros, 2.20 volt tehát nem volt drága, és amúgy is nagyon finomakat ettünk. Mi így gondoljuk, semmivel nem volt rosszabb, mint a sidari gyros. És nekem Parga százszor csodásabb hely, mint Sidari. Ez pedig az én véleményem. De nem mondom most azt, hogy Te Pargáról negatív kampányolsz.... Te úgy gondolod, más pedig másképp. Fogadjuk már el! Én nagyobb tisztaságot és igényességet várok egy tengerparti városkától, ahol évente több ezer vendég megfordul, Sidari pedig nálam ebből a szempontból elégtelenre vizsgázott. Én nem keresem mindenben a rosszat, mert ha ezt tenném, akkor nem mennék többet Görögországba. De fogok menni, mert mindig csodás élményekkel leszek gazdagabb, viszont a negatív dolgok is a valóság részét képezik. És valóban, senki nem a grandot minősítette, vagy Korfut, mindösszesen az átélt, urambocsá' negatív tapasztalatait osztotta itt meg a többi fórumozóval. Ez pedig mindenkinek szíve joga. üdv: Veronika
Szia! Milyen időjárás volt szeptemberben Korfun?
Veronika Dátum: 2014-08-20 19:12:29
Bodnar Mihaly írta ekkor: 2014-08-20 15:30:05
Szia. Parga strandjairól ìrnál pár szòt? Annyira kìváncsi vagyok milyen hely. Széles homokosak a strandok? Mennyire van nyüzsi? Tiszták a vîzek? Gyűjtöm a helyekről az infòkat. Jövőre ezen informáciòk birtokában mennénk. Előre is kòszönöm a válaszodat.
Szia! Parga sztem csodás hely, viszont ha nem haragszol, nem itt a Sidari fórumon ecsetelném, mert sztem nem itt van a helye. Ha megnézed a Parga fórumot egy kattintással visszább, akkor ott találsz sok infót róla, én is írtam egy hosszabb élménybeszámolót, illetve, ha szeretnéd és küldesz email címet, szívesen elküldöm ami érdekel, akár képeket is. Amúgy csak ajánlani tudom, gyönyörű volt! smile
Busai Anikó Dátum: 2014-08-20 16:55:59
Bodnar Mihaly írta ekkor: 2014-08-20 15:30:05
Szia. Parga strandjairól ìrnál pár szòt? Annyira kìváncsi vagyok milyen hely. Széles homokosak a strandok? Mennyire van nyüzsi? Tiszták a vîzek? Gyűjtöm a helyekről az infòkat. Jövőre ezen informáciòk birtokában mennénk. Előre is kòszönöm a válaszodat.
Kedves Mihály, bár már régebben jártam Pargán, de a strandjait ismerem. Széles homokos partja egy van csak, a Valtos, bár kishajóval Sarakiniko strandja is megközelíthető. A városi két strand a Krioneri és a Piso Krioneri kavicsosak és általában zsúfoltak, de aki szeret snorkel felszereléssel "búvárkodni", annak megfelelő. Mi általában a Lichnosra jártunk, ez picit távolabb van a várostól, de gyalog is volt, aki átsétált. A Lichnos is kavicsos, főleg a szélén inkább kövesnek mondanám, de gyönyörű tiszta a víz, bár picit hűvös volt. Ami gyönyörű, széles homokos part volt a közelben, az Ammoudia partja, ez egy kis falu nem messze Pargától. Csodálatos partja van és onnan indul hajókirándulás az Acheron folyón felfelé. Parga csodálatos hely, bár nekem még szeptember elején is túl zsúfolt volt, igazi kis szűk, kanyargós utcákkal, akkoriban még kevés magyar járt arra és mindig megkérdezték honnan jöttünk. Mára ez már biztos változott. De egyszer látni kell, az biztos! Tudnék írni sok rosszat is, ami a szállással volt kapcsolatos, és a parkolással, és sajnos azzal, hogy mennyi az angol, olasz turista, akik azért előnyt élveztek sok mindenben, de nem akarok, mert ilyen sajnos mindenhol előfordul és mi ott is megkerestük a jót és a szépet és igenis jól éreztük magunkat! :) Kívánom, hogy Ti is érezzétek jól magatokat!