Kedves Tria! Az autóbusz lerobbanásához szeretném írni azt az igazságot, ami a háttérben folyt.Amint az autóbusz lerobbant, azonnal hívtuka szakszervízt, ez egy olyan hálózat, amelyet bárhol Európában hívhatunk, és mivel megbízható partnerei vagyunk, mindig jönnek.Az más kérdés, hogy melyik országban mikor érnek oda,főleg ha éjszaka hívjuk őket. Tehát, a szervíz megígérte, hogy a tőlük telhető leghamarabbi időpontban jönnek. Közben itthonról a felkészülés után elindult Szeged felé 2 db 54 fős autóbusz, ha netán a szervíz sem tudja a hibát elhárítani, akkor minnél hamarabb odaérjen a váltó busz. Ezek a buszok Debrecenből üresen eljutottak Szegedig, onnan fordultak vissza, mert a kint levő autóbusz vezetője közben megjavította a hibát. Jelzem,a hiba megjavíításának idejében ért volna oda a szervííz is, de a gépkocsivezető elküldte őket. Nem részletezem a hiba okát, és sértő a feltételezés, miszerint még rengeteg hiba lehetett a buszom. Remélem egyszer Ön is lerobban majd a saját autójával valahol, s akkor megtapasztalja azt, hogy bármi, ami működik egyszer el is romolhat.Nem a hanyagságunk és a nemtörődésünk az oka a hibának, az autóbuszok mindig a megfelellő szervízbe mennek, ha bármit észlelnek a gépkocsivezetők. Úgy gondolom, hogy aki autóbusszal utaztat nem ígérheti meg a garanciát arra, hogy azok nem hibásodhatnak meg út közben.
Az utaslistán szerepeltek, itthon úgy osztottuk be a buszainkat,hogy mindenkinek legyen helye.A gépkocsivezetők nem tartották be az utasításainkat, ezért volt ez a kellmetelenség.Ha ők a lépcsőn ültek, azt saját maguknak köszönhetik, és bár nem sok köze van hozzá bárkinek, nyilván a megfelelő számonkérés megtörtént. Nekünk egyformán fontos minden utas, az is aki csak 15.000FT-ot fizet, és az is aki többet, és soha nincs nálunk"levagyszarva utas".A fix ülőhelyük pedig megvolt az átszállás után.
Ez a fórum nemcsak arról szól, hogy leírjuk a véleményünket,bárkinek joga van válaszolni az ön véleményére, úgy gondolom, ezért nem kellene lekiabálni annak a fejét, aki véleményezi az Ön hozzászólását.
Az Ön joga, hogy kivel utazik a jövőben, joga van természetesen a véleménye leírására is, de a teljes igazság érdekében szükségesnek éreztem a hozzászólásomat.
Megdöbbenve olvasom a Grandtours idegenvezetőjének magyarázkodását. Nem annyira a tartalommal van probléma, inkább a hogyannal. Ha az utas "kekecdedőnek" van minősítve és véleménye szerint nincs igaza, akkor sem kéne neki odamondogatni, mert elvégre fizetett az útért és nem szívességet kért az utazási irodától.
Idézet Gandévától: "Ez a fórum nemcsak arról szól, hogy leírjuk a véleményünket, bárkinek joga van válaszolni az ön véleményére, úgy gondolom, ezért nem kellene lekiabálni annak a fejét, aki véleményezi az Ön hozzászólását. Az Ön joga, hogy kivel utazik a jövőben, joga van természetesen a véleménye leírására is, de a teljes igazság érdekében szükségesnek éreztem a hozzászólásomat."
Szóval én a Grandéva helyében nem írogatnék ebben a rossz stílusban, inkább ha keserű a pirula, be kell nyelni.
Egyébként korábbi év tapasztalatából mondom, hogy az odaúton nagyon kedvesek és készségesek az utaztatók, értem itt a sofőröket is, de visszafelé már épp csak vakkantanak, ha kérünk valamit.. Mondjuk értelme nem sok volt bármit is kérni, visszafelé már nem a fizetővendégek vagyunk..
Valószínűleg én is fellázadnék, ha nem szerepelnék az utaslistán és kikérném magamnak azt is, hogy azt kívánják nekem az iroda részéről, hogy robbanjak le az autómmal..
Szóval mi autóval járunk nyaralni, biztos ami biztos.