Mi Szeptember 23-án indultunk Sartira, ahová 24-én meg is érkeztünk.
Egyedüli negatívum az a határokon történő sok veszteglés, de erről csak az adott műszakban dolgozó határőr tehet és nem az utazási iroda. A kedvünket szerencsére nem tudta szegni ez a dolog sem. Az időjárás fantasztikus volt az elejétől a végéig. Az Alexandrionban szálltunk meg és a szállásra sem lehet egy szavunk sem. A nap jórészét persze a tengernél történő időzéssel, fürdéssel és búvárkodással tölti az ember, azután mászkálás a faluban és este visszakeveredni pihenni az apartmanba.
Önellátást választottunk és egyáltalán nem bántuk meg, mert így legalább minden finomságot ki lehetett próbálni a tavernákban.
Mi nem sok fakultatív programon vettünk részt, de amiken ott voltunk azok nagyon tetszettek. Salamon Kata segítőkészsége és végtelen türelme előtt le a kalappal. Olyan kérdésre amit "ha a kutya megenne, megveszne tőle" is normálisan válaszol és ha kell mindenkinek elmondja, akár többször is ugyanakkora nyugalommal. Nem beszél mellé, konkrét tényeket közöl és mindezt anekdotázva.
Köszönünk szépen mindent Kata!
Ha lehet és összejön, akkor jövőre biztosan megint felkeressük ezt a festői szépségű halászfalucskát. Reméljük Kata ott lesz!
Egy kis észrevétel. Elolvasva a fórumon található pár hozzászólást, nehezen tudom elhinni azt amit pár emberke írt az idegenvezető kiabálásáról, közönyéről és flegmaságáról. Nem lehet, hogy a vendégek nem viselkedtek úgy, ahogy kellett volna? Attól, hogy valaki külföldön nyaral egy vagy két hétig, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az illetőnek / illetőknek mindent lehet, bár ezt lehet csak én látom így.
Nekem meredek volt olvasni a "diszkóban csak úgy belekötnek megverik" dolgot is. Diszkóba szórakozni jár az ember és nem balhézni, bár kinek mi a buli. Akárhányszor szórakoztam külföldön, ilyen velem nem fordult elő. Talán akkor történhet ha ordenáré / alpári módon viselkedik az ember másokkal.
Még egy dolog. Az idegenvezető azokért az utasokért felel, akik egy-egy az iroda által szervezett fakultatív programon vesznek részt. Aki diszkóba megy és beverik a fejét azért az illetőért miért az idegenvezető felel?
Természetesen akinek nem inge ne vegye magára. Mindenkinek minden jót!