(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Grand Zakynthos Dátum: 2010-03-20 18:29:16
Kulcsár Zsuzsa írta ekkor: 2010-03-20 17:27:06
Köszönöm! Sokat segítettél! Még azt meg tudnátok mondani, hogy helyközi buszok közlekednek-e Laganasból a közeli településekre? Van jogsim, de ezer éve nem vezettem, nem Görögországba kéne elkezdeni :) így az autóbérlés kizárva sajnos. További szép napot mindenkinek!
Kedves Zsuzsa! Az Ibéria apartman felszereltségéről illetve a közelben lévő étkezési lehetőségekről Csilla már részletesen írt. Annyit fűznék még hozzá, hogy a Georgina apartmanban van lehetőség akár csak vacsora igénybevételére. Ezt már itthon be lehet fizetni, és akkor egy étkezés költségével kint már nem kell számolni. Az étlap megtalálható az Ellátás fül alatt. Én tudom ajánlani ezt a lehetőséget, mert egyrészt bőséges, nagy adagot adnak és nagyon finom, másrészt a vacsora időpontját rugalmasan kezeli, tehát nem kell a programokat a vacsorához igazítani (18 órától amíg nyitva vannak). Laganasból indulnak buszok Zakynthos városba, és onnan pedig szinte minden nagyobb településre közlekednek helyközi buszok. Sajnos itt is mint egész Görögországban jellemző, hogy nem tartják be a menetrendet. A telepített idegenvezető majd fog menetrendet adni. Üdvözlettel: Zsuzsi
Grand Zakynthos Dátum: 2010-03-20 18:01:53
Mravik Katalin írta ekkor: 2010-03-19 18:35:39
Kedves Grandzsuzsi! Az Ibéria apartmanba foglaltunk szállást, és azt olvastam, hogy a légkondiért külön kell fizetni.Azt szeretném kérdezni, hogy úgyis lehet kérni, hogy ne legyen klíma? Válaszod előre is köszönöm!
Kedves Katalin! Ahogy már Csilla is írta, a szobák klíma nélkül vannak eredetileg. Van lehetőség légkondi igénybevételére is, amit nem kötelező érkezéskor eldönteni. Tehát ha mégis szükség lenne rá, akkor lehet pár napra is kérni. Az ára 6€/nap. Üdvözlettel: Zsuzsi
Kulcsár Zsuzsa Dátum: 2010-03-20 17:27:06
Csepregi Csilla írta ekkor: 2010-03-20 13:42:45
Szia Zsuzsa!Az Ibéria konyhájában nincs mikrosütő,van tűzhely,hűtőszekrény fagyasztórésszel,tányérok,serpenyő,lábos,fazék,kés,kanál,villa,dugóhúzó,sörnyitó,gyümölcsmosó,szóval az alapfelszerelés,ami kellhet.Szerintem elég,nekem nem hiányzott semmi.Rengeteg étterem van,én csak ajánlani tudom a Georgina apartmannal szemben lévő Ole-Ole éttermet,kb 20 perc séta.Ez ugyan nem a legolcsóbb,de nagyon jól főznek.Tavaly volt ott egy magyar pincérlány Noémi,nagyon kedves volt,mindenről elmagyarázta,hogy miből és hogyan készül.Sokan dícsérték a Georgina éttermét is,mi ott csak egyszer ettünk.Az Ibériával majdnem szemben van az El Greco nevű taverna,itt is ettünk,a grillezett fetájuk szenzációs volt,az áraik elfogadhatóak.A nagy melegben napközben sokszor elég egy "take away" Gyros,ennek az ára 2-3 euró körül mozgott.A költőpénzt én 20 euró/nap/fő-re szoktam kalkulálni,aztán még egy kicsit teszek hozzá,eddig ennyiből mindig kijöttem kocsibérlésssel,belépőkkel,kirándulásokkal együtt,igaz,mi nem vagyunk túl nagyérkűek.Az Ibéria közelében van két "szupermarket" a Zeusz(közelebb) és a la Curva (egy kicsit távolabb).Szerintem a Zeusznak jobbak az árai.Ha autót béreltek,érdemes elmenni a Lidl-be is,ez Laganas főutcájának a végén (ha a tenger a hátad mögött van) jobbra fordulva a főváros felé vezető út bal oldalán található.Itt az árak kb olyanok,mint itthon.Remélem érthető voltam és tudtam segítani.Üdv,Csilla
Köszönöm! Sokat segítettél! Még azt meg tudnátok mondani, hogy helyközi buszok közlekednek-e Laganasból a közeli településekre? Van jogsim, de ezer éve nem vezettem, nem Görögországba kéne elkezdeni :) így az autóbérlés kizárva sajnos. További szép napot mindenkinek!
Csepregi Csilla Dátum: 2010-03-20 13:42:45
Kulcsár Zsuzsa írta ekkor: 2010-03-19 20:13:36
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az Ibéria apartmanban milyen a szobákban lévő konyhasarok felszereltsége? (mikró, edény, tányér ilyesmi..) Az önellátást választottuk, így az is érdekelne, hogy vannak-e a közelben (30 perces séta belefér:)) olyan helyek ahol jó áron és jót lehet ebédelni, vacsorázni? Nem voltunk még Görögországban nem nagyon vagyunk tisztában az árakkal, a költőpénz-kalkulációhoz kellene az információ :) Előre is köszönöm a választ! További szép estét mindenkinek!
Szia Zsuzsa!Az Ibéria konyhájában nincs mikrosütő,van tűzhely,hűtőszekrény fagyasztórésszel,tányérok,serpenyő,lábos,fazék,kés,kanál,villa,dugóhúzó,sörnyitó,gyümölcsmosó,szóval az alapfelszerelés,ami kellhet.Szerintem elég,nekem nem hiányzott semmi.Rengeteg étterem van,én csak ajánlani tudom a Georgina apartmannal szemben lévő Ole-Ole éttermet,kb 20 perc séta.Ez ugyan nem a legolcsóbb,de nagyon jól főznek.Tavaly volt ott egy magyar pincérlány Noémi,nagyon kedves volt,mindenről elmagyarázta,hogy miből és hogyan készül.Sokan dícsérték a Georgina éttermét is,mi ott csak egyszer ettünk.Az Ibériával majdnem szemben van az El Greco nevű taverna,itt is ettünk,a grillezett fetájuk szenzációs volt,az áraik elfogadhatóak.A nagy melegben napközben sokszor elég egy "take away" Gyros,ennek az ára 2-3 euró körül mozgott.A költőpénzt én 20 euró/nap/fő-re szoktam kalkulálni,aztán még egy kicsit teszek hozzá,eddig ennyiből mindig kijöttem kocsibérlésssel,belépőkkel,kirándulásokkal együtt,igaz,mi nem vagyunk túl nagyérkűek.Az Ibéria közelében van két "szupermarket" a Zeusz(közelebb) és a la Curva (egy kicsit távolabb).Szerintem a Zeusznak jobbak az árai.Ha autót béreltek,érdemes elmenni a Lidl-be is,ez Laganas főutcájának a végén (ha a tenger a hátad mögött van) jobbra fordulva a főváros felé vezető út bal oldalán található.Itt az árak kb olyanok,mint itthon.Remélem érthető voltam és tudtam segítani.Üdv,Csilla
Gombos Sándor Dátum: 2010-03-20 00:23:15
Üdvözlöm kedves Zsuzsa és minden leendő és már bepirosodott utastársat!A Georgina-ban két hétig közeli szomszédságban leszünk.Találtam más fórumon egy jó pofa oldalt ahol lehet előre nézelődni illettve tájékozódni a szigetről.Kedves Zsuzsa a kérdésem az lenne, hogy ezen az oldalon, ha ideje engedi és vett egy pillantást rá a ránk vonatkozó Agios Sostis panoráma felvételen van-e olyan i betüvel jelölt információs pont amihez közel vannak az apartmanok?Az oldal http://www.justzante.co.uk/article.asp?article=zante%20street%20view&item_ref=1981 Válaszát előre is köszönöm, és mindenkinek jó nézelődést. Üdvözlettel Gombos Sándor