A gyerekek miatt kérdeztem azt, hogy jó-e nekik is a személyi. Harmadjára megyünk Görögbe a Grand-al, de pl 2004-be nem lehetett még használni csak az útlevelet, és 2005-be mikor egyénileg mentünk még kölkök nélkül akkor nagyívben sz@rtak a határon arra, hogy EU tagok lettünk. Kellett az útlevél, annak ellenére, hogy az EU sávot meg a gyors ügyintézést legalább biztosították.
Azóta eltelt pár év, lett két fiam, és igen, megkérdezem, hogy elég-e a személyi nekik is, mert jelenleg még egyik sem áll rendelkezésre és nyilván valamit csináltatnom kell nekik az utazásig. Bár a nagyszerű és utólérhetetlen Kata még nem válaszolt. (Gondolom más dolga is van mint itt lenni a fórumon) De legalább nektek örömet okoztam az én egyszerű és bagatelnek tűnő kérdésemmel, de nekem ez fontos, mert nem vittem még a kölköket külföldre és bevallom nem tudom mi a módi jelenleg.
Jó, hogy mások segítenek is, mert a biztosítás kötés az alap, de az EU-s TB kártya az például eszembe sem jutott. (KÖSZÖNÖM: Tóth Zoltánné!!!)
Kedves Ferenc! Bár én nem vagyok nagyszerű és utolérhetetlen, és tényleg nem csak az a dolgom, hogy a fórumra válaszolja, de legalább hetente minden kedves Vendég kérdésére reagálok, mint ahogy most is megteszem. Az is igaz, hogy ezek a kérdések rengetegszer felvetődtek, mindazon által fogok rá reagálni, ha még esetleg valaki nem lenne tisztába a témával, nem szeretném kétségek között hagyni.
Újfajta személyi igazolvány elegendő a Görögországi nyaraláshoz!
Biztosítást ajánlatos kötni, mert az itteni orvosok, csak annak fejében látják el ingyenesen a beteget.
EU kártya nem szükséges ( sokan azonban azt is kiváltják a Vendégek közül)
Remélem minden kérdésre kielégítően válaszoltam! Üdvözlettel Kata!
Kellemes utazást kívánok!