(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Vavrecky Tibor Dátum: 2010-09-20 16:29:59
Sziasztok!Mi 3-man szeptember 10-én indultunk Pestről Zakynthos-ra. Szegeden voltak kisebb gondok, amik nem tetszettek, méghozzá az, hogy szakadt az eső, és szakadó esőben kellett kiszállnunk a buszból, várni azt a buszt, ami Zakynthos-ra megy, és még megvárni míg kiszedik a csomagokat azoknak, akik másik helyre mennek, és berakják a mi csomagjainkat, és ezalatt sajnos olyannyira eláztunk mi is és a bőröndjeink is, hogy mi egész úton Görögországig alig birtunk megszáradni a buszban, és Zakynthos-on pedig a csomagjainkat amikor kipakoltuk, a ruháink is mind vizesek voltak. Szóval ez a Szegedi átszállás számomra nem volt valami nyerő, ezt jobban össze kellett volna ilyen esetekre hangolni a Grand Tours-nak szerintem! Ezt leszámítva aztán a továbbiakban, Zakynthos-on minden csodásan ment, kihasználtuk az időt a végtelenségig. Amikor odaértünk, kb 2 óra hosszát esett az eső, de utána egy szem esőcsepp nem volt egész héten, sőt, 30-37 fokos melegekben volt részünk szerencsére. Mi hárman hétfőre befizettünk a hajós szigettúrára, ebből a Navaggio öböl az valami csodálatos, egy álom az a hely. Éppen kifogtunk jó nagy hullámokat az öbölben, de ennek ellenére élveztük nagyon a nagy hullámokban való lubickolást. A nap végére eléggé el is lehet fáradni egész napos hajókázásban. Mi a hajón nem vettünk semmit, készítettünk magunknak szerencsére enni-inni, de borsos árakat kértek el a hajó büféjében, ami nem a mi pénztárcánkhoz van alakítva. Másnap Vivien segítségével kölcsönöztünk 2 napra autót, 100euró volt 2 napra teljes biztosítással, és ezt Viviennek köszönhetjük, hogy ezen a pénzen jobb kategóriás autót kaptunk. Amúgy Vivien tényleg nagyon aranyos, kedves és segítőkész mindenkihez. Ha olvasod ezt, akkor köszönünk minden segítséget főleg az autósat, hazafelé a nagy sietségben meg se tudtuk köszönni külön. Szóval az autóval voltunk bent Zante fővárosban, aztán este elmentünk Keri-be a naplementét megnézni, ami csodásan kezdődött, de a végén egy vékony csíkban a felhők közbeszóltak, és nem sikerült a teljes naplementét megnézni, hogy egybeolvadjon a nap a tengerrel, na de ezt leszámítva azért szép volt, a hely pedig gyönyörű. A nagy görög zászlót nem volt szerencsénk látni, mert éppen nem lengedezett, de hogy miért, azt nem is tudom, szóval pechünk volt ebben, ezt sajnáljuk is nagyon. Másnap az autóval körbejártuk a szigetet, csodás helyek, szerpentinek, 360 fokos kanyarok, őriási emelkedők-lejtők vannak, csodás partok, megnéztük a 2000 éves olajfát is, fürödtünk Xigia kénes vizében is, ahol gyönyörű barlangba lehetett derékig érő vízben is besétálni.Este elmentünk még aznap a Banana Beach-re, ott jó nagy hullámokban volt részünk, kiélveztük minden egyes pillanatát egészen amíg be nem sötétedett. Amúgy sötétben fürödni nekem nagyon bejött smile ! Másnap reggel le kellett sajnos adnunk az autót, és sajna annyira megtankoltuk, hogy nem birtuk leautózni azt a mennyiségű benzint, amit beletankoltunk, szóval nagyon jól járt velünk az autókölcsönző. Több, mint 2-szer annyi benzin maradt meg nekik az autóban, mint ahogy mi kaptuk, de ez már a mi hibánk. Miután leadtuk az autót, akkor már maradt a fürdés, vagy ha akartunk menni be Laganas-ba, amit többször is megtettük, akkor csak gyalog vagy körbe az úton, vagy ha rövidíteni akartunk, akkor a tengerparton és egy részén a tengerben térdig érő vízben. Nekem ez a tengeres séta nagyon bejött, ajánlom mindenkinek. A tenger vize nagyon kellemes volt, annyit fürödtünk az utolsó napokban , szerintem kiélveztük a fürdést is eléggé, bár még el tudnák képzelni ott pár nappal többet is :D Sok dolgot még meg tudnák nézni, de ennyi tellett az időnkből :) Indulás előtt felkeltünk időben és meg tudtuk még nézni a Caretta-Caretta teknőst is. Épp akkor értünk oda, amikor a halász robogott be a kikötőbe a hajójával, és hirtelen megláttuk a hajó mellett azt a gyönyörű óriási teknőst is. Nagyon szép és nagy volt, csak a nagy tömegtől nem sokáig tudtuk nézni, és nem is a legmegfelelőbb helyről, de nem maradtunk le róla szerencsére. Volt még alkalmunk valamelyik nap látni és megfogni egy kisebb tengeri csillagot is, amit szintén először sikerült látni az életünkben. Visszatettük a tengeri csillagot kicsit mélyebb vízbe, nehogy valami baja történyjen. Na szóval indulási napon 9-kor el kellett hagynunk a szobákat, ami még várhatott volna szerintem 1-2 órát is, mivel aznap a kompok elkezdtek sztrájkolni, és így csak pár komp indult el Zakynthos-ra is, és így nem reggel 8-kor tudtak átjönni az éppen érkezők, hanem csak 12 körül értek át Zakynthos-ra, 1 órára pedig az apartmanokhoz, szóval még kaphattunk volna akár 2 órát is pluszban a szobákban. Már mindegy. Mikor 1-re megérkeztek, gyorsan kipakoltak a buszsofőrök a buszból, a mi csomagjainkat pedig siettek visszapakolni, mert 2-kor indult is vissza a komp, el kellett érni, mert ha nem értük volna el, akkor még egy napot rá kellett volna húzni, aminek én csak örültem volna :) de nem jött össze, 10 perccel indulás előtt odaértünk a komphoz. Átértünk a komppal, ott bevártuk a másik kompot, ami Kefalóniáról jött, mert meg kellett várnunk az onnan érkező Grand Tours-os emeletes buszt, mi hármunknak át kellett oda szállnunk, mert csak ott volt helyünk. Eleinte kicsit idegesített mindhármunkat, hogy pont nekünk kell átszállni, de aztán mikor felültünk a buszra, megvolt a helyünk is, egymás mellett szerencsére, akkor megnyugodtunk, és robogtunk is haza. Igy legalább Szeged-en nekünk nem kellett hármunknak átszállni, mert ez már Pest-ig vitt minket. Igy volt biztos helyünk a buszon, akik viszont Szegeden szálltak fel hozzánk a többi buszról, azok közt voltak olyanok is, akik már csak szanaszét tudtak ülni. Szóval ebből a szemszögből jól jártunk. Szeged-től Pest-ig minden ülőhely foglalt volt. Na akkor így zárósornak : Köszönöm, köszönyjük Grand Tours ezt a csodálatos nyaralást, azt az 1-2 kellemetlenséget amit leirtam azokat kivéve gyönyörű nyaralásban, élményekben volt részünk! Én személy szerint az ottani minden egyes percet élveztem, köszönöm nektek, köszönöm Vivien-nek a segítséget, és szerintem, ha a pénztárcám megengedi, jövőre is nagy eséllyel a Grand Tours irodát fogom választani! Nem csalódtam Zakynthos szigetében!!! Gyönyörű hely!!! Hajrá Navaggio!!! smile
Bóka Andrea Dátum: 2010-09-19 11:30:38
Giczi Klementina írta ekkor: 2010-09-18 18:07:06
Sziasztok! Mi aug.20-tól szept.5-ig voltunk az Ibériában. Az itt töltött 2 hét fantasztikus volt. Abszolút nem lepukkant, sem kívülről, sem pedig belülről. Kedden és szombaton cserélték a törölközőket. Tökéletesen elégedettek vagyunk mi is. Sőt a 2 hét alatt semmiféle lopás nem történt és még idegent sem láttunk sem nappal, sem éjjel az apartmannál. Nagyon szépen felújított szobánk volt, a 6-os. De a szomszédoké is ugyanilyen volt. Még egy füge fánk is volt a terasz mellett. Méz édes fügékkel. smile A Georgina-ban vacsoráztunk egy hétig, mivel befizettünk és szerintem jól főznek. Szilvi és Daniel is jó fej. Árban nem a legolcsóbb, de a 2 eurós gyrosuk valóban isteni. Egyébként a Syrtakit tudom ajánlani. 10 Eur-ból fulladásig eheted magad, önkiszolgálós, svédasztalos. Annyi biztos, hogy mi is maximálisan elégedettek vagyunk a Grand Tours-szal.Csodálatos 2 hét volt. Millió %, hogy visszatérünk 1-2 éven belül. Most gondolkodunk, hogy jövőre hova menjünk. Ki mit ajánl görögön belül? Korfut nézegettük. De nagyon nehéz Zakynthostól elvonatkoztatni. smile Ja még annyit, hogy a Georginával kapcsolatban azt hallottuk még kint, hogy valóban nincs túl nagy tisztaság, csöpög a klíma odabent...De a medence és közben a koktélozás, jó kis zenével, pálmákkal szuper. smile
Kedves Klementina! Mi 2 éve voltunk Korfun. Sidari-ban. A Katerina apartmant választottuk, és csak ajánlani tudom. Újszerű, tiszta, és jó környezetben van. Felszerelt konyha, alap dolgokra alkalmas, mi többször főztünk. Fügefa itt is van smile . Bár a törölközőt nem cserélték, de ez legyen a legkevesebb. A szomszéd apartmannál van medence, és italfogyasztás ellenében lehet használni. Az ottani bárban főznek is, amit mi csak utolsó nap fedeztünk fel, pedig nagyon finom és olcsó is volt. Autó, robogó, bicikli bérlés a közelben, part 5 percre, étterem az apartman mellett, és ott lakik az idegenvezető is. A fő utcán üzletek és tavernák sorozata. Mi nagyon sok élménnyel jöttünk haza, és remélem, hogy nektek is kedvet csináltam.
Giczi Klementina Dátum: 2010-09-18 18:07:06
Sziasztok! Mi aug.20-tól szept.5-ig voltunk az Ibériában. Az itt töltött 2 hét fantasztikus volt. Abszolút nem lepukkant, sem kívülről, sem pedig belülről. Kedden és szombaton cserélték a törölközőket. Tökéletesen elégedettek vagyunk mi is. Sőt a 2 hét alatt semmiféle lopás nem történt és még idegent sem láttunk sem nappal, sem éjjel az apartmannál. Nagyon szépen felújított szobánk volt, a 6-os. De a szomszédoké is ugyanilyen volt. Még egy füge fánk is volt a terasz mellett. Méz édes fügékkel. smile A Georgina-ban vacsoráztunk egy hétig, mivel befizettünk és szerintem jól főznek. Szilvi és Daniel is jó fej. Árban nem a legolcsóbb, de a 2 eurós gyrosuk valóban isteni. Egyébként a Syrtakit tudom ajánlani. 10 Eur-ból fulladásig eheted magad, önkiszolgálós, svédasztalos. Annyi biztos, hogy mi is maximálisan elégedettek vagyunk a Grand Tours-szal.Csodálatos 2 hét volt. Millió %, hogy visszatérünk 1-2 éven belül. Most gondolkodunk, hogy jövőre hova menjünk. Ki mit ajánl görögön belül? Korfut nézegettük. De nagyon nehéz Zakynthostól elvonatkoztatni. smile Ja még annyit, hogy a Georginával kapcsolatban azt hallottuk még kint, hogy valóban nincs túl nagy tisztaság, csöpög a klíma odabent...De a medence és közben a koktélozás, jó kis zenével, pálmákkal szuper. smile
Doba Árpád Dátum: 2010-09-16 11:37:56
Mó írta ekkor: 2010-09-16 11:25:22
Sziasztok, mi szept. 4-én jöttünk haza Zakynthosról. A Jennyben volt a szállásunk és mindennel tökéletesen elégedettek voltunk! Tisztaság volt a szobában, a fürdőszobában és az apartman teljes területén! A törülközőinket az ott töltött 1 hetünk során egyszer tisztára cserélték (úgy tudom a másik 2apartmannál ilyen lehetőség nincs). A házigazdák nagyon kedvesek, többször kaptunk tőlük a saját termeszésű gyümölcseikből. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Mi jövőre is őket fogjuk választani! :o)
szia ezt rosszul tudod mert az Ibériában is cserélik a törölközőt. ez tapasztalat.
Mó Dátum: 2010-09-16 11:25:22
Sziasztok, mi szept. 4-én jöttünk haza Zakynthosról. A Jennyben volt a szállásunk és mindennel tökéletesen elégedettek voltunk! Tisztaság volt a szobában, a fürdőszobában és az apartman teljes területén! A törülközőinket az ott töltött 1 hetünk során egyszer tisztára cserélték (úgy tudom a másik 2apartmannál ilyen lehetőség nincs). A házigazdák nagyon kedvesek, többször kaptunk tőlük a saját termeszésű gyümölcseikből. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Mi jövőre is őket fogjuk választani! :o)