Kedves Grandzsuzsi! Jövőre Zakynthosra tervezzük nyaralásunkat, és már most gyűjtöm az infókat :) Szeretném megkérdezni, hogy a Csempész-öbölbeli hajókiránduláskor meddig visz ki a partig a hajó? Ugyanis más fórumokon olvastam, hogy ott, ahol a hajó kiköt, még ellep a víz (én pedig nem tudok úszni. Tudom, furcsán hangzik, pedig imádok a tengerben lubickolni-sekély vízben.) Lehet, hogy buta a kérdés, de nekem fontos! Előre is köszönöm! Karola
Szia Karola!Bár nem engem kérdeztél,azért tudok néhány infóval segíteni!Ha nyugodt,szélcsendes idő van,a nagy hajók is teljesen ki tudnak menni a partig.Ez azt jelenti,hogy a hajóról egy pallón keresztül lehet kiszállni.Valóban előfordulhat,hogy derékig érő vízben kell kiszállni,de az úszni nem tudóknak adnak mentőmellényt.Ha kisebb csónakkal mentek a Navagio öbölhöz,akkor nagyobb a valószínűsége,hogy teljesen kivisz a partig még esetleg hullámosabb vízben is.A kisebb hajók előnye,hogy be tudnak állni a kék barlangokba is,míg a nagyobbak csak elmennek előttük.Remélem tudtam segíteni!Üdv,Csilla