(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Sartin
Fórum bejegyzései

Czabán Leonóra Dátum: 2013-03-26 10:41:00
Konopka László írta ekkor: 2013-03-02 20:21:17
Szia Betti! Idén megyek nyolcadszor. Az idô fugg a 1, sofôrtôl 2, autótól 3,mikor indulsz, - (hónap( 4, a hét melyik napján indulsz 5, melyik határátkelôvel kezded 6, kik az utasok, pici gyermek vagy négy sofôr Nekem Balassagyarmatról a rekordom min. 16 óra max. 20 óra. Sok fugg a várakozásoktól a határokon és az autópálydíj beszedôknél. Nagyon hasznos tanácsokat kapsz a "Török vendégmunkások várható rohama Szerbia felé" Gyôrffy Árpádtól. Tanulmányozd visszafele tôbb évet. Én legújabban két nap megyek, jôvôk. Reggel 6,00 kôrul indulok nyugodt tempóban este 7,00 kôrul átlépem a gôrôg határt, alszom majd másnap reggel 8-kor indulok és 11 - re sartin vagyok. Visszaafele Rôszkénél alszom. (csak egyedul vezetek(
Szia! Mi is legalább egy megalvással tervezzük az utat két kicsi gyerekkel. A görög határnál hol szoktál megaludni, mennyibe kerül? Foglalsz előre szállást vagy könnyen lehet ott találni elfogadható áron? Köszönöm választ előre is!
Telek Attiláné Dátum: 2013-03-26 08:28:17
Sziasztok! Eszembe jutott néhány gondolat, az autós úttal kapcsolatban. Ha nem bánjátok, adnék pár tippet. smile Aki ilyesmit tervez, annak mindenképpen érdemes előre tájékozódnia. A mai világban ez igazán nem nehéz feladat. Erre több lehetőség is adott. Két autóval Görögországba fórumot ajánlanék erre, egyiket az indexen, a másikat a hellasz.hu-n. Sok friss infó olvasható, egész szezonban, a frissen hazaérkezettektől. A másik kötelező olvasmány pedig ez: http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333 Minden évben frissülő, mindenre kiterjedő útmutató, nem elolvasni, egyenesen bűn. Aki ezeket olvasgatja, tudhatja, hogy kell a zölkártya, és nem fizet érte büntetést. Aki ezeket olvasgatja, az, azt is tudja, hogy jelenleg Macedóniában NEM fogadják el a kapuknál az eurót. Csak a denárt, esetleg kártyát. Ez még a szezonig változhat, én sem bánnám. smile Figyelni kell a friss híreket, aztán meglátjuk, hogy alakul. Ha mégis macedón kötekedésbe ütközünk, ami szerintem ma már nem jellemző, akkor értetlennek kell mutatkozni. Semmilyen nyelvtudást nem kell villogtatni. Ezt, úgyis megunják, és tovább engednek. A görög határon tőlünk még sosem kértek semmilyen igazolványt, csak rápillantottak a rendszámra, és már intettek is. Bocsi, a kis eszme futtatásomért, remélem valakinek hasznára válik. smile És mindenkinek jó utat kívánok Görögországba!
Garda Tünde Dátum: 2013-03-25 13:34:41
Andrea írta ekkor: 2013-03-25 12:59:56
Sziasztok! Utoljára 2008. nyarán voltunk Sartin, és akkor a Macedónok eléggé kekeckedtek a biztosítás miatt. Ez még most is így van? Tehát kötelező? Válaszokat előre is köszönöm!
szia Andrea. Mi tavaly voltunkSartin autóval éjjel értünk a Macedón határhoz, a határ őr elkérte az autó zöldkártyáját és mivel nem volt érvényes náluk nem adta vissza a személyiket és a gyerekek útlevelét . el küldött egy kb 20 méterre levő bódéhoz hogy váltsam ki legalább 2 hétre (ez a minimum) nem éredekelte hogy mi csak áthaladunk az országon, nem maradunk ott... 50 Eurot fizettem. Csak a gond az volt hogy mi 3 hétig nyaraltunk igy vissza fele már nem volt érvényes. Visszafele nappal jöttünk akkor meg meg sem kérdezték smile Ha autoval mentek a biztositáson fel van tüntetve hogy melyik országban érvényes és melyikben nem.
Balogh Imre Dátum: 2013-03-25 13:29:29
Bernadett írta ekkor: 2013-03-01 19:44:00
Sziasztok! Olyan emberek válaszát várom akik már voltak aútóval Sartin. A kérdésem a következő : mennyi időt vett igénybe az utazás és ezzel kapcslatban várok jó tanácsokat is amiket előrre is köszönök ! Üdv. mindenkinek smile
Szia Betti . Mi a családommal már többször voltunk görögbe . Legutóbb 2011-ben Tolóban de előtte Vrasnán és Olympic Beachen kétszer. Idén júliusban megyünk Sartiba a George ll apartmanba. Korábban már Olympic-Beachről el autóztunk Sartira megnézni mint következő úti cél . Jónak találtuk , csodás maga a Chalkidiki amit körbe autóztunk . Az útról egy pár hasznos tanácsot írnák . Mi békés - megyéből ( Kötegyánból ) indultunk 18 -kor a Röszkei határnál kb . egy órát várakoztunk . Szerbiában épp autópályát építettek Belgrádig . Itt megjegyezném , hogy a határnál szórólapon figyelmeztettek a gyorshajtás következményeire , amit mindenki be is tartott . A fizető kapuknál én azt javasolnám , hogy euróban ( legyen apró ) így nem marad meg felesleges dinár , ( kivan írva euróban is a kapudíj ) . A szerbek precízek ( adnak nyugtát , adnak visszajárót és köszönnek is ) . A macedón határnál mi még mindig 1,5 - 2 - órát vártunk , gyakran jönnek kéregető gyerekek akikkel nem szabad kommunikálni ( tartsák zárva az ajtókat , ne egyenek ) . Ez az átkelő még nagyon Balkán . A fizető kapuknál itt is ki van írva euróban az ár . Itt viszont csak akkor fogadják el az eurót gond nélkül ha többet adunk pl . : 1 eu = 65 denár , van 3 kapu . Kapunként kb . 60 - 70 - denár az ár . Én fizettem 1,5 - 2 - eu - t kapunként az egy euró kevésnek bizonyult . Nyugtát nem ad , vagy ha igen az enyém előzőnapi volt , köszönni nem szokás csak kézzel int ha elég a mani . Itt nem szoktam megállni csak ha a gyerekeknek pisilni kell ez kb . 200 km - es szakasz az utak minősége jó ( Szerbiában MOL , ÖMV , EKO - kutak tiszták , kulturáltak ) . A görög határnál mindig udvarias fogadtatás volt , ha nagy a sor az EU - s autókat kiemelik a sorból " üdvözlünk görög országban " megnézik az iratokat és már mehetünk . Útközben érezni a leander illatát na meg az érzés , hogy mindjárt megérkezünk . Görögben az utak jók , itt már bátrabban lehet nyomni a gázt . Az , hogy mennyi idő alatt lehet ezt az utat megtenni ezt több minden befolyásolja : mennyit állunk a határon , hányszor tartunk pihenőt , lehet-e jól haladni stb . A lényeg , hogy hagyjunk időt az útra rendesen , hogy ne keljen rohanni mert ez egy nyaralás . Mi Olympic Beachre és Vrasnára kb . 16 - h alatt értünk le . Toló az sokkal hosszabb út volt , ( 1560 km ) nem tudtunk időbe indulni a görög részt szinte végig nyomtam így 23,5 - h alatt értünk le éppen , hogy át tudtuk venni az apartman kulcsát . Korábban azért írtam , hogy hagyjunk időt az útra ! Ha autóval utaztok egy hasznos tipp mert ugye " az ördög soha nem alszik " kötöttem mindig biztosítást ( Netrisk Angyal ) de biztosan van más is . A lényeg legyen egy mindig hívható olyan telefonszám amit baj esetén bárhonnan hívhatok és magyarul beszélnek . Remélem tudtam segíteni , ha valakinek kérdése van szívesen írok . Jó nyaralást mindenkinek.
Andrea Dátum: 2013-03-25 12:59:56
Sziasztok! Utoljára 2008. nyarán voltunk Sartin, és akkor a Macedónok eléggé kekeckedtek a biztosítás miatt. Ez még most is így van? Tehát kötelező? Válaszokat előre is köszönöm!