Sziasztok!Mi 3-man szeptember 10-én indultunk Pestről Zakynthos-ra. Szegeden voltak kisebb gondok, amik nem tetszettek, méghozzá az, hogy szakadt az eső, és szakadó esőben kellett kiszállnunk a buszból, várni azt a buszt, ami Zakynthos-ra megy, és még megvárni míg kiszedik a csomagokat azoknak, akik másik helyre mennek, és berakják a mi csomagjainkat, és ezalatt sajnos olyannyira eláztunk mi is és a bőröndjeink is, hogy mi egész úton Görögországig alig birtunk megszáradni a buszban, és Zakynthos-on pedig a csomagjainkat amikor kipakoltuk, a ruháink is mind vizesek voltak. Szóval ez a Szegedi átszállás számomra nem volt valami nyerő, ezt jobban össze kellett volna ilyen esetekre hangolni a Grand Tours-nak szerintem!
Ezt leszámítva aztán a továbbiakban, Zakynthos-on minden csodásan ment, kihasználtuk az időt a végtelenségig. Amikor odaértünk, kb 2 óra hosszát esett az eső, de utána egy szem esőcsepp nem volt egész héten, sőt, 30-37 fokos melegekben volt részünk szerencsére. Mi hárman hétfőre befizettünk a hajós szigettúrára, ebből a Navaggio öböl az valami csodálatos, egy álom az a hely. Éppen kifogtunk jó nagy hullámokat az öbölben, de ennek ellenére élveztük nagyon a nagy hullámokban való lubickolást. A nap végére eléggé el is lehet fáradni egész napos hajókázásban. Mi a hajón nem vettünk semmit, készítettünk magunknak szerencsére enni-inni, de borsos árakat kértek el a hajó büféjében, ami nem a mi pénztárcánkhoz van alakítva.
Másnap Vivien segítségével kölcsönöztünk 2 napra autót, 100euró volt 2 napra teljes biztosítással, és ezt Viviennek köszönhetjük, hogy ezen a pénzen jobb kategóriás autót kaptunk. Amúgy Vivien tényleg nagyon aranyos, kedves és segítőkész mindenkihez. Ha olvasod ezt, akkor köszönünk minden segítséget főleg az autósat, hazafelé a nagy sietségben meg se tudtuk köszönni külön.
Szóval az autóval voltunk bent Zante fővárosban, aztán este elmentünk Keri-be a naplementét megnézni, ami csodásan kezdődött, de a végén egy vékony csíkban a felhők közbeszóltak, és nem sikerült a teljes naplementét megnézni, hogy egybeolvadjon a nap a tengerrel, na de ezt leszámítva azért szép volt, a hely pedig gyönyörű. A nagy görög zászlót nem volt szerencsénk látni, mert éppen nem lengedezett, de hogy miért, azt nem is tudom, szóval pechünk volt ebben, ezt sajnáljuk is nagyon.
Másnap az autóval körbejártuk a szigetet, csodás helyek, szerpentinek, 360 fokos kanyarok, őriási emelkedők-lejtők vannak, csodás partok, megnéztük a 2000 éves olajfát is, fürödtünk Xigia kénes vizében is, ahol gyönyörű barlangba lehetett derékig érő vízben is besétálni.Este elmentünk még aznap a Banana Beach-re, ott jó nagy hullámokban volt részünk, kiélveztük minden egyes pillanatát egészen amíg be nem sötétedett. Amúgy sötétben fürödni nekem nagyon bejött

! Másnap reggel le kellett sajnos adnunk az autót, és sajna annyira megtankoltuk, hogy nem birtuk leautózni azt a mennyiségű benzint, amit beletankoltunk, szóval nagyon jól járt velünk az autókölcsönző. Több, mint 2-szer annyi benzin maradt meg nekik az autóban, mint ahogy mi kaptuk, de ez már a mi hibánk. Miután leadtuk az autót, akkor már maradt a fürdés, vagy ha akartunk menni be Laganas-ba, amit többször is megtettük, akkor csak gyalog vagy körbe az úton, vagy ha rövidíteni akartunk, akkor a tengerparton és egy részén a tengerben térdig érő vízben. Nekem ez a tengeres séta nagyon bejött, ajánlom mindenkinek. A tenger vize nagyon kellemes volt, annyit fürödtünk az utolsó napokban , szerintem kiélveztük a fürdést is eléggé, bár még el tudnák képzelni ott pár nappal többet is :D Sok dolgot még meg tudnák nézni, de ennyi tellett az időnkből :)
Indulás előtt felkeltünk időben és meg tudtuk még nézni a Caretta-Caretta teknőst is. Épp akkor értünk oda, amikor a halász robogott be a kikötőbe a hajójával, és hirtelen megláttuk a hajó mellett azt a gyönyörű óriási teknőst is. Nagyon szép és nagy volt, csak a nagy tömegtől nem sokáig tudtuk nézni, és nem is a legmegfelelőbb helyről, de nem maradtunk le róla szerencsére. Volt még alkalmunk valamelyik nap látni és megfogni egy kisebb tengeri csillagot is, amit szintén először sikerült látni az életünkben. Visszatettük a tengeri csillagot kicsit mélyebb vízbe, nehogy valami baja történyjen. Na szóval indulási napon 9-kor el kellett hagynunk a szobákat, ami még várhatott volna szerintem 1-2 órát is, mivel aznap a kompok elkezdtek sztrájkolni, és így csak pár komp indult el Zakynthos-ra is, és így nem reggel 8-kor tudtak átjönni az éppen érkezők, hanem csak 12 körül értek át Zakynthos-ra, 1 órára pedig az apartmanokhoz, szóval még kaphattunk volna akár 2 órát is pluszban a szobákban. Már mindegy. Mikor 1-re megérkeztek, gyorsan kipakoltak a buszsofőrök a buszból, a mi csomagjainkat pedig siettek visszapakolni, mert 2-kor indult is vissza a komp, el kellett érni, mert ha nem értük volna el, akkor még egy napot rá kellett volna húzni, aminek én csak örültem volna :) de nem jött össze, 10 perccel indulás előtt odaértünk a komphoz. Átértünk a komppal, ott bevártuk a másik kompot, ami Kefalóniáról jött, mert meg kellett várnunk az onnan érkező Grand Tours-os emeletes buszt, mi hármunknak át kellett oda szállnunk, mert csak ott volt helyünk. Eleinte kicsit idegesített mindhármunkat, hogy pont nekünk kell átszállni, de aztán mikor felültünk a buszra, megvolt a helyünk is, egymás mellett szerencsére, akkor megnyugodtunk, és robogtunk is haza. Igy legalább Szeged-en nekünk nem kellett hármunknak átszállni, mert ez már Pest-ig vitt minket. Igy volt biztos helyünk a buszon, akik viszont Szegeden szálltak fel hozzánk a többi buszról, azok közt voltak olyanok is, akik már csak szanaszét tudtak ülni. Szóval ebből a szemszögből jól jártunk. Szeged-től Pest-ig minden ülőhely foglalt volt.
Na akkor így zárósornak : Köszönöm, köszönyjük Grand Tours ezt a csodálatos nyaralást, azt az 1-2 kellemetlenséget amit leirtam azokat kivéve gyönyörű nyaralásban, élményekben volt részünk! Én személy szerint az ottani minden egyes percet élveztem, köszönöm nektek, köszönöm Vivien-nek a segítséget, és szerintem, ha a pénztárcám megengedi, jövőre is nagy eséllyel a Grand Tours irodát fogom választani! Nem csalódtam Zakynthos szigetében!!! Gyönyörű hely!!! Hajrá Navaggio!!!