Tisztelt Fórumozók!
Nem nagyon szoktuk moderálni a fórumunkat, inkább megválaszoljuk a számunkra kellemetlen kritikát és megpróbálunk belőle tanulni. Ezzel is azt szeretnénk Önök felé közvetíteni,hogy nyíltak vagyunk,nincsenek titkaink,trükkjeink amivel hamis bizalmat keltenénk Önökben. Tudtommal nem sok magyar iroda meri a "panaszoknál" is felvállalni a nyilvánosságot. Mi merjük, mert csak addig "élünk" amíg Önök elhiszik, amit mondunk,ígérünk, hiszen amikor fizetnek nem egy konkrét,egzakt tárgyat vásárolnak meg, hanem ígéretet.
Nem nagyon szoktam beavatkozni a fórum dolgaiba, intézik a kollégáim. Most viszont az az eset áll fenn, amikor a saját hitelességemet kell odatenni. A fórumot nem arra használja egy társaság, amire való, tájékoztatásra,információcserére, hanem irodánk és kolléganőm módszeres lejáratására. Szeretném Önökkel ismertetni a tényeket és megvilágítani a lehetséges szándékot is a " társaság" részéről és bízva abban,hogy olvasóink választó és választható állampolgárok, így majd tudnak "szavazni" a kétoldalú információ alapján.
A legbeszédesebb dolog, nálam panasszal senki nem élt eddig. A társaságot 2 nick névvel tudnám azonosítani, Bazsó2 és Lisovszki Tibor.
Tudok a történetükről, sajnos már az elejétől fogva. A problémát kétfelé választanám. Az egyik az apartman fikázása. Ennek a témának nem szeretnék figyelmet szentelni, ebben a turnusban nem mi adtuk ki a szobákat, vívjanak a tulajdonossal,ahogy teszik is, bár nem szimpatikus,hogy a mi fórumunkon.
Adalékként annyit, ezeket a szobákat májustól használjuk ezen hét kivételével, nekem panasz nem érkezett, ha volt azt kint feltételezem orvosolták az utas megelégedésére, hozzám nem ért el. Minden házban vannak problémák,főleg szezon közepén. Nem az a baj, ha felmerül valami,hanem ha nem jól oldják meg. Ismerve a házat és a tulajdonosokat,mindenesetre nagy rosszindulat és kukacoskodás kell egy ekkora fikázáshoz.
Az említett TV, melegvíz, víz,internet problémának a ház többi szobáira is igaznak kellene lennie, de hozzám panasz nem jött eddig, ami szerint vagy nem létezik,vagy megoldották,vagy kezelhető szintű volt.
A másik az idegenvezetőnket,Salamon Katát ért támadás,lejáratás. Előre bocsájtanám,hogy nem vagyunk szentek,nem szent a Kata, én sem,de a "társaság" sem.
Az már a hozzászólásokból látszik, nem teljesen egzakt és objektív, inkább általánosító a vélemény. Tizenéve dolgozunk Katával, Ő huszonéve van a turizmusban. Biztos van akinek nem jön be, mint ahogy én sem, vagy Ön sem. Ha visszaolvas valaki a sartis és marmarasos fórumokon Kata hozzászólásaira,nem biztos az jön le, amit állítanak róla. Szakmailag az egyik erős emberünk. Ha hibázik, nem fogok elvtelenül mellé állni, de itt nem látom a hibát. Látom,hogy volt olyan vendég akivel szemben jogosan intézkedni kellett neki -a többi utas,az iroda érdekében - és azóta nincs megállása. Nem gondolom,hogy joga van a "társaságnak" csak azért mert mer "hangosan" beszélni - csúsztatásokkal,hamis vádakkal valakit ócsárolni. Nem gondolom,hogy részegen meg tudták ítélni Kata stílusát, de természetesen nem vagyunk egyformák. Ha Kata annyira kirívóan modortalan lenne mint ahogy állítják,biztosan nem dolgoznék vele. Rossz napja mindenkinek lehet. Én sem biztosan lennék szalonképes ha gyerekem életkorú részeg fiatalok tiszteletlenül bánnának velem. Mindenkinek megvan a személyiségéhez fűződő joga. Azt egyik kollégámtól sem várom el, és ne is hagyják, hogy megalázzák őket, lábtörlőnek használják.
A George II. apartmant komplett béreljük egész szezonra kizárólagosan. Ettől függetlenül adtunk vissza szobát a tulajdonos kérésére. Ezekben a szobákban lakott a társaság. Velük semmilyen szerződésbeli kötelezettségünk és előnyünk nem volt. Velük szemben semmilyen teendőnk,felelősségünk nincs. De! van felelősségünk azokkal szemben,akik velünk szerződtek! Az az én utasításom,hogy ha olyan eset van amikor valaki - akár saját utasunk is - zavarja a mások pihenését, ki kell hívni a rendőrséget, mert az idegenvezetők ne konfrontálódjanak az utassal. Bemásolom ide,amit a Salamon Katától kapott emailben szerepel,közvetlenül a story másnapján,mielőtt fórumoztak volna.
" Amikor kedden megérkeztek a George II-be a Juhász Zsuzsi vendégei a
> 107, 203-as szobába hangos zenével indítottak, mondta Zsuzsi, ha gond
> van hívjam és a Teo rendet csinál. Volt hangoskodás, de nem volt
> vészes, legalább is fent mi nem hallottuk. Tegnap este bejött az
> irodába a George ház szomszédságában lakó görög hölgy és elmondta,
> hogy kedd óta nem aludtak, mert a 107-es szoba erkélye közvetlen az ő
> házuk mellett van udvarra néz és amennyiben nem csinálunk rendet,
> kihívja a rendőrséget.
> Tegnap éjjel vártuk Vikit,(a másik idvez!) hogy megjöjjön a kórházból 2:45 perckor
> hangos zenét hallottunk fent a lakásunkban és hangoskodást, tegnap
> jött meg még egy fiú ehhez a csapathoz. ( Mint utóbb megtudtam)
> Lementem az alagsorba, félig nyitva volt az ajtó, a fiatalok az
> erkélyen hangoskodtak, ittak és bömbölt a zene. Kétszer bekopogtam,
> nem reagáltak rá így bementem. Azt sem tudták ki vagyok,
> bemutatkoztam. Pont akkor szólt át a görög hölgy, hogy ha nem lesz
> csend hívja a rendőrséget. Én is megpróbáltam jobb belátásra bírni a
> fiúkat, de csak kinevettek és közölték, hogy úgy szórakoznak ahogy
> akarnak. Amúgy ők is rendőrök és tudják mit lehet és mit nem.
> Különben
> majd megírják minden főrumon, hogy itt nem lehet felhőtlenül nyaralni.
> ( Ma már mindezt józanul letagadják és azt állítják, hogy én
> fenyegetőztem a rendőrséggel.) Mivel nem tudtam velük zöld ágra
> vergődni, felhívtam a Teot és kimentem a 107-es szobából. A Teó néhány
> percen belül Zsuzsival együtt megérkezett, vele jött egy security-s
> fazon. A fiúk közben bezárták az ajtót, Teó pedig dörömbölt, nem akár
> hogy,(majd rájuk törte az ajtót) hogy engedjék be és leüvöltötte őket,
> hogy amennyiben nem változik a viselkedésük, kirakja a csapatot. Én
> visszamentem a szobámba és 3 órakor lefeküdtem. Viszonylag csend lett
> a Teo is ott volt 3 óráig.
> 5:04-kor csörgött a telefonom egy női hang keresett, hogy a fiát a
> discoban fejen vágták valamivel, széthasadt a feje és viszi egy taxi
> valahova, mondjam meg hová. Hirtelen azt sem tudtam miről van szó. A
> hölgy ordított, hogy tudjam meg hová viszik a fiát. Kiderült, hogy a
> Teo féle társaság egyik tagjáról van szó, aki a mi buszunkkal jött le.
> Mondtam, hogy ha a taxissal tudok beszélni, megmondom hová viszik.
> 5:14-kor hívott egy fiatalember, aki a taxiban ült a sérülttel,
> beszéltem a taxissal aki elmondta, hogy Agios Nikolaosba viszik a
> fiút, hogy összevarrják a fejét. Ezt elmondtam az engem hívó
> fiatalembernek, aki számonkért, hogy ilyenkor hol a rendőrség és én
> miért nem intézkedek, hogy a rendőrség közbe avatkozzon. Annyit mondtam
> neki, hogy nem állhatok egész éjszaka a disco előtt és várjam, hogy
> mikor ki kivel verekedik össze. Elmondtam, hogy ne idegeskedjenek jó
> kezekben lesz a barátja ő meg csak fojtatta, hogy miért nem hívom a
> rendőrséget, bezzeg rájuk a hangoskodásért ki akartam hívna. Nem
> szálltam vitába vele, hiszen nem lett volna értelme, az egész éjszakai
> ivás után. Ezek után elmentem hajókirándulni.
> Amikor hazajöttem már vártak egyszerre ordítottak, hogy miért nem
> voltam ott a discoba és hívtam rendőrt miért csak őket fenyegetem. (
> Az anya elmondása szerint 6 öltéssel varrták össze a cukorbeteg fiának
> a fejét.)".
A tények:a "társaság" ittas volt, zavarta az utasaimat. Az idegenvezető megkérte őket, vegyenek vissza. Ne tételezzen fel senki rólunk olyat,hogy éjszaka indokolatlanul bárkit is zaklatnánk. A ház fent nevezett tulajdonosai mindketten diplomás,értelmes,intelligens emberek. Mondhatnánk mi nekik bármit,indokolatlanul nem fogják rátörni a saját ajtójukat a saját utasukra, nem életszerű. Ebből esetleg következtethető, nem semmiről volt szó azon az éjszakán. Valaki - nálam nagyobb ember - már megfogalmazta, hogy "Szabadság az, ami másnak nem árt". A társaság nem ismeri ezt a mondást. A hivatkozott szemben lévő apartmanról csak annyit,hogy szerintem annak a magyar hajósnak a házáról beszélnek,aki nekünk jelenleg ősellenségünk,mert nem csinálunk vele hajókirándulást - nem a mi színvonalunk -. Ezt a bizonyítékot nem gondolom relevánsnak arról nem beszélve,a házon belül teljesen mások a zajviszonyok mint a szemben lévő házban. A másik szemben lévő házbóli görög viszont a fentiek szerint rendőrséggel fenyegetőzött.
A szórakozóhelyen történt balesetben attól függetlenül hogy tudtuk volna saját utasunk-e a sérült,tolmácsolt a Kata.
Annyit mindenki tud,senkit nem vágnak fejbe indokolatlanul sörösüveggel,bár az hihető,hogy nem emlékszik az előzményekre. Ezen esemény fényében lehet megítélni a szórakozóhely előtti időpontban lévő állapotát a "társaságnak".
Ez a hecckampány kezdődött azzal,írták ugyanazt amit ide a Hellasz fórumára is. Utána a mienkre és még én is kaptam személyesen emailt, természetesen merő jóindulatból,névtelenül,amit bemásolnék és a válaszomat is neki,de még nem jelentkezett. Ennyit a kampány stílusáról.
"Tisztelettel kérem olvassák el a fórumon a kialakult helyzetet.
Én nem szeretném, ha az egész éven át spórolt pénzemet, amit Önöknél költök el, egy olyan nyaralásra pazarolnám, amit egy megkeseredett, szemtelen kis idegenvezetőcske tönkretesz a modorával.
Már korábbi bejegyzésekben is itt-ott panaszkodtak az utasok, hogy nem kaptak Katától megfelelő információt és hogy enyhén szólva kívánnivalót hagy maga után a hölgy modora.
Ezek a vendégek nem fognak Önökkel utazni jövőre!
Segítségüket köszönjük!
Egy jövendőbeli utas"
"Tisztelt Jövendőbeli Utas!
Legyen szíves telefonszámot adni és beszéljünk,mert finoman szólva erősen túloznak a fórumon olyanok akikkel baj volt és nem tetszett nekik hogy helyretették őket. Még hezitálok hogy beavatkozzam-e a fórumba. Ha Ön nem "azok " közé tartozik akkor nagyon szívesen megvilágítom Önnek a másik oldalt is. Ha igen akkor gondolom nem vállalja személyesen és akkor gondolja át mit ír és tesz!"
A fentiek alapján nem a Katát szeretném védeni,hanem a társaságot támadni!
Legyenek szívesek magukba szállni és nem elvtelenül, rosszindulatúan, trollkodva mások gyalázásával rokonszenvet ébreszteni és félretájékoztatni egyoldalúan a témát nem ismerőket!
Nem az az iroda vagyunk, akiről beszélnek!
Nagy Sándor ügyvezető