Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Ibéria apartmanban milyen a szobákban lévő konyhasarok felszereltsége? (mikró, edény, tányér ilyesmi..) Az önellátást választottuk, így az is érdekelne, hogy vannak-e a közelben (30 perces séta belefér:)) olyan helyek ahol jó áron és jót lehet ebédelni, vacsorázni? Nem voltunk még Görögországban nem nagyon vagyunk tisztában az árakkal, a költőpénz-kalkulációhoz kellene az információ :)
Előre is köszönöm a választ! További szép estét mindenkinek!
Szia Zsuzsa!Az Ibéria konyhájában nincs mikrosütő,van tűzhely,hűtőszekrény fagyasztórésszel,tányérok,serpenyő,lábos,fazék,kés,kanál,villa,dugóhúzó,sörnyitó,gyümölcsmosó,szóval az alapfelszerelés,ami kellhet.Szerintem elég,nekem nem hiányzott semmi.Rengeteg étterem van,én csak ajánlani tudom a Georgina apartmannal szemben lévő Ole-Ole éttermet,kb 20 perc séta.Ez ugyan nem a legolcsóbb,de nagyon jól főznek.Tavaly volt ott egy magyar pincérlány Noémi,nagyon kedves volt,mindenről elmagyarázta,hogy miből és hogyan készül.Sokan dícsérték a Georgina éttermét is,mi ott csak egyszer ettünk.Az Ibériával majdnem szemben van az El Greco nevű taverna,itt is ettünk,a grillezett fetájuk szenzációs volt,az áraik elfogadhatóak.A nagy melegben napközben sokszor elég egy "take away" Gyros,ennek az ára 2-3 euró körül mozgott.A költőpénzt én 20 euró/nap/fő-re szoktam kalkulálni,aztán még egy kicsit teszek hozzá,eddig ennyiből mindig kijöttem kocsibérlésssel,belépőkkel,kirándulásokkal együtt,igaz,mi nem vagyunk túl nagyérkűek.Az Ibéria közelében van két "szupermarket" a Zeusz(közelebb) és a la Curva (egy kicsit távolabb).Szerintem a Zeusznak jobbak az árai.Ha autót béreltek,érdemes elmenni a Lidl-be is,ez Laganas főutcájának a végén (ha a tenger a hátad mögött van) jobbra fordulva a főváros felé vezető út bal oldalán található.Itt az árak kb olyanok,mint itthon.Remélem érthető voltam és tudtam segítani.Üdv,Csilla