Sziasztok! Enegem az érdekelni, h aki volt a kaiki, és a navagó öbölös hajó kiránduláson,
h pár mondatban leírná, h milyen volt??Vagy olvastam, h mennek taxi hajók is a teknős szigetre,
úgy is lehet látni teknőst?
És még azt is olvastam, h porto vromiból átvisznek a hajóroncshoz,
mennyibe kerül és mennyi ideig lehet ott lenni, mikor jönnek értünk?
Köszönöm Kriszta
Kedves Krisztina! A Sziget körbehajózás során visznek el benneteket Navagio-ra, 20-30 perc jut az ottlétre. Mindig benne van a pakliban, hogy nem tudnak kikötni, igen ritkán elő is fordul. A kikötés nélkül is nagyon szép a túra, nem szabad kihagyni, van több gyönyörű helyen fürdés is. Ha mindenképp Navagio-t szeretnétek (megéri!) Porto Vromi-ból lehet kishajóval átmenni, 1 óránál több ekkor sem jut az öbölre (az egyszerű verzió kb. 10 €/fő+az odajutás). Előtte, aznap reggel érdeklődni kell, hogy a hullámzás miatt lehet-e hajókázni. Ebben szerintem Vivien segít, telefonon ezt meg lehet érdeklődni.
Ha teknőst akartok látni, talán még mindig működik a reggeli időpont Sostis kikötőjében, jön teknős. Ebben is Vivien tud segíteni. A sziget: mehetsz a szervezett kirándulással, vagy motorcsónakot kell bérelni. Ki lehet kötni a szigeten, csak nem akárhol. Csak a homokos partszakaszon van gond, ha máshol próbálkozol, az sem gond, rögtön elküldenek udvariasan a kikötőhelyre. Érdemes körbecsónakázni a szigetet, szép a sziklás rész is, be lehet menni a barlangokba, ott úszni egyet, ha hosszabb időre béreltek, még Keri felé is kerülni lehet, ott szép sziklakapuk, barlangok, fürdőhelyek vannak. Ez úgy 3 órába biztosan beletelik. (Sostisban kb 45€-max 6 fő, ha ketten vagytok, esetleg érdemes társulni egy másik párossal)