(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Krajcsir István Dátum: 2011-06-18 17:43:29
Kedves Vivien! Köszönöm szépen a segítséget:) Most is és majd akkor is ha kint leszek..:) Ajaj.. Ezt sajnálattal hallom, hogy már nem jár oda busz...:(:( Pedig lehet van aki csak így tud oda eljutni.. Persze ezt tudom, hogy csak a faluban ment el a busz:) Nem lett volna az sem baj, bevállalós vagyok..:) Egy kis séta nem árt meg.. Illetve ártott volna meg:) Hát autót tuti nem tudok bérelni, mivel nincsen jogsim.. Majd bérelek biciklit:) Persze csak viccelődőm.. Nem tudom mi lesz:) Ezt majd meglátom ha már kint leszek..:) Igen ez igaz:) Kicsit erősen túlzott az illető akitől hallottam:) Meg is lepődtem, hogy csak 2 perc.. Hiszen ez a sziget egyik látványossága..:) Tuti lövök majd ott sok sok képet.. Hamarosan érkezem.. Közeleg az utazás.. Üdv: István
Orsolya Dátum: 2011-06-18 16:07:54
Szia!Még egy olyan kérdésem lenne,hogy ha az egyik ismerösöm Szlovák személyigazolványal jönn az is jó ugye?Akkor se kell útlevél?
Grand Zakynthos Dátum: 2011-06-18 15:00:24
Krajcsir István írta ekkor: 2011-06-14 21:35:58
Kedves Vivien! Ismét hozzád fordulok segítségért.. Most éppen Keri-n agyalok.. Mármint azon, hogyan is lehet oda eljutni? Azokhoz a szép sziklákhoz?:) Helyi busszal persze.. A nagy zászló is arrafelé van ha jól tudom.. Ha azt megtalálom akkor jó felé megyek?:) Eltévedés esetén küldök majd füstjeleket.. Nah jó komolyan..:) Tényleg érdekelne ez a dolog... Max ha kint leszek majd megmutatod merre felé kell menni..:) Legalábbis gondolom én! Előre is köszi a segítséget! Üdv: István
Kedves István! Az idei menetrenden nem látom már Kerit, szóval valószínűleg nem jár már járatos busz arrafelé. A sziklákig egyébként sem ment el a busz, csak a faluig, ahonnan azért a zászló és a sziklafalak még messze vannak. Csak valamilyen járművel lehet feljutni oda. A buszos túrán a Navagionál természetesen nem 2 percet áll a busz, ott egy kis erkélyről lehet lenézni az öbölbe, és ha belegondolsz, hogy ha ott fejenként egy 20 fős csoportnál mindenkire csak 2 perc jut, az már akkor is 40 perc, amit ott töltöttél.... Természetesen mindenben szívesen segítek majd, ha itt leszel. Üdv. Vivien
Grand Zakynthos Dátum: 2011-06-18 14:52:42
Nagy Katalin írta ekkor: 2011-06-14 18:37:27
Kedves Vivien.Szeptember végére terveznénk a párommal az utat Zakynthosra ha minden jól megy.Szeretném kérdezni,h lehetséges az,h az idő miatt elmarad a Navaggio út?Minket elsősorban ez érdekelne.Szeptemberben kellemes a víz hőmérséklete?Van még élet az utcákon?Előre is köszönöm válaszod.Kata
Kedves Kata! Szeptemberben még nagyon jó idő szokott lenni, a tenger kellemesen meleg, viszont a hónap vége felé már eső előfordulhat. Szeptember már utószezon, tehát hétről hétre egyre kevesebb a turista, kevesebben vannak az utcákon. Ha nagy vihar van, akkor előfordulhat, hogy elmarad a kirándulás, de ez ha jól emlékszem, tavaly is csak egyszer történt meg. Ami viszont előfordulhat, az az, hogy bár a kirándulás elindul és körbe is lehet hajózni a szigetet, lehet, hogy a hajó nem kap engedélyt a kikötésre az öbölnél, ugyanis ott két áramlat találkozik és mindig sokkal nagyobbak a hullámok, mint máshol. A hajók kapitányai mindig csak ott a helyszínen kapják meg kikötési engedélyt, az éppen aktuális időjárásnak és vízi viszonyoknak megfelelően. Tehát ezt előre nem lehet tudni, ugyanis a széljárás és a hullámzás szinte percenként változik azon a részen. Remélem, szeptemberben találkozunk, üdv.: Vivien
Grand Zakynthos Dátum: 2011-06-18 14:18:17
thomasgrande írta ekkor: 2011-06-14 18:30:28
Kedves Vivien! Két hétre tervezünk az Ibéria apartmanba, szeretném tudni a következőket hogy rendben vannak e: biztonság(mivel olvastam lopásokról), tisztaság(apartman és strand), boltok közelsége(pl vannak e pékségek, piac). Köszönöm.
Az Ibéria apartmanban még sosem volt panasz a tisztaságra! Teta, a gondnoknő mindenre odafigyel. Kedden vagy szerdán van takarítás a szobákban, ilyenkor törölközőt és lepedőt is cserélnek. A lopásokkal kapcsolatban arra szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy itt a szigeten - és bármely más nyaralóhelyen is - mindenki vigyázzon az értékeire, úgy, ahogyan azt otthon is teszi! Lopások kivétel nélkül csak olyan apartmanokban fordulnak elő, ahol a vendégek tárva nyitva hagyják a teraszajtókat, (sőt sokan a bejárati ajtókat is) és úgy mennek el otthonról, vagy úgy alszanak. Ha a zsalugátereket és bejárati ajtókat zárva tartjuk, senki nem tud bemenni a szobákba. Az Ibéria apartmanban is ingyenes a széfhasználat, sőt, ahogy már korábban is írtam, egy kaput is felszereltek, amihez minden szobának van kulcsa, és amit sötétedés után zárni kell. A legközelebbi szupermarket a Zeus 50m-re van a háztól és ennek a szupermarketnek vannak a legjobb ára a faluban. Klasszikus piac az egész sziget területén nincsen. Pékség sincs a faluban, viszont friss kenyereket és pékárut minden nap hoznak a szupermarketekbe, sőt a Georginában házi kenyeret, péksüteményt és édességeket is lehet vásárolni. Szerintem, ha az Ibéria apartmant választjátok, nem fogjátok megbánni! De erősítsenek meg ebben azok, akik már laktak ott… Üdv. Vivien